km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Vasi Vasember: 37. alkalommal tették próbára kitartásukat a versenyzők

Vasi Vasember: 37. alkalommal tették próbára kitartásukat a versenyzők

Felharsant szombaton a kürt hangja, és több mint 400-an vágtak neki a táv teljesítésének a 37. Vasi Vasember Galambos Trans Triatlonon. Úszásban, kerékpározásban és futásban mérték össze tudásukat a versenyzők. Az olimpiai távot leggyorsabban Badar Gergő teljesítette, míg a hölgyek mezőnyében címvédés történt, az újpesti színekben induló Zelinka Gabriella állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

 

Kiváló időjárás és hatalmas érdeklődés övezte a 37. Vasi Vasember triatlonversenyt, amelyet a sportág magyarországi bölcsőjének is neveznek. Az erőpróba évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg, idén sem volt ez másként. Az olimpiai távú triatlon-, amatőr ranglista- és váltóversenyként funkcionáló rendezvényre a határon túlról - Ausztriából, Horvátországból és Svájcból - is érkeztek sportolók. 


Összesen 420-an vettek részt a küzdelemben, közte 23 váltó adta le a nevezését. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra és a környezetvédelemre. A versenyzők rajtszámmal ellátott újrahasznosított poharakat kaptak. Az előkészületeket és a bemelegítést követően 11 órakor startolt el a felnőtt férfiak, illetve férfi váltók mezőnye. Ezt követően a seniorokon, majd a hölgyeken és a női váltókon volt a sor. 


Először a Csónakázó-tóban mártóztak meg a vasemberek, akik az 1500 métert kellemes, 26 fokos vízben tették meg. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a partról, de még a tavat átszelő hídról is rengetegen nézték a versenyzőket, akik ezt követően a Fedett Uszoda előtti depóhoz siettek, ahol kerékpárra pattantak, és Nárai felé vették az irányt, hogy teljesítsék a 40 kilométeres távot. A vasemberek végül 10 kilométeres futással zárták az erőpróbát, amely újítást is tartogatott. Idén először a Múzeumfalun keresztül hajrázhattak a sportolók. 


A férfiaknál az abszolút versenyt végül a Tiszakécske VSE színeiben induló Badar Gergő nyerte meg az újpesti Petsuk Zoltán és szombathelyi színeket képviselő Molnár Marcell előtt. A hölgyek mezőnyében Zelinka Gabriella megvédte legutóbb megszerzett elsőségét. Az UTE-Merida Triatlon versenyzője Weinhardt Anna és Csomor Erika előtt ért célba. A hölgyek mezőnyében Kálovics Anikó az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Vas megyei színeket pedig a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, a Vasi Triatlon, valamint a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub képviselte.

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.