km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
22 baleset történt hétvégén a megyében

22 baleset történt hétvégén a megyében

Két ittas, valamint két vezetői engedély nélkül közlekedő járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások Vas megyében. Huszonkét balesetnél is helyszíneltek a hétvégén a megyei rendőrök, olvasható a police.hu-n.

 

A körmendi járőrök két olyan motorossal szemben is intézkedtek, akik nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. Körmenden, 2022. szeptember 3-án vontak intézkedés alá egy segédmotor-kerékpárral közlekedő helyi lakost a rendőrök, aki nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A 7453-as számú úton pedig Rönök és Csörötnek között igazoltattak 2022. szeptember 4-én egy rönöki lakost, aki engedély nélkül vezette motorját, továbbá az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a motor nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással és azon hatósági jelzés sem volt. A két férfit előállították és velük szemben – őrizetbe vételük mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.


Két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a Vas megyei rendőrök. Egy pécsi sofőrt 2022. szeptember 2-án, Rábapaty térségében igazoltattak, egy séi motorost pedig 2022. szeptember 4-én, Szombathelyen vontak intézkedés alá a járőrök. Mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott a velük szemben alkalmazott alkoholteszter, ezért őket további mintavételre előállították és az illetékes rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult velük szemben.


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. szeptember 2-án 5 óra és 2022. szeptember 5-én 5 óra közötti időben kettő súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik tizennyolc, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.