km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Vízelvezetési projekt: a Rumi úton már vágják a túl magas hídfejeket

Vízelvezetési projekt: a Rumi úton már vágják a túl magas hídfejeket

Nekiláttak a Rumi úti csatorna-felújítási programban lerakott túl magas hídfejek levágásának, írta Facebook-oldalán Tóth Kálmán (ÉSZ!), a körzet képviselője. A probléma nem egyedi, a többi helyszínen is ezzel a problémával (és más gondokkal) küzdenek a lakók.

Az biztosnak látszik, hogy nem ez lesz Szombathely legsikeresebb beruházása. A csapadékvíz-elvezetésre nyert 800 milliós EU-s támogatásból indított projekt kivitelezésével a kezdetektől problémák voltak. Nagyjából ugyanazok: a közbeszerzési pályázatot elnyerő cég nem megfelelő módon tájékoztatta a lakókat, a munka minőség több erősen kifogásolhatónak bizonyult, szűkek lettek a kocsibejárók, túl magasak a hídfejek, néhol az alvállalkozók eltűntek,  továbbá előfordult, hogy a munka hetekig állt.


A legutóbbi közgyűlésen Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) hozta szóba a csapadékvíz-elvezető rendszer most is városszerte zajló rekonstrukcióját. Mint mondta, körzetében panaszkodnak a lakók, hogy nem egyeztetett velük a kivitelező, gond van az autóbejárókkal – a Szatmár utcában pénteken törték fel a kocsibejárókat, majd hétvégére ott hagyták a törmeléket a lakóknak azzal, hogy oldják meg a bejutást a garázsokba, udvarokra úgy, ahogy akarják vagy tudják.


Oladon a Dozmat, a Bárdos Alice, a Komlósi Ferenc és az Áchim András utcában végzett munka miatt hétfőre közmeghallgatást kellett összehívni, ezen az ugytudjuk.hu vett részt. Az eseményen kiderült, hogy az alábbi problémákkal szembesültek a lakók:


Magasak a hídfejek, szűkek a bejárók, nem tudnak ráfordulni, a túl széles árkok miatt leszűkült az út nem lehet parkolni, nem lehet közlekedni. Nagyon mélyek az árkok, ha egy gyerek beleesik, nem tud belőle kijönni. Silány a kivitelezés, omlik be az árok széle, mert semmi sem fogja. Eddig az utcák sosem áztak be az eső miatt, minek egyáltalán az árok.


Tóth Kálmán azt írta kedden a facebook-oldalán, hogy 300 hídfejet kellene méretre vágni Szombathelyen.


 


 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.