km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Veszélyhelyzetben is dolgoznak Kézműves Kuckóban

Veszélyhelyzetben is dolgoznak Kézműves Kuckóban

A járványhelyzet miatt zárták be a Kézműves Kuckót március közepén. Az üzletben a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) ellátottjainak munkáit árulják. A bevételre azonban szükség van - így most a közösségi oldalukon mutatkoznak be.

 

Dékánné Fiedler Katalin foglalkoztatás-segítő: “Az értékesítést tovább szeretnénk folytatni, mert a termelés is folyik tovább a műhelyben, megváltozott körülmények között, minden biztonsági intézkedést betartva. Illetve némi változtatást igényelt ez, mert próbáltuk azt elérni, hogy minél kevesebb ember legyen egyszerre egy időben a műhelyben.”


Most vannak, akik a FÉHE albérleteiben, azaz saját otthonaikban dolgoznak. Az elkészített kézműves termékek között szezonális alkotások is találhatók.


A közeledő anyák napja, a pedagógusnap, illetve a ballagások témakörében állítottak elő termékeket, ezek a legnépszerűbb termékek ebben a témakörben. A népszerű rajzfilmfigurák mellett ujjbábokat és lézergravírozott, egyedi feliratú fatárgyakat, például más-más mintázatú pohártartókat is készítenek a hátrányos helyzetű emberek.


Balassa Imre foglalkoztatási részlegvezető hozzátette, hogy a termékeket gyártó, nehéz sorsú embereknek ez folyamatos munkát, munkavégzést jelent, és ennél fogva folyamatos bevételt, jövedelmet. Nagyon fontos számukra a visszajelzés is, amit a termékek megvásárlása jelent, ez azt az üzenetet hordozza, hogy értéket termelnek, értékes, amit csinálnak.


Az egyedi munkákat most csak fotókon lehet megtekinteni. A kiválasztott terméket Szombathely 10 kilométeres körzetében házhoz is szállítják. A Kézműves Kuckó közösségi oldalának elismerő kommentjei is nagy örömet szereznek az alkotóknak. 

 

Fotó: Kézműves Kuckó Ajándékbolt Facebook-oldala

Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
„Remélem, ősztől újra taníthatok”
Leminősítés a mesterpedagógusi védésen, felháborodott tiltakozás, békülés, lefokozás, elbocsátás – többször írtunk már a Bartók Béla Zeneiskola körül kialakult helyzetről, ami végül Rác Gábor kálváriájává vált. A hegedűtanár nevét, arcát, szavait vállalva kiállt amellett, hogy erkölcsi nonszensz, amit az igazgató tett, ezért távoznia kell a vezetői székből. Rác Gábort június 15-i hatállyal elbocsátották állásából. Megkérdeztük, hogyan érez most az üggyel kapcsolatban.
Már lehet szavazni az Év Fája verseny döntőseire, egy szombathelyi platán is ringbe szállt
Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen – olvasható az Ökotárs Alapítvány honlapján. Az első 10 között egy különleges szombathelyi platán is szerepel.
Átadták Kőszeg felújított piacterét
Átadták szombaton délelőtt Kőszeg város felújított piacterét, amely a "Városmajor környezettudatos rehabilitációja" elnevezésű több mint 443 millió forint értékű projekt részeként a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében uniós, hazai és önkormányzati forrás felhasználásával valósult meg.
Hatalmas esőzés bénította meg Japánt, mindent elmosott a víz
Tucatnyian eltűntek Japán déli részén szombaton a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, sokan a háztetőkön várták a mentőket.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti, töltéseken, álló szerelvényeken történő játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV.