km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Pro Savaria Egyesület közleménye a polgármesterjelölti vitáról

Pro Savaria Egyesület közleménye a polgármesterjelölti vitáról

Pro Savaria Egyesület sajtóközleménye a polgármesterjelölti vitáról.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A 2019.09.02-AI EGYEZTETÉS ELŐZMÉNYEI
Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület elnöke és Koczka Tibor független polgármesterjelölt 2019. augusztus 30-án sajtótájékoztatót tartott, ahol Molnár Miklós bejelentette, hogy polgármester-jelölti vitát kezdeményez. 
A polgármester-jelölti vitával kapcsolatos előzetes egyeztetések megkezdésére időpontként és helyszínként javasolta:
2019. szeptember 2. 16:00 
Pannónia Étterem kisterem
Koczka Tibor független polgármesterjelölt támogatta a kezdeményezést és bejelentette, hogy azon részt kíván venni. 
Még ezen a napon, a sajtótájékoztatót követően Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület elnöke telefonon felhívta Dr. Balázsy Péter (FIDESZ-KDNP) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterjelölteket és tájékoztatta őket arról, hogy a hétfői napon - 2019.09.02. 16:00 – várja őket és/vagy képviselőiket az előzetes egyeztetésre, valamint jelezte, hogy a meghívást hétfőn reggel írásban is megküldi részükre.
A meghívó hétfőn délelőtt kiküldésre került mindhárom polgármesterjelölt számára, akik közül ketten – Koczka Tibor és Dr. Nemény András – még a délelőtt folyamán jelezték részvételi szándékukat. Dr. Balázsy Pétertől nem érkezett visszajelzés, ezért Molnár Miklós elnök telefonon felhívta őt, hogy elkérje magán e-mail címét, hiszen a jegyző úr szabadságát tölti, így vélhetően azért nem válaszolt, mert hivatali levelezését nem követi figyelemmel. A telefonos egyeztetés megtörtént, 13:00 órakor kiküldésre került újból a meghívó a Dr. Balázsy Péter által megadott magán e-mail címre, amelyre 16:00 órakor érkezett válasz, miszerint ő olyan egyeztetésen részt venni nem tud, amelyről 3 órával korábban kap tájékoztatást.

ÖSSZEFOGLALÓ A POLGÁRMESTER-JELÖLTI EGYEZTETÉSRŐL
A polgármester-jelölti egyeztetésen résztvevők:
Koczka Tibor (független) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterjelöltek és szakmai stábjuk
Molnár Miklós elnök, Pro Savaria Egyesület

A részvevők egyetértettek abban, hogy a nyilvános viták során  nem csak a jelöltek ismerhetik meg egymás elképzelését városunk jövőjével kapcsolatban, de a választópolgárok is jobban megismerhetik a jelölteket és elképzeléseiket. Ugyancsak egyetértettek abban, hogy fontos lenne valamennyi polgármesterjelölt részvétele egy ilyen vitában.

Ennek érdekében a vitát szervező Pro Savaria Egyesület elnökeként Molnár Miklós felajánlja Dr. Balázsy Péter (FIDESZ-KDNP) polgármesterjelöltnek azt a lehetőséget, hogy 72 órán belül, azaz csütörtökön 16:00 óráig, bármely általa megjelölt időpontban megszervezi a három polgármesterjelölttel és/vagy képviselőikkel a polgármester-jelölti vitához szükséges előzetes egyeztetést. 
Tisztelettel várom Dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt válaszát az időpontra vonatkozóan.

Molnár Miklós
elnök
Pro Savaria Egyesület

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.