km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Tragédia az S31-sen: négyen haltak meg egy frontális ütközésben

Tragédia az S31-sen: négyen haltak meg egy frontális ütközésben

Súlyos baleset történt vasárnap délután az S31-es gyorforgalmin az Oberpullendorf (Felsőpulya) környéki Neutal és Weppersdorfs között. Két személyautó frontálisan ütközött, a járművekben ülő négy ember életét veszítette, írja az ORF.


A rendőrségi beszámolók szerint vasárnap délután öt óra körül egy Oberpullendorf felé tartó német rendszámú autó, benne egy 76 éves férfivel és 75 éves nővel a jobb oldali útkorlátnak ütközve felborult, átvágódott az úton és frontálisan ütközött egy másik személykocsival, amelyben két nő (52 és 55 évesek) utazott. Azonnal mentőorvos, több mentőkocsi és 35 tűzoltó sietett a helyszínre, azonban a négy utason már nem lehetett segíteni, a helyszínen elhunytak. A baleset ügyében rendőrségi vizsgálat indult, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért tért le az útról a német autó. Az S31-es óráig zárva volt a mentés idején, este negyed kilenckor nyitották meg az utat a forgalom előtt újra.


Az  osztrák hatóságok szerint aggodalomra ad okot, hogy idén eddig 25-en haltak meg a burgenlandi utakon, egy évvel korábban 13-an, két éve 17-en lettek baleset áldozatai a tartományban.


A tragédia miatt a burgenlandi tartományi kormányzat illetékes tanácsnoka úgy nyilatkozott, hogy a gyorsforgalmin végig meg kell építeni a 2x2 sávot elválasztó középső védőkorlátot. Jelenleg a Mattersburg és a Weppersdorf közötti 23 kilométeres szakaszon zajlik a munka, szélesítik a meglehetősen szűk sávokat, illetve és kialakítják a betonterelőt középen – a munkálatokkal 2025 végére végeznek. A Weppersdorf és Oberpullendorf közötti 8 kilométeres résznél is szeretnék megkezdeni a tervezést, illetve ideiglenes elválasztót telepítenének, mivel drasztikusan megnőtt a balesetek száma az S31-es úton. (ORF)


Borítófotó: a vasárnapi baleset helyszíne Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Weppersdorf

 

Az osztrák autópálya-kezelő (ASFINAG) mutatja be a jelenleg folyó munkát
Az osztrák autópálya-kezelő (ASFINAG) így mutatja be az S31-sen  jelenleg folyó munkát

 

 

 


 

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.