km/óra
  2020.05.29., péntek  •  Magdolna napja
Yamaha motor elé gurult az Opel, ketten megsérültek

Yamaha motor elé gurult az Opel, ketten megsérültek

A Sárvár felől érkező Opel vezetője kedden figyelmetlenül hajtott rá a 86-os főútra és egy Csorna felé tartó Yamaha motor elé került.

 

A mentők két embert szállítottak kórházba a 86-os és a 88-as főút kereszteződésében történt közlekedési balesetből, írja a 112press. A Szombathely felől a 86-os főúton érkező motor férfi vezetője észlelte, hogy a 88-as főútról elé gurul egy személyautó és behúzta a féket. A Yamaha így is nekiütközött az Opel bal elejének. A motoron utasként utazó hölgy rázuhant a személyautó motorháztetejére, majd az aszfaltra esett. A motort vezető férfi a motorral együtt dőlt el. A Yamahán utazókat mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.


A balesetet okozó Opel vezetője kérdésükre elmondta, hogy lassan közelítette meg a kereszteződést, elnézett balra, de nem látott érkező járművet, ezután jobbra tekintett és az utasa is mondta, hogy "jobbról jó". Az asszony ezután ismét elnézett balra, majd "becsorgott" a kereszteződésbe. A motort az utolsó pillanatban vette észre, amiben komoly szerepet játszott az is, hogy a nap elvakította.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
legfrissebbek
Vaddisznót gázolt egy Ford Torony közelében, a 89-es főúton
Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt pénteken hajnalban a 89-es főúton, Torony közelében.
Meghalt 8 beteg és 3841-re emelkedett a fertőzöttek száma
Meghalt 8 krónikus beteg, és 25-tel, 3841-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.
Egy éve történt a tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten
Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.
A saját ügyfelét zsarolta az ügyvéd
Letartóztatták a saját ügyfelét zsaroló ügyvédet - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.
Von der Leyen: az Európai Bizottság újabb adományozást szervez
Az Európai Bizottság újabb adományozó konferenciát szervez június 27-re a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozására, amelyen a vállalkozások, az alapítványok és a polgárok is lehetőséget kapnak arra, hogy egyesítsék erőiket az állami adományozókkal - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.