km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Pro Savaria Egyesület közleménye a polgármesterjelölti vitáról

Pro Savaria Egyesület közleménye a polgármesterjelölti vitáról

Pro Savaria Egyesület sajtóközleménye a polgármesterjelölti vitáról.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A 2019.09.02-AI EGYEZTETÉS ELŐZMÉNYEI
Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület elnöke és Koczka Tibor független polgármesterjelölt 2019. augusztus 30-án sajtótájékoztatót tartott, ahol Molnár Miklós bejelentette, hogy polgármester-jelölti vitát kezdeményez. 
A polgármester-jelölti vitával kapcsolatos előzetes egyeztetések megkezdésére időpontként és helyszínként javasolta:
2019. szeptember 2. 16:00 
Pannónia Étterem kisterem
Koczka Tibor független polgármesterjelölt támogatta a kezdeményezést és bejelentette, hogy azon részt kíván venni. 
Még ezen a napon, a sajtótájékoztatót követően Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület elnöke telefonon felhívta Dr. Balázsy Péter (FIDESZ-KDNP) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterjelölteket és tájékoztatta őket arról, hogy a hétfői napon - 2019.09.02. 16:00 – várja őket és/vagy képviselőiket az előzetes egyeztetésre, valamint jelezte, hogy a meghívást hétfőn reggel írásban is megküldi részükre.
A meghívó hétfőn délelőtt kiküldésre került mindhárom polgármesterjelölt számára, akik közül ketten – Koczka Tibor és Dr. Nemény András – még a délelőtt folyamán jelezték részvételi szándékukat. Dr. Balázsy Pétertől nem érkezett visszajelzés, ezért Molnár Miklós elnök telefonon felhívta őt, hogy elkérje magán e-mail címét, hiszen a jegyző úr szabadságát tölti, így vélhetően azért nem válaszolt, mert hivatali levelezését nem követi figyelemmel. A telefonos egyeztetés megtörtént, 13:00 órakor kiküldésre került újból a meghívó a Dr. Balázsy Péter által megadott magán e-mail címre, amelyre 16:00 órakor érkezett válasz, miszerint ő olyan egyeztetésen részt venni nem tud, amelyről 3 órával korábban kap tájékoztatást.

ÖSSZEFOGLALÓ A POLGÁRMESTER-JELÖLTI EGYEZTETÉSRŐL
A polgármester-jelölti egyeztetésen résztvevők:
Koczka Tibor (független) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterjelöltek és szakmai stábjuk
Molnár Miklós elnök, Pro Savaria Egyesület

A részvevők egyetértettek abban, hogy a nyilvános viták során  nem csak a jelöltek ismerhetik meg egymás elképzelését városunk jövőjével kapcsolatban, de a választópolgárok is jobban megismerhetik a jelölteket és elképzeléseiket. Ugyancsak egyetértettek abban, hogy fontos lenne valamennyi polgármesterjelölt részvétele egy ilyen vitában.

Ennek érdekében a vitát szervező Pro Savaria Egyesület elnökeként Molnár Miklós felajánlja Dr. Balázsy Péter (FIDESZ-KDNP) polgármesterjelöltnek azt a lehetőséget, hogy 72 órán belül, azaz csütörtökön 16:00 óráig, bármely általa megjelölt időpontban megszervezi a három polgármesterjelölttel és/vagy képviselőikkel a polgármester-jelölti vitához szükséges előzetes egyeztetést. 
Tisztelettel várom Dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt válaszát az időpontra vonatkozóan.

Molnár Miklós
elnök
Pro Savaria Egyesület

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.