km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja

Városi ünnepségen köszöntötték a pedagógusokat

Városi ünnepségen köszönték meg és ismerték el a pedagógusok munkáját hétfőn. A kitüntetéseket dr. Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester és Rettegi Attila képviselő adták át.

Az ünnepségen kitüntetett pedagógusok Fotó: Cseh Gábor/szombathely.hu
Az ünnepségen kitüntetett pedagógusok Fotó: Cseh Gábor/szombathely.hu
 


A Szombathely Oktatásügyéért díjban négyen részesültek.


Iker Gabriella, a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai óvoda vezetője

Friss diplomásként  31 éve a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvodában, jelenlegi munkahelyén kezdett el dolgozni. Tevékenyen vett részt az óvoda első nevelési programjának kidolgozásában. 2002-ben kitüntetéses eredménnyel elvégezte az ELTE-n a fejlesztő óvodapedagógus képzést. 2002-ben megalapította a fejlesztő óvodapedagógusok műhelyét. 2002-2012-ben bázisóvodai mentor a fejlesztő pedagógia területén. A nevelőtestület támogatásával 2012-ben óvodavezetőként folytatta munkáját. 2014-2015-ben az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet keretei között szaktanácsadóként tevékenykedett. 2015 óta mesterpedagógus.
 

Horváthné Szalay Gabriella, a Paragvári utcai Általános Iskola igazgató-helyettese

1998 óta dolgozik a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Pályáját napközis nevelőként kezdte, majd tanítói feladatokat látott el. Jelenleg az iskola alsó tagozatos munkájáért felelős igazgató helyettese. Tanítványai rendszeres résztvevői voltak az anyanyelvi versenyek országos döntőinek, ahol mindig kiemelkedő eredményeket értek el. Tudását, tapasztalatát, saját eszközeit mindig szívesen osztotta meg kollégáival, gyakorló hallgatóival egyaránt. Mindenben a gyermekközpontúságra, a tapasztalati úton történő ismeretszerzésre törekszik.


Szarvas Magdolna,  a Szombathelyi Művészeti szakgimnázium tanára

Évtizedek óta a Savaria Szimfonikus Zenekar timpanistája és ütő szólamvezetője. 1992 óta a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanára. Elhivatott, a szakmai minőségben kompromisszumokat nem kötő pedagógus, akinek meggyőződése, hogy a tehetség mindig utat tör magának, azt elfedni nem lehet. Nagy hangsúlyt helyez a zenekari ütős képzésre. Nagy öröm számára, hogy tanítványai közül mindenki felvételt nyer hazai, illetve külföldi zeneművészeti egyetemekre. Egykori növendékei olyan híres zenekarokban is játszanak, mint az amsterdami Royal Concertgebouworchestra, a Sinfonieorchester Basel, vagy a Magyar Állami Operaház.
 

Feketéné Horváth Elvira, a Szombathelyi Tankerületi Központ Köznevelési Osztályának Vezetője

1983-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett matematika-fizika szakos középiskolai tanári végzettséget, majd a Savaria Közlekedési Szakképző Iskolában helyezkedett el.. 2000-ben oktatásinformatikus felsőfokú szakképesítést szerzett.  2002-től a szombathelyi polgármesteri hivatalban tanügyigazgatási ügyintéző, 2008-tól a Nevelési, Oktatási Iroda vezetője. 2011. évben munkája elismeréseként munkáltatója szakmai tanácsadói címet adományozott részére. A 2013-ban felállt Klebesberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületéhez került áthelyezéssel.
 


A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” I. fokozatát kapták:
 

Guczoginé Varga Mária, a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda óvodapedagógusa

Góczánné Lovranics Mária, a Szombathelyi Játéksziget Óvoda óvodavezető helyettese

Nagy Zsolt, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola igazgató-helyettese, szaktanár, osztályfőnök

Benkő Tiborné, az Aranyhíd EGYMI, Óvoda Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Fejlesztő Nevelés- Oktatást Végző Iskola gyógypedagógusa

Kolman Krisztián, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tanára

Prófusz György, a Németh Pál Kollégium kollégiumi nevelőtanára

Pinezits Helga, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium középiskolai tanára

Vass Péterné, a Vas megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézményének gyógypedagógiai tanára


A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” II. fokozatát kapták:
 

Bálint Erzsébet, a Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda óvodapedagógusa

Tóth Lászlóné, a Szombathelyi Aréna Óvoda óvodavezető-helyettese

Némethné Koroknai Gyöngyi, az Oladi Általános Iskola tanítója, osztályfőnök

Bíróné Németh Paula, a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanítója

Füzesi Zsuzsanna Mária, a Reményik Evangélikus Általános és Művészeti Iskola tanítója

Pásztorné Varga Csilla, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, okleveles magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár

Tóth György, a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, középiskolai tanár

Schmalzelné Pöröntő Amália, a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanára

kapcsolódó cikkek
Könyvajánló - Göncz László
Könyvajánló - Göncz László

Emberek a pannon végeken

kapcsolódó cikkek
Könyvajánló - Göncz László
Könyvajánló - Göncz László

Emberek a pannon végeken

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Érkezik a Facebook társkeresője
Az Egyesült Államok után hamarosan Európán belül is elérhető lesz a Facebook társkereső funkciója a Dating nevű alkalmazás.
Országos tisztifőorvos: gyorsul a járvány terjedése
Világszerte, de főleg Európában gyorsul a járvány terjedése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
A Falco klubvezetése megpróbálja elérni, hogy a FIBA jóváírja számukra a Novgorod elleni BL-találkozót
A szombathelyiek csupán pár órával a mérkőzés előtt értesültek az oroszoknál produkált pozitív eredményekről, és ezzel együtt a halasztásról.
Operatív törzs: már 1613-szor intézkedtek védelmi intézkedések megszegése miatt
A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
Felújítják a gencsapáti vasúti átjárót