km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Tragédia az S31-sen: négyen haltak meg egy frontális ütközésben

Tragédia az S31-sen: négyen haltak meg egy frontális ütközésben

Súlyos baleset történt vasárnap délután az S31-es gyorforgalmin az Oberpullendorf (Felsőpulya) környéki Neutal és Weppersdorfs között. Két személyautó frontálisan ütközött, a járművekben ülő négy ember életét veszítette, írja az ORF.


A rendőrségi beszámolók szerint vasárnap délután öt óra körül egy Oberpullendorf felé tartó német rendszámú autó, benne egy 76 éves férfivel és 75 éves nővel a jobb oldali útkorlátnak ütközve felborult, átvágódott az úton és frontálisan ütközött egy másik személykocsival, amelyben két nő (52 és 55 évesek) utazott. Azonnal mentőorvos, több mentőkocsi és 35 tűzoltó sietett a helyszínre, azonban a négy utason már nem lehetett segíteni, a helyszínen elhunytak. A baleset ügyében rendőrségi vizsgálat indult, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért tért le az útról a német autó. Az S31-es óráig zárva volt a mentés idején, este negyed kilenckor nyitották meg az utat a forgalom előtt újra.


Az  osztrák hatóságok szerint aggodalomra ad okot, hogy idén eddig 25-en haltak meg a burgenlandi utakon, egy évvel korábban 13-an, két éve 17-en lettek baleset áldozatai a tartományban.


A tragédia miatt a burgenlandi tartományi kormányzat illetékes tanácsnoka úgy nyilatkozott, hogy a gyorsforgalmin végig meg kell építeni a 2x2 sávot elválasztó középső védőkorlátot. Jelenleg a Mattersburg és a Weppersdorf közötti 23 kilométeres szakaszon zajlik a munka, szélesítik a meglehetősen szűk sávokat, illetve és kialakítják a betonterelőt középen – a munkálatokkal 2025 végére végeznek. A Weppersdorf és Oberpullendorf közötti 8 kilométeres résznél is szeretnék megkezdeni a tervezést, illetve ideiglenes elválasztót telepítenének, mivel drasztikusan megnőtt a balesetek száma az S31-es úton. (ORF)


Borítófotó: a vasárnapi baleset helyszíne Fotó: Önkéntes Tűzoltóság Weppersdorf

 

Az osztrák autópálya-kezelő (ASFINAG) mutatja be a jelenleg folyó munkát
Az osztrák autópálya-kezelő (ASFINAG) így mutatja be az S31-sen  jelenleg folyó munkát

 

 

 


 

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.