km/óra
  2020.10.25., vasárnap  •  Blanka, Bianka napja
A 90 éves Mária nénit köszöntötte dr. László Győző

A 90 éves Mária nénit köszöntötte dr. László Győző

Otthonában látogatta meg és köszöntötte fel 90. születésnapja alkalmából dr. Szente Géza Imrénét dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere.

 

Mária néni Szombathelyen született, 4 éves volt, amikor szülei elváltak. Hárman voltak testvérek. Szülei válása után édesanyjával Vaskeresztesre költöztek. Édesanyja újra férjhez ment. 9 éves korában nevelőapja egy baleset miatt elhunyt. A 4 elemi iskolát Vaskeresztesen végezte. Visszaköltöztek Szombathelyre, a Zárdában járt iskolába. 12 éves volt, amikor édesanyja Budapestre ment dolgozni. Ekkor a 3 gyermek a Zárdában bentlakással folytatta tanulmányait, majd édesanyja révén Veszprémben az angolkisasszonyoknál tanult. 1944-ben Vaskeresztesre költözött.


Tanulmányait Szombathelyen a kereskedelmi iskolában folytatta, 1949-ben érettségizett. 1950. január 1-jén állt munkába, a Városi Tanácsnál 3 nagy téglagyár számviteli munkáját végezte 1964-ig. Munka mellett mérlegképes könyvelői végzettséget szerzett. 1964-ben a LATEX gyárban helyezkedett el, osztályvezető helyettes volt, ott dolgozott 1985. augusztus 6-ig, nyugdíjazásáig. 1952-ben kötött házasságot, férje jogász volt, őt 15 évvel ezelőtt veszítette el. Két gyermekük született, akik közül lánya él Szombathelyen, fia pedig Pécsen.


A mindig jó kedvű Mária néni szomorúan mesélte, hogy nagyon nehezen viselte a járvány időszakát, mivel nagyon egyedül érezte magát, kimozdulni nem lehetett. De ekkor is sokat olvasott, és rejtvényt fejtett. A Kálvária templomba jár, otthonában főz, önmagát ellátja. Örökbe fogadott Soma nevű kutyáját nagyon szereti.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
legfrissebbek
Új tulajdonosa van Savaria Szállónak: kilenc hónap után kifizette az ajánlattevő a 470 milliós vételárat
Kicsengette Krosnow Property Kft. a Nagyszálló vételárát, a cég tulajdonjogát be is jegyezték: ezzel előrelépés megtörtént az ikonikus, de nagyon rossz állapotban lévő szálloda régóta húzódó ügyében. A dolognak azért van pár szépséghibája, egyebek mellett az, hogy a várossal hónapokig nem állt szóba a felszámoló. 
Ipkovich György: amikor egyszemélyes volt a frakció
Önkormányzati képviselő, egyszemélyes frakció, polgármester, országgyűlési képviselő, bizottsági elnök – dr. Ipkovich György az elmúlt harmincból huszonnyolc éven át dolgozott közvetlenül a szombathelyiek érdekében.
A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán
A vendégek fölénye és a rengeteg próbálkozás a 88. percben érett góllá, a hajrában pedig már nem volt válasza a Kazincbarcikának.
Súlyosan megsérült a Kawasaki motorral árokba sodródó motoros Zsédenynél
A 84-es főúton, Zsédeny és Hegyfalu között történt a baleset. A motoros férfiért mentőhelikopter érkezett.
Bérgyilkos végzett az orosz Forma 1-es pilóta apjával
Bérgyilkos orvlövész végzett szombaton Alekszandr Petrov vállalkozóval, a viborgi járási képviselőtestület tagjával, Vitalij Petrov első orosz Forma 1-es pilóta apjával.