km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Tovább lassult a halálos áldozatok számának emelkedése Belgiumban

Tovább lassult a halálos áldozatok számának emelkedése Belgiumban

Továbbra is lassuló tendenciát mutat a koronavírus okozta halálesetek napi száma Belgiumban, amíg ugyanis pénteken 56 elhunytról számoltak be, addig az előző napokban 60, 82 vagy még magasabb számú új halálestről adtak hírt a hatóságok. Hollandiában ez a mutató nem változott lényegesen, napi 50 körül van a vírusfertőzés következtében elhunytak száma.

 

A közegészségügyért felelős belga hatóság pénteki tájékoztatása szerint jelenleg 8959 halottja van a járványnak az országban.
    

Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma 356, ami nem sokkal magasabb a csütörtökön közzétett 330, a szerdai 307 vagy a korábbi napok 300 körüli új esetszámánál. Ezzel ez idáig 54 644 ember esetében mutatták ki a kórokozó jelenlétét Belgiumban.
    

A kórházba szállítottak napi mutatója a hét eleje óta 70 és 80 körül mozgott. Az elmúlt 24 órában 67 embert szállítottak kórházba, és 190-en hagyhatták el a gyógyászati intézményeket. Ez a mutató enyhe csökkenést mutatva ugyan, de lényegében megegyezik a hét eleje óta 200 körül alakuló adatokkal. Csökkenő tendenciát mutat a kórházi kezelések száma is. Pénteken 1862 embert ápoltak koronavírus-fertőzéssel, noha számuk a hét közepén 2014, a hét elején pedig még 2222 volt. Intenzív ápolásban jelenleg 380 embert részesítenek, számuk szerdán 420, a hét elején pedig közel 500 volt.
    

A vírus első, február 2-i belgiumi észlelése óta 645 314 vírustesztet végeztek el, ebből 21 686-ot az elmúlt 24 órában - tették hozzá.
    

Hollandiában a helyi közegészségügyi intézet (RIVM) pénteki adatai szerint a koronavírussal összefüggő halálesetek száma nem változott lényegesen, napi 50 körül mozog. A vírusfertőzés következtében 5643-an haltak meg Hollandiában, ezen a héten 83-an.
    

A napi fertőzésszám szintén stabil maradt. Amíg a múlt hét közepén még mintegy 450 esetben, addig hétfőn már csak 227, az elmúlt egy nap alatt pedig 200 embernél mutatták ki a kórokozót. Ezzel 43 681-re emelkedett a vírus hollandiai megjelenése óta regisztrált fertőzésszám.
    

Tovább csökkent a kórházba szállítottak napi mutatója. Kórházba a korábban átlagos 100-110 helyett a hét elején 52 embert, az elmúlt 24 órában 35-öt szállítottak. Kórházi ápolásban ez idáig 11 492 ember részesült, 62-vel több, mint hétfőn. (MTI)

 

kapcsolódó cikkek
Koronavírus: Belgiumban az egészségügyi hatóság szerint jó irányba tart a járványgörbe
Koronavírus: Belgiumban az egészségügyi hatóság szerint "jó irányba tart a járványgörbe"
elgiumban "jó irányba tart a járványgörbe", a helyzet egyre kedvezőbb - hangzott el a helyi közegészségügyi szolgálat koronavírus-járvánnyal kapcsolatos pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
kapcsolódó cikkek
Koronavírus: Belgiumban az egészségügyi hatóság szerint jó irányba tart a járványgörbe
Koronavírus: Belgiumban az egészségügyi hatóság szerint "jó irányba tart a járványgörbe"
elgiumban "jó irányba tart a járványgörbe", a helyzet egyre kedvezőbb - hangzott el a helyi közegészségügyi szolgálat koronavírus-járvánnyal kapcsolatos pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak
Hétfőtől ismét szigorításokat vezetnek be az északkelet-olaszországi Veneto tartományban, mert a koronavírus terjedését mutató reprodukciós ráta emelkedett.
Jövő péntektől karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni Magyarországról
Jövő péntektől számos országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány
Válság- és katasztrófavédelmi törvény megalkotását tervezi az osztrák kormány - jelentette be Sebastian Kurz kancellár pénteken Bécsben, miután virológusokkal, biológusokkal és a gazdasági élet szereplőivel tanácskozott a járványhelyzetről.
Karambol történt a 8-as főúton, Alsóújlaknál
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás
Szombaton extrém lesz az UV-sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.