km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
19 baleset történt a hétvégén a megyében

19 baleset történt a hétvégén a megyében

Három ittas járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások Vas megyében, közülük ketten anyagi káros balesetet is okoztak. Tizenkilenc balesetnél is helyszíneltek a hétvégén a Vas megyei rendőrök, olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság összefoglalójában.

 

Három ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a Vas megyei rendőrök. Egy cseh sofőr 2022. szeptember 9-én, Bükön okozott anyagi káros balesetet. Az intézkedés során a nővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Celldömölkön, 2022.09.10-én egy helyi férfi közlekedett elektromos kerékpárjával, amikor a rendőrök igazoltatták. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Egy helyi sofőr pedig 2022. szeptember 11-én, Szombathelyen okozott anyagi kárral végződött közlekedési balesetet. A helyszíni intézkedés során az egyenruhások alkoholtesztert alkalmaztak a sofőrrel szemben, amely szintén pozitív értéket mutatott. Mindhárom járművezetőt előállították további mintavételre és az illetékes rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult velük szemben.


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. szeptember 9-én 5 óra és 2022. szeptember 12-én 5 óra közötti időben négy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik tizenöt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.