km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Ketten is engedély nélkül vezettek – őrizetbe vették őket

Ketten is engedély nélkül vezettek – őrizetbe vették őket

Egy sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett Szombathelyen. A Vas megyei rendőrök tizenöt balesetnél helyszíneltek az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

Mint fogalmaznak: "A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022 október 11-én 5 óra és 2022. október 12-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizenkettő anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A közúti ellenőrzések során kettő olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Vas megyei rendőrök, akik úgy közlekedtek járművükkel, hogy nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. Egy segédmotor-kerékpáros Kőszegen, egy autós pedig Merseváton közlekedett vezetői engedély nélkül. A két férfit az egyenruhások az illetékes rendőrkapitányságokra előállították és velük szemben – őrizetbe vételük mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek.

Egy helyi sofőrt vontak intézkedés alá a szombathelyi rendőrök, aki egy áruház melletti parkolóban közlekedett autójával. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Járásbíróság engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. A 26 éves gépkocsivezetőt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak."

 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.