km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
1219 sofőrt ellenőriztek, többen ittasan vezettek a megyében

1219 sofőrt ellenőriztek, többen ittasan vezettek a megyében

Az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére fókuszáltak 2022. április 14. és április 20. között a Vas megyei rendőrök, áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Mint írják, munkatársaik is fokozott figyelmet fordítottak a megye útjain arra, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittasan, vagy bódult állapotban vezetőket. Az akció időtartama alatt 2022. április 17-én 20 órától 24 órás, úgynevezett „Alkohol és Drog Maraton” ellenőrzésre is sor került.


A Vas megyei rendőrök összesen ezerkétszáztizenkilenc járművezetőt ellenőriztek, akik közül tizenegyen nem gépi meghajtású járművet vezettek. Három gépjárművezetővel szemben indult eljárás ittas járművezetés miatt, két sofőrrel szemben büntetőeljárás, míg az ittasság mértékére tekintettel egy gépjárművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárás.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!