km/óra
  2024.04.25., csütörtök  •  Márk napja
1579-re emelkedett a betegek száma, és 12-en meghaltak

1579-re emelkedett a betegek száma, és 12-en meghaltak

Meghalt 12 újabb beteg, és 67-tel 1579-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

 

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 134-re emelkedett, és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.


A Pesti úti idősotthonban a fertőzöttek száma 212, az elhunytak száma 13-ra nőtt.


Az oldal adatai szerint jelenleg 13 360-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 37 326.


Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Már Magyarországon is bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet.


Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - hangsúlyozták.


Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (770 ember) és Pest megyében (234) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (114), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (52), Borsod-Abaúj-Zemplén (48) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (41).


A legkevesebb fertőzött Magyarországon (12-12) Heves és Békés megyében van. (MTI)

 

Fotó: koronavirus.gov.hu
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére
Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
A szombathelyi születésű Reismann testvérek fotográfiáiból nyílt kiállítás a Savaria Múzeumban
Csütörtökön a Savaria Múzeumban nyitották meg a Párhuzamok – A két Reismann című időszaki kiállítást, mely a szombathelyi születésű fotográfusok, Reismann János és Reismann Marian életművéből nyújt válogatást. A tárlaton két, egymástól független, de sok ponton érintkező életpálya dokumentumai kerültek egymás mellé. 
Idén is megünneplik Szombathelyen a tánc világnapját
Ismét megünneplik a Tánc Világnapját az AGORA szervezésében. Április 27-én, szombaton 10 és 19 óra között várnak mindenkit a Csónakázó-tó szigetére, olvasható a szervezők közleményében.
New Yorkban hatályon kívül helyezték a Harvey Weinstein elleni ítéletet, amelyet szexuális erőszak miatt szabtak ki
A bíróság hatályon kívül helyezte a Harvey Weinstein ellen szexuális erőszak miatt hozott ítéletet csütörtökön New Yorkban, ugyanakkor a producer egy másik ítélet miatt börtönben marad.
Egyre több a szomszédos országokban a szamárköhögéses eset, Vasban is volt már
Egyre több a szamárköhögéses eset a szomszédos országokban, Horvátországban és Szerbiában is rekordszámú betegről számolt be a helyi központi közegészségügyi-járványügyi hivatal, olvasható a Telex cikkében. Megyénkben a 14. héten két 15 éves, Ausztriában tanuló fiatalnál is kimutatták.