km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Vízelvezetési projekt: a Rumi úton már vágják a túl magas hídfejeket

Vízelvezetési projekt: a Rumi úton már vágják a túl magas hídfejeket

Nekiláttak a Rumi úti csatorna-felújítási programban lerakott túl magas hídfejek levágásának, írta Facebook-oldalán Tóth Kálmán (ÉSZ!), a körzet képviselője. A probléma nem egyedi, a többi helyszínen is ezzel a problémával (és más gondokkal) küzdenek a lakók.

Az biztosnak látszik, hogy nem ez lesz Szombathely legsikeresebb beruházása. A csapadékvíz-elvezetésre nyert 800 milliós EU-s támogatásból indított projekt kivitelezésével a kezdetektől problémák voltak. Nagyjából ugyanazok: a közbeszerzési pályázatot elnyerő cég nem megfelelő módon tájékoztatta a lakókat, a munka minőség több erősen kifogásolhatónak bizonyult, szűkek lettek a kocsibejárók, túl magasak a hídfejek, néhol az alvállalkozók eltűntek,  továbbá előfordult, hogy a munka hetekig állt.


A legutóbbi közgyűlésen Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) hozta szóba a csapadékvíz-elvezető rendszer most is városszerte zajló rekonstrukcióját. Mint mondta, körzetében panaszkodnak a lakók, hogy nem egyeztetett velük a kivitelező, gond van az autóbejárókkal – a Szatmár utcában pénteken törték fel a kocsibejárókat, majd hétvégére ott hagyták a törmeléket a lakóknak azzal, hogy oldják meg a bejutást a garázsokba, udvarokra úgy, ahogy akarják vagy tudják.


Oladon a Dozmat, a Bárdos Alice, a Komlósi Ferenc és az Áchim András utcában végzett munka miatt hétfőre közmeghallgatást kellett összehívni, ezen az ugytudjuk.hu vett részt. Az eseményen kiderült, hogy az alábbi problémákkal szembesültek a lakók:


Magasak a hídfejek, szűkek a bejárók, nem tudnak ráfordulni, a túl széles árkok miatt leszűkült az út nem lehet parkolni, nem lehet közlekedni. Nagyon mélyek az árkok, ha egy gyerek beleesik, nem tud belőle kijönni. Silány a kivitelezés, omlik be az árok széle, mert semmi sem fogja. Eddig az utcák sosem áztak be az eső miatt, minek egyáltalán az árok.


Tóth Kálmán azt írta kedden a facebook-oldalán, hogy 300 hídfejet kellene méretre vágni Szombathelyen.


 


 

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.