km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Tovább szépül a Joskar-Ola Lakótelep

Tovább szépül a Joskar-Ola Lakótelep

Pihenő parkot adott át kedden délelőtt Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely), a körzet képviselője a Pázmány Péter körút 2–22 közötti területen. A politikus elmondta: a lakótelepen még további két helyen zajlik járdafelújítási munka és parkosítás. 

Kelemen Krisztián kedden sajtótájékoztatón mutatta be a lakótömbbelsőben kialakított pihenő parkot. Mint elmondta, a régi, betonalapzatú padok helyett moderneket helyeztek el, cserjéket, fákat ültettek. 


– Nemcsak itt, hanem a Pázmány Péter körút 42–52 és az 54–64 közötti területeken is zajlanak javában a munkálatok, az említett helyeken a fásítás mellett játékokat is helyeznek ki tavasszal. Szombathely városának fontos a környezetünk megóvása, a kampányban tett ígéretünk, miszerint 1000 új fát telepítünk az elkövetkezendő időszakban, prioritást élvez. Mindent megteszek azért, hogy ezekből szép számmal jusson a választókörzetembe – hangsúlyozta Kelemen Krisztián. 


Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány kuratóriumának elnöke elsőként köszönetet mondott a politikusnak, mivel Kelemen Krisztián a képviselői keretét, mintegy 3 millió forintot ajánlott fel a városrész parkosítására, szebbé tételére. 


– A Földet csak kölcsönbe kaptuk, igyekszünk úgy élni a lakókörnyezetünkben, hogy az unokáink is használni tudják majd – fogalmazott a kuratórium elnöke. 


Fotók: Nagy Jácint

 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
legfrissebbek
Deviza: Gyengült ma a forint (05.25.)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn.
Kizuhant egy férfi az egyik tízemeletes erkélyéről, a helyszínen életét vesztette
Boris Johnson főtanácsadója megszökött a karanténból
Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója közölte hétfőn, hogy felesége és kisgyermeke érdekében, "kivételes helyzetben" cselekedett, amikor a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt karanténintézkedések ellenére több száz kilométert utazott családjával.
Vietnámban már nézők előtt rúgták a bőrt
A Feröer-szigetek után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek: