km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Ketten is engedély nélkül vezettek – őrizetbe vették őket

Ketten is engedély nélkül vezettek – őrizetbe vették őket

Egy sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett Szombathelyen. A Vas megyei rendőrök tizenöt balesetnél helyszíneltek az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

Mint fogalmaznak: "A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022 október 11-én 5 óra és 2022. október 12-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizenkettő anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A közúti ellenőrzések során kettő olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Vas megyei rendőrök, akik úgy közlekedtek járművükkel, hogy nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. Egy segédmotor-kerékpáros Kőszegen, egy autós pedig Merseváton közlekedett vezetői engedély nélkül. A két férfit az egyenruhások az illetékes rendőrkapitányságokra előállították és velük szemben – őrizetbe vételük mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek.

Egy helyi sofőrt vontak intézkedés alá a szombathelyi rendőrök, aki egy áruház melletti parkolóban közlekedett autójával. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Járásbíróság engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. A 26 éves gépkocsivezetőt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak."

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).