km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
A 45 év alatt megszámlálhatatlan életet megmentett

A 45 év alatt megszámlálhatatlan életet megmentett

Az Országos Mentőszolgálatnál töltött 45 év után, utolsó szolgálatát kezdte meg ma reggel Seregély László szombathelyi mentésirányító - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Seregély László 1975-ben lépett be a mentőállomás kapuján, akkor még mentőápolóként. Teljesített szolgálatot Vas megye szinte összes mentőállomásán, majd a megyei irányítócsoportok indulásakor úgy határozott, hogy a telefon végéről segíti a bajbajutottakat. Életútja példaértékű, bajtársai mindig számíthattak rá, jó humora, türelme és kimeríthetetlen vicctára mindig jó kedvet hozott a mentőállomás életébe. Az évek alatt megszámlálhatatlan életet megmentett szakember ma utoljára fogad segélykérő hívásokat a mentésirányításon, ahol bajtársai búcsúztatták. 

Fotó: Országos Mentőszolgálat
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Balesetek megyeszerte
Négy, anyagi kárral végződött balesetnél helyszíneltek a Vas megyei rendőrök, írja a police.hu.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.