km/óra
  2020.09.23., szerda  •  Tekla napja
A 90 éves Mária nénit köszöntötte dr. László Győző

A 90 éves Mária nénit köszöntötte dr. László Győző

Otthonában látogatta meg és köszöntötte fel 90. születésnapja alkalmából dr. Szente Géza Imrénét dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere.

 

Mária néni Szombathelyen született, 4 éves volt, amikor szülei elváltak. Hárman voltak testvérek. Szülei válása után édesanyjával Vaskeresztesre költöztek. Édesanyja újra férjhez ment. 9 éves korában nevelőapja egy baleset miatt elhunyt. A 4 elemi iskolát Vaskeresztesen végezte. Visszaköltöztek Szombathelyre, a Zárdában járt iskolába. 12 éves volt, amikor édesanyja Budapestre ment dolgozni. Ekkor a 3 gyermek a Zárdában bentlakással folytatta tanulmányait, majd édesanyja révén Veszprémben az angolkisasszonyoknál tanult. 1944-ben Vaskeresztesre költözött.


Tanulmányait Szombathelyen a kereskedelmi iskolában folytatta, 1949-ben érettségizett. 1950. január 1-jén állt munkába, a Városi Tanácsnál 3 nagy téglagyár számviteli munkáját végezte 1964-ig. Munka mellett mérlegképes könyvelői végzettséget szerzett. 1964-ben a LATEX gyárban helyezkedett el, osztályvezető helyettes volt, ott dolgozott 1985. augusztus 6-ig, nyugdíjazásáig. 1952-ben kötött házasságot, férje jogász volt, őt 15 évvel ezelőtt veszítette el. Két gyermekük született, akik közül lánya él Szombathelyen, fia pedig Pécsen.


A mindig jó kedvű Mária néni szomorúan mesélte, hogy nagyon nehezen viselte a járvány időszakát, mivel nagyon egyedül érezte magát, kimozdulni nem lehetett. De ekkor is sokat olvasott, és rejtvényt fejtett. A Kálvária templomba jár, otthonában főz, önmagát ellátja. Örökbe fogadott Soma nevű kutyáját nagyon szereti.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
Szijjártó: vasárnaptól megszűnnek a korlátozások a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban
Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.
legfrissebbek
Gyorstesztek tömeges alkalmazására készül a bajor kormány
A kórokozó jelenlétét nagyjából negyed óra alatt kimutató gyorstesztek tömeges alkalmazásával egészítik ki a koronavírus-járvány elleni védekezést Bajorországban.
Közösségi Bérlakás Rendszer: egy régi ötlet felturbózva
Czeglédy Csaba, független önkormányzati képviselő volt a Szombathelyi Televízió Fogadóórájának vendége. Megkérdeztük a politikust a városvezetés új bérlakástervéről, amely magántulajdonosok bevonásával mérsékelné a lakhatási nehézségeket.
EU-csúcs:koronavírus-veszély miatt egy héttel elhalasztják a találkozót
Egy héttel elhalasztják az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek e hétre tervezett csúcstalálkozóját, miután pozitív lett a koronavírustesztje az Európai Tanácsot vezető Charles Michel egyik munkatársának.
Orosz hackerek támadhattak meg egy németországi kórházat
Orosz hackerek hajthattak végre informatikai támadást a németországi Düsseldorf egyetemi klinikája ellen.
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.