km/óra
  2019.12.12., csütörtök  •  Gabriella napja

Sport

Egy lépés az aranyérem: a második meccsét is megnyerte a Falco a Körmend ellen
Egy lépés az aranyérem: a második meccsét is megnyerte a Falco a Körmend ellen
Három negyed alatt elintézte a bajnoki kosárlabda-döntő második meccsét a Falco: a házigazda annyira megrogyasztotta ellenfelét, hogy a Körmend már nem tudott felállni, csak az eredmény kozmetikázására futotta az erejéből. Folytatás pénteken, az újabb győzelem az aranyérmet jelentené a szombathelyieknek.
Haladás: tagi kölcsönként kéri a 150 milliót a várostól a klub
Haladás: tagi kölcsönként kéri a 150 milliót a várostól a klub
A szombathelyi közgyűlés április végén úgy döntött, hogy 150 millió forinttal támogatja a Szombathelyi Haladás Kft-t, hogy a csapat NB I-es vagy NB II-es licencet kapjon. Azóta kiderült, hogy a Haladás a másodvonalban folytatja, a pénzre viszont így is szüksége van a klubnak, de már nem a rajtengedélyre kívánja felhasználni.
Futsal NB/I: zöld-fehér ezüst
Futsal NB/I: zöld-fehér ezüst
Ezüstérmet szerzett a Kútház Haladás VSE csapata a futsal NB/I-ben. A tartalékos zöld-fehérek a mindent eldöntő ötödik, csütörtök esti összecsapáson az első félidőben még partiban voltak a Berettyóújfalu ellen, ám a második játékrészben érvényesült a papírforma, és a hazaiak 5–1-re diadalmaskodtak.
Horgászat kezdőként
Horgászat kezdőként
A nyár a horgászat ideje is, szakembert kérdeztünk arról, hogyan kell belefognia ebbe a sportba annak, aki teljesen laikusként kezdi a tanulást.
Elhallgattak a walesi bárdok: magyar győzelem az Eb-selejtezőn
Elhallgattak a walesi bárdok: magyar győzelem az Eb-selejtezőn

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég walesi csapatot az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján, így megőrizte első helyét a csoportjában. A kiegyenlített küzdelmet hozó találkozót ismét az a Pátkai Máté döntötte el, aki márciusban a horvátok ellen is a győztes gólt szerezte: ezúttal a 80. percben lőtt a kapuba.
   

Gálameccsekkel ünnepelte a Rum a 10 évvel ezelőtti győzelmét
Gálameccsekkel ünnepelte a Rum a 10 évvel ezelőtti győzelmét
10 esztendeje nyerte meg a Rum csapata a Sport TV Kupát. A jubileumra futballmeccsekkel emlékeztek június 8-án, előbb a Ferencváros Öregfiúk és Rumi Öregfiúk csaptak össze. Utána a 2009-es csapatok (Rum - Újszász) léptek pályára, és újrajátszották a döntőt - ezúttal is rumi siker született.
Haladás: 24 játékossal, ideiglenes edzővel készül az NB II-re a Haladás
Haladás: 24 játékossal, ideiglenes edzővel készül az NB II-re a Haladás
Hiába a remek tavaszi sorozat, a Haladás nem tudott megkapaszkodni az élvonalban, így augusztustól az NB/II-ben szerepelnek a zöld-fehérek. Ezzel a mondattal – kis túlzással – össze is foglaltuk az eddig tudható információkat. Egy biztos, nagy változások várhatóak a vasiaknál.
Kormányzati segítség, helyi kölcsön
Hosszú vita zajlott a május közepén megtartott rendkívüli közgyűlésen a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek adandó tagi kölcsönről. A kormány 298 millió forintnyi központi támogatást nyújtott a stadion idei működtetéséhez, a pénznek mindenki örült.
Bajnoki döntőben a futsalosok
Sporttörténeti tettet hajtottak végre a Haladás futsalosai hétfőn az Aramis legyőzésével, Dróth Zoltánék bajnoki döntőt játszhatnak. A szombathelyiek ellenfele a háromszoros bajnok, kétszeres Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes Berettyóújfalu lesz.
Marosán György élvonalba vezette az SZKKA-t
Marosán György élvonalba vezette az SZKKA-t
A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapata ősztől a női kézilabda NB/I-ben szerepel., Marosán György vezetőedzőnek, noha már nyert bajnoki címet a másodosztályban, emlékezetes marad a mögöttünk hagyott szezon. Most fordult elő vele először, hogy ő volt a legidősebb az öltözőben. A 29 esztendős szakember lett a „Hét embere” szerkesztőségünkben.
Haladás: folytatás az NB II-ben
Haladás: folytatás az NB II-ben
2019. május 19-én, este háromnegyed hét magasságában Rózsa Dániel, a Haladás kapusa bravúrral hárított egy Vidi-lövést, aztán a játékvezető hamarosan lefújta a mérkőzést, ami egy darab ideig a szombathelyi klub utolsó NB I-es meccseként kerül bele az évkönyvekbe. A Haladás, ha minden feltételteljesül, akkor ősztől az NB II-ben folytatja.
Iksz a vége: döntetlennel búcsúzott a Haladás az NB I-től
Iksz a vége: döntetlennel búcsúzott a Haladás az NB I-től

Lejátszotta utolsó, immár tét nélküli mérkőzését a Haladás futballcsapata az NB I-ben. Az már korábban eldőlt, hogy a szombathelyi zöld-fehérek NB II-ben folytatják, a Videoton ellen a tisztes helytállás volt a cél.

Az országos tollaslabda-bajnokság fordulóját tartották a Bercsényi-iskolában.
Az országos tollaslabda-bajnokság fordulóját tartották a Bercsényi-iskolában.
legolvasottabbak
Itt zúztak a tankok: körszínpados koncertet adott a Tankcsapda (jegyzet)
Körszínpados koncertet adott Szombathelyen a 30 éves Tankcsapda: elmentünk megnézni-meghallgatni és írtunk belőle egy tök szubjektív jegyzetet. Ilyent. 
A kultúra közös alap: a Weöres Sándor Színházban is tiltakoztak a kormány tervezett lépései ellen
A Weöres Sándor Színházban is tiltakoztak azon tervezett lépések ellen, amelyekkel a kormány átalakítaná a magyar kulturális élet irányítását és finanszírozását. Több teátrumhoz hasonlóan itt is közös kép készült színészekről, nézőkről.
Baleset Szombathelyen: elgázoltak egy futónőt vasárnap reggel a Bagolyvárnál
Elgázoltak egy futónőt vasárnap reggel Szombathelyen a Bagolyvárnál. A súlyosan sérült hölgynél nem voltak iratok, egy telefonhívás alapján sikerült azonosítani.
Frontális baleset a jáki erdőben: két Ford ütközött
Áttért a szemközti sávba és frontálisan a szemből érkező NAV-os járműnek ütközött Ják és Szombathely között. A balesetnek egy sérültje van.
Tüntetés a szabad színházakért: Jordán Tamás is felszólalt a demonstráción
Egy kiszivárgott törvénytervezet szerint a kormány teljes egészében átalakítaná a magyar művészeti élet irányítását és finanszírozását. A színházakat is érintő változások (igazgatók kinevezése) ellen Budapesten demonstrációt szerveztek hétfő estére, több ezren gyűltek össze a Madách téren, és felszólalt Jordán Tamás, szombathelyi színházigazgató is. 
programajánló
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120