km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
2016 után ismét ott lesz az Európa-Bajnokságon a Magyar labdarúgó-válogatott

2016 után ismét ott lesz az Európa-Bajnokságon a Magyar labdarúgó-válogatott

A magyar csapat hatalmasat küzdött, és óriási izgalmak után kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt.

 

Az év mérkőzését játszotta a Magyar labdarúgó-válogatott Izland ellen. A tét nem kisebb volt, mint a 2021-es Európa-bajnoki részvétel. Nem alakultak zökkenőmentesen az elmúlt napok a válogatott számára. Előbb Szoboszlai Dominik szereplése volt kérdéses, majd Marco Rossi pozitív koronavírus-tesztet produkált, így nem lehetett ott a csapattal.

 

A találkozó nem kezdődött jól a fehér mezben játszó magyarok számára, ugyanis a 2016-os EB-n büntetőből betaláló Sigurdsson ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, az előny hamar a szigetországiaknál volt. A bekapott gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, de rendkívül szervezetten és masszívan védekezett Erik Hamrén együttese, így ők mehettek előnnyel a szünetre.

 

A fordulás után szinte végig egykapuzott a magyar válogatott, Izland főként előreívelt labdáiban, és a csereként beállt Bödvarsson meglódulásaiban bízhatott. A hajrában aztán megtört a jég: előbb a csereként pályára lépő Nego, majd a hosszabbításban Szoboszlai Dominik volt eredményes, a magyar válogatott ezzel megfordította a mérkőzést, és ott lesz a jövő évi kontinensviadalon.

 

A mieink az előző két Világbajnokság győztesével, Németországgal, valamint Franciaországgal, és az Európa-bajnoki címvédő portugálokkal kerültek egy csoportba.

 

 

Fotó: MTI

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak