km/óra
  2020.05.29., péntek  •  Magdolna napja
Vasi Kislegényczéh: karnyújtásnyira a döntő - Ön is segíthet a szavazatával a néptáncosoknak!

Vasi Kislegényczéh: karnyújtásnyira a döntő - Ön is segíthet a szavazatával a néptáncosoknak!

A december 6-i középdöntőből a közönség is továbbjuttathatja a szombathelyi néptáncosokat – szavazatával ön is segíthet jövő pénteken,

November 8-án az első elődöntővel megkezdődött a Fölszállott a páva idei gyermekévada, melyben mindjárt az első alkalommal szombathelyiekért izgulhattunk. A Reményik Evangélikus Általános és Művészeti Iskola néptáncosai, azaz a Vasi Kislegényczéh fiúkhoz illő vagánysággal mutatkozott be a műsorban, és a csapat már a középdöntőre készül.


Az elődöntőben elért sikert az erdélyi Szék virtuóz férfitánca hozta meg a tucatnyi kislegénynek. Produkciójuk értékét növelte, hogy széki zenészek muzsikáltak a fiúknak az élő adásban, s minden bizonnyal az októberi széki látogatás élményei is visszaköszöntek a hiteles előadásban. A folytatásban Rábaköz táncait láthatja tőlük a közönség. Nagyon remélik azonban, hogy a szerepléssorozatnak itt még nem szakad vége, hiszen ha lehetőséget kapnak, a döntőben Vas megyébe „hazatérve” szűkebb hazájuk táncaiból mutatnának egy csokorra valót.


Mindehhez számítanak a szombathelyiek segítségére is, ugyanis a december 6-i középdöntőből már a közönség is beszavazhatja kedvencét a fináléba.
 

Fotók: Nagy Jácint

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
legfrissebbek
Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vaddisznót gázolt egy Ford Torony közelében, a 89-es főúton
Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt pénteken hajnalban a 89-es főúton, Torony közelében.
Meghalt 8 beteg és 3841-re emelkedett a fertőzöttek száma
Meghalt 8 krónikus beteg, és 25-tel, 3841-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.
Egy éve történt a tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten
Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.
A saját ügyfelét zsarolta az ügyvéd
Letartóztatták a saját ügyfelét zsaroló ügyvédet - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.