km/óra
  2024.04.25., csütörtök  •  Márk napja
1500 eurós tartozása törlesztéseként embereket csempészett, 2 év 6 hónapot kapott

1500 eurós tartozása törlesztéseként embereket csempészett, 2 év 6 hónapot kapott

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy szerb állampolgárt, közölte az ügyészség.

 

A vádlott 2022. január 2-án éjjel 1 óra körül Magyarország déli határszakaszának közelében, Kisszállás térségében, az általa vezetett, magyar forgalmi rendszámú, Daewoo Nubira típusú személygépkocsiba 9 fő, magát a későbbi elfogásuk után szír állampolgárnak valló személyt vett fel, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa. Ezt követően a terhelt elindult a gépkocsival az osztrák-magyar határ irányába. A terhelt által felvett 9 szír állampolgár a szerb-magyar államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépte át, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A terhelt ezen magatartásával segítséget nyújtott a szír állampolgároknak ahhoz, hogy az osztrák-magyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon átléphessék, azonban őket 2022. január 2-án 10 órakor a 84-es számú főúton, Sárvár közelében a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá vonta, majd a terheltet, valamint a szíreket elfogta és előállította. A vádlott cselekményét vagyoni haszonszerzés végett követte el, mivel Szerbiában egy ismeretlen személy felé fennálló, 1.500 euró összegű tartozását elengedték volna. 


Az ítélet jogerős. 

 

Fotó: archív/police.hu
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére
Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
A szombathelyi születésű Reismann testvérek fotográfiáiból nyílt kiállítás a Savaria Múzeumban
Csütörtökön a Savaria Múzeumban nyitották meg a Párhuzamok – A két Reismann című időszaki kiállítást, mely a szombathelyi születésű fotográfusok, Reismann János és Reismann Marian életművéből nyújt válogatást. A tárlaton két, egymástól független, de sok ponton érintkező életpálya dokumentumai kerültek egymás mellé. 
Idén is megünneplik Szombathelyen a tánc világnapját
Ismét megünneplik a Tánc Világnapját az AGORA szervezésében. Április 27-én, szombaton 10 és 19 óra között várnak mindenkit a Csónakázó-tó szigetére, olvasható a szervezők közleményében.
New Yorkban hatályon kívül helyezték a Harvey Weinstein elleni ítéletet, amelyet szexuális erőszak miatt szabtak ki
A bíróság hatályon kívül helyezte a Harvey Weinstein ellen szexuális erőszak miatt hozott ítéletet csütörtökön New Yorkban, ugyanakkor a producer egy másik ítélet miatt börtönben marad.
Egyre több a szomszédos országokban a szamárköhögéses eset, Vasban is volt már
Egyre több a szamárköhögéses eset a szomszédos országokban, Horvátországban és Szerbiában is rekordszámú betegről számolt be a helyi központi közegészségügyi-járványügyi hivatal, olvasható a Telex cikkében. Megyénkben a 14. héten két 15 éves, Ausztriában tanuló fiatalnál is kimutatták.