km/óra
  2020.08.14., péntek  •  Marcell napja
Rejtélyes halálesetek a koronavírus ellen küzdő orvosok között

Rejtélyes halálesetek a koronavírus ellen küzdő orvosok között

Oroszországban alig néhány hét alatt három, a járvány első vonalában harcoló orvos esett ki kórházak ablakaiból. A közvéleményt felkavarták a balesetek körülményei.

 

Alexander Shulepov, a Moszkvától nem messze fekvő Voronyezs mentőorvosa jelenleg is súlyos állapotban lábadozik, miután vasárnap kizuhant a városi kórház második emeltéről, ahol dolgozott és ahol kezelték, miután pozitív COVID-19 teszttel diagnosztizálták. 

 

Egyszerre dőltek ágynak régi kollégájával, Alexander Kosyakinnal, akivel április 22-én egy videóüzenetben osztották meg az aggodalmaikat, azzal kapcsolatban, hogy a pozitív teszteredmény után is dolgoztatták őket, illetve hogy a kórházak nem rendelkeznek megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszereléssel. Három nappal később a kórház főorvosával közösen jelentkeztek be újra, ahol cáfolták korábbi állításaikat és elnézést kértek, hogy a megbetegedésük után alaptalanul vádaskodni kezdtek. 

 

Shulepov a harmadik egészségügyi dolgozó Oroszországban, aki baleset következtében esett ki a saját munkahelyének emeletéről. Krasznojarszkban Elena Nepomnyaskaja főorvosnó volt óvatlan, mikor tisztségviselőkkel tárgyalt arról, hogy az intézményét átalakítsák-e járványközponttá. Natalia Lebedova, az orosz űrközpont sűrgösségi osztályának vezetője pedig órákkal a koronavírus-tesztjének elvégzése után zuhant le az épület egyik felső szintjéről. 

 

A hivatalos gyászjelentésben "az emberek igazi megmentőjeként" emlékeznek meg róla - olvasható a CNN összefoglalójában.

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
A szombathelyi gyár egyik munkavállalója koronavírusos, több mint 100 dolgozón végeztek ma tesztet
Ma hajnalban az Ivy Technology több mint 100 dolgozóján végezték el a koronavírus-tesztet, miután kiderült, hogy egyik munkavállójuk a napokban egy családi összejövetelen megfertőződött.
Összeesett, majd meghalt egy 27 éves fiú egy szombathelyi szórakozóhelyen
Tánc után lett rosszul a fiatalember. A társai azonnal megpróbálták újraéleszteni, és a mentők is sokáig próbálták visszahozni, de nem jártak sikerrel.
Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, nőhet a fertőzöttek száma
Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a szennyvízben - számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn. A tapasztalatok szerint a koncentrációnövekedés után 4-10 nappal később megugrik a megbetegedések száma.
Kedden reggel hat órától szünetel a gázszolgáltatás Szombathelyen
Szünetel a gázszolgáltatás kedden reggel hat órától csütörtökön reggel 8 óráig, az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. karbantartási munkái miatt. A szolgáltatási szünet a vasi megyeszékhelyet és a szombathelyi kistérség nagyobb részét, 74 települést érint.
Vas megyében öttel, országosan 43 fővel emelkedett a fertőzöttek száma
43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
legfrissebbek
C. Ronaldo-t várja a mexikói harmadosztály
A szóbeszéd szerint a Juventus a nyáron eladná a szupersztárját. A mexikói harmadosztályban viaskodó Tlaxcala FC lecsapna a lehetőségre.
Koronavírus: megint romlott a helyzet Ausztriában, 282 új fertőzést regisztráltak
Hirtelen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma péntekre Ausztriában: az elmúlt 24 órában 282 új fertőzést regisztráltak. A legtöbb új fertőzöttet, 112-öt, Bécsben találták, írja a krone.at.
A Századvég elemzője szerint jövőre felpattanhat a magyar gazdaság
A magyar gazdaság teljesítménye az idei visszaesést követően jövőre felpattanhat az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a 2021-es növekedés mértékét 3-5 százalék közé teszik.
Egy fővel emelkedett Vasban, negyvennel az országban a fertőzöttek száma
Negyvennel, 4853-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon; nincs újabb elhunyt - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. A megyében ismét egy fővel, 39-re nőtt a betegek száma.
Összeesett, majd meghalt egy 27 éves fiú egy szombathelyi szórakozóhelyen
Tánc után lett rosszul a fiatalember. A társai azonnal megpróbálták újraéleszteni, és a mentők is sokáig próbálták visszahozni, de nem jártak sikerrel.