km/óra
  2020.07.02., csütörtök  •  Ottó napja
Szombattól már lehet használni a kőszegi kutyastrandot az Abért-tavon

Szombattól már lehet használni a kőszegi kutyastrandot az Abért-tavon

Befejeződtek a munkálatok Vas megye első kutyastrandján, adta hírül a Közösen a Kutyákkal Egyesület. A négylábúak és gazdáik már birtokba is vették a létesítményt.

Ahogy arról korábban a Savaira Fórum nyomtatott kiadásában beszámoltunk, a kőszegi civil szervezet fogott bele Vas megye első kutyastrandjának az építésébe: a kőszegi Közösen a Kutyákkal Egyesület a szükséges egyeztetések után júliusban nekilátott az Abért-tó északi részén kialakítani a fürdőhelyet.
 
A civil szervezet tagjai önkéntesekkel együtt tereprendezéssel indítottak, majd a kerítést felállították. A mostani hétvégén aztán minden a helyére került, a Kőszegi kutyastrand megnyitotta kapuit.

A kutyás fürdőhely igazi különlegesség a megyében, de az egész régióban is: hasonló hely Fonyódon és Tihanyi Belső-tónál található legközelebb. A Kőszegről és Szombathelyről könnyen elérhető tó egy kisebb öblét kerítették le, a nem túl mély vízben fürödhetnek az ebek, a parton pedig jókora futtató is várja a kutyákat. A tervek szerint tavasztól késő őszig lesz nyitva, a kutyastrand határát jelző bójasort télre kiszedik az egyesület tagjai. 


Prim József, Közösen a Kutyákkal Egyesület elnöke még a munkálatok közben nyilatkozott lapunknak:

-    Az egyesület a kulturált kutyatartás népszerűsítésére alakult, első körben Kőszegen igyekeztünk megfelelő kutyafuttató területeket kialakítani a várossal közösen, mert a korábban kijelölt rész nem volt igazán megfelelő. Most három új hely várja a kutyásokat, ezután következett a fő projektünk, a kutyastrand. A Vízügyi Igazgatósággal, az Őrségi Nemzeti Parkkal és a horgászokkal is megegyeztünk, így megkaptuk a tó északi részén a több mint 2300 négyzetméteres területet. Ezt kerítettük be, egy szombathelyi vállalkozónak köszönhetően kaptunk hozzá anyagot, parkosítunk, fákat ültetünk, kukák, padok is kikerülnek majd a kutyastrandra – szemetesekből az egész tó köré teszünk ki majd. A tervek szerint tavasztól késő őszig üzemel majd a hely, belépő nem lesz, hiszen semmilyen szolgáltatás nem tudunk nyújtani a fürdésen kívül. A házirend szerint csak a kutyák mehetnek a vízbe, a gazdák nem – egyébként a tavon, a déli részen, egy „rendes” strandnak is megvannak a tervei. Most keresünk névszponzort a strandnak, ami igazi kuriózum lesz a környéken, hiszen Vas és Győr-Sopron megyében nincsen ilyen hely, Zalaegerszegen van egy kisebb, és egészen a Balatonig, minimum 100 kilométert kell utaznia annak, aki legálisan akarja fürdetni a kutyáját. Az strand területén, a kisebb öbölben sekély a víz és fokozatosan mélyül, így bízunk abban, minden fajta kutya jól érzi majd magát a nekik kialakított fürdőhelyen.  


 

 

kapcsolódó cikkek
Elsőként Vas megyében: kutyastrand lesz az Abért-tónál
Elsőként Vas megyében: kutyastrand lesz az Abért-tónál
A horgászokkal és a hatóságokkal is megegyeztek lelkes civilek arról, hogy elkerítenek egy partszakaszt a lukácsházi tónál a kutyásoknak. Száz kilométeres körzetben nincs hivatalos kutyastrand, így a melegben sok állatnak lesz megváltás a fürdési lehetőség.
kapcsolódó cikkek
Elsőként Vas megyében: kutyastrand lesz az Abért-tónál
Elsőként Vas megyében: kutyastrand lesz az Abért-tónál
A horgászokkal és a hatóságokkal is megegyeztek lelkes civilek arról, hogy elkerítenek egy partszakaszt a lukácsházi tónál a kutyásoknak. Száz kilométeres körzetben nincs hivatalos kutyastrand, így a melegben sok állatnak lesz megváltás a fürdési lehetőség.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Új lendületet kap a Közösségi Bérlakás Rendszer
A koronavírus-járvány miatt még többen szorulnak segítségre, például a lakhatás szempontjából, a magas albérletárak miatt. A szombathelyi önkormányzat az ő érdekükben is indította el a Közösségi Bérlakás Rendszert, ami piaci szereplők bevonásával mérsékelné a lakáshatási nehézségeket.
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Ismét nőtt az új fertőzések száma Ausztriában
Ismét nőtt a koronavírus-fertőzés terjedésének mértéke Ausztriában az Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Jogerősen 15 év szabadságvesztést kapott a sólyi gyermekgyilkos
Jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a fiatalkorú fiút, aki 2018 májusában megölt egy nyolcéves kislányt Sóly határában - közölte a táblabíróság szóvivője.
Szerbiában ősztől ismét visszatérhet a virtuális oktatás
Ha a koronavírus aktív marad Szerbiában, ősztől ismét virtuális oktatást vezetnének be, de csak minden második héten, vagyis a diákok felváltva egyik héten iskolába járnának, a másik héten pedig otthon, online órákon vennének részt - közölte a Mladen Sarcevic szerb oktatási miniszter.
Nappali fény világította be a sötét égboltot
Tegnap este cikázó villámokkal, viharos széllökésekkel ért el minket a zivataros zóna. A sűrű villámlás nappalt varázsolt az éjszakában, s jelentős mennyiségű csapadék esett rövid idő alatt. Az égi áldásnak még nincs vége, ma délutánra is riasztást adtak ki zivatarok miatt.
Orbán: Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat
Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.
Elhunyt egy idős beteg, kilenccel nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és kilenccel, 4166-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.