km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
120 km/órával haladó vonat oldalába hajtott egy Opel Vassuránynál – nem sérült meg a sofőr

120 km/órával haladó vonat oldalába hajtott egy Opel Vassuránynál – nem sérült meg a sofőr

Sopron felé közlekedő vonat oldalába hajtott egy személyautó csütörtökön délelőtt Vassurány határában. Az autó lepattant a vonatról és sem a személygépkocsiban, sem a vonaton nem sérült meg senki.

 

Teljes útlezárás mellett tartott a helyszíni szemle és a műszaki mentés Vassuránynál, ahol 11 óra után néhány perccel a működő és tilos jelzést adó fénysorompó ellenére vonat oldalába hajtott egy Opel, írja a 112press. A személyautó Salköveskút felől tartott Vassurány irányába és a sofőr eddig tisztázatlan okból nem vette észre a piros jelzést.  A sínekre azonban már nem tudott ráhajtani, mert az érintett szakaszon 120 km/órás sebességgel haladó szerelvény odaért. Az autó így a vonat oldalának ütközött, a forgóváznál és a nagy sebességgel haladó szerelvény leborotválta a jármű elejét, de nem gyűrte maga alá az autót. A vészfékező vonaton kb. 50-en utaztak és senki sem sérült meg. A szerelvény 330 méterre állt meg a kereszteződéstől.


A mentők megvizsgálták az autó vezetőjét, de nem kellett kórházba szállítani. A vonat azonban nem folytathatta az útját a rongálódás miatt. Az utasokat vonatpótló autóbusz szállította el, míg a szerelvényt Acsádon mellékvágányra állították.


A műszaki mentésben szombathelyi tűzoltók segédkeztek. Információk szerint az autó vezetője a soproni kórházban töltötte az éjszakát a felesége mellett, de még nem született meg a gyermekük. Így feltehetőleg a fáradtságnak is komoly szerepe lehetett abban, hogy a sofőr járművével nekiütközött a Sopron felé tartó vonat oldalának. Ha a baba ma megszületik, akkor ezután két születésnapot is ünnepelhet a család január 28-án.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak