km/óra
  2020.07.09., csütörtök  •  Lukrécia napja
Soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálat a Médiaközpontnál (Az ügyvezető közleménye)

Soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálat a Médiaközpontnál (Az ügyvezető közleménye)

Nemény András polgármester csütörtökön soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél.

Ennek előzménye, hogy a cégnél felügyelőbizottsági (FEB) vizsgálat zajlott, erről jegyzőkönyv készült, a bizottság ezt elküldte az önkormányzatnak és jegyzőnek. Az ebben foglaltak azonban kikerültek a sajtóba, ezért az alábbiakat tartom fontosnak rögzíteni:


A Médiaközpontnál az elmúlt hónapokban több vizsgálat is zajlott, köztük egy belső ellenőrzés, amely akkor nem emelt kifogásokat, a felügyelőbizottság ezután kezdte meg a saját vizsgálatát.


A FEB a felsorolt számlákon kívül semmi mást nem vizsgált, semmilyen egyéb szerződésre, kifizetésre nem volt kíváncsi, sem a jelenlegi, sem pedig a korábbi ügyvezető idejéből.


A vizsgálat során elkészült jegyzőkönyv tartalmát csak és kizárólag a FEB tagjai, illetve a jegyző ismerhetik.


A FEB-jegyzőkönyvében foglaltakat a februári közgyűlésen tárgyalják  –  a Médiacentrum ügyvezetőjeként nyílt ülést kértem a napirendi pontról.  


Ezek után a megállapítások kikerültek a sajtóba, és ott sajátos értelmezések és tálalás közepette jelentek meg, annak ellenére, hogy az elvileg nem nyilvános jegyzőkönyv egyértelműen rögzíti az alábbiakat:

A téves kártyahasználatot (kegyeleti szolgáltatás) nem a FEB decemberi – januári vizsgálata tárta fel, hanem magam fizettem vissza a történtek után két nappal, erről elkészült a szükséges dokumentáció.

A szállodai szolgáltatások igénybevétele rendezvényekhez kapcsolódott.


Hogy a jegyzőkönyvben foglaltaknak milyen következményei lesznek, annak eldöntése nem különféle érdekeket képviselő és szolgáló sajtótermékeknek a dolga és feladata, hanem a szombathelyi közgyűlésé.


Halmágyi Miklós Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria szigorítja az ellenőrzést a magyar határon
Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra - jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.
Ausztria: egy 50 éves magyar nő is meghalt a Medve-szurdokban történt sziklaomlásban
Két ember halálát, köztük egy 50 éves magyar asszonyét okozta egy sziklaomlás a steiermarki Medve-szurdokban (Bärenschützklamm). Kilenc további ember sérült meg - egyikük súlyosan, írják osztrák hírportálok. 
Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát
A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén, olvasható a közleményükben.
Szlovén járványügyi szakember a szigorítások újbóli bevezetését sürgeti a határokon
A szigorú intézkedések újbóli bevezetését sürgette a határokon az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt Bojana Beovic, a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó szakbizottságának vezetője - írta a helyi sajtó szerdán.
Az EU 14 ország számára nyitja meg külső határait
Tizennégy ország állampolgárai számára szünteti meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat - meghatározott feltételek függvényében - július 1-től az Európai Unió.
legfrissebbek
A nagycsaládosok egyesülete kéri a pedofília büntetésének szigorítását
A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöksége kéri a pedofília büntetési tételeinek lehető legszigorúbb módosítását - tudatta a szervezet közleményben.
Feljelentést tett a polgármester a Savaria Nagyszálló vételi ajánlata miatt
Másfél évtizede várja sorsának jobbra fordulását a Savaria Nagyszálló. A felszámolás során egy vásárló több mint 470 millió forintot ajánlott a 15 éve üresen álló, pusztuló hotelért. Januárban a testület úgy döntött, a város nem él az elővásárlási jogával. A jogszabályok szerint már meg kellett volna kötni az üzletet, ennek azonban nyoma sincs. A polgármester a közgyűlés döntésének megfelelően büntetőfeljelentést tett az ügyben.
Köznevelési államtitkár: sikeres tanévet zártunk
Sikeresnek értékelte a koronavírus-járvány miatt tantermen kívüli, digitális munkarendben befejezett elmúlt tanév lezárását Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön
Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet
Hidegfront érkezik a hétvégén, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
A kártyás fizetések 15 ezer forintos, PIN-kód nélküli értékhatára megtartását javasolja az MNB
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a magyarországi pénzügyi infrastruktúrák megfelelően kezelték a koronavírus-járvány pénz- és értékpapírforgalmi hatásait és a jelentősen megnövekvő elektronikus fizetési tranzakciókat; a jegybank az érintőkártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó, március 20-tól ötezer forintról 15 ezer forintra megemelt értékhatár megtartását javasolja hosszú távon is - mondta Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.