km/óra
  2020.02.23., vasárnap  •  Alfréd napja
Programbemutatót tartott a szombathelyi Fidesz

Programbemutatót tartott a szombathelyi Fidesz

Útfelújítások, új parkolók építése, az autóbuszok korszerűsítése és cseréje is szerepel többek között a szombathelyi Fidesz és dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt programjában. Ezekről is szó volt a hétfő este, az MMIK-ban tartott választási programbemutatón.

Az MMIK-ban tartotta programbemutatóját és választási fórumát a szombathelyi Fidesz hétfő este. A 6 órára meghirdetett esemény végül negyed óra csúszással kezdődött, a teremben ugyanis minden ülőhely foglalt volt és azon dolgozott a rendezvény stábja, hogy a folyosóra is kerüljenek székek, amin helyet foglalhatnak az érdeklődők. A programbemutató egy látványos Szombathely-imázsfilmmel kezdődött, majd dr. Puskás Tivadar polgármester mondott pár szót.

"2010-ben munkát és böcsületet ígértem. Ezt beváltottuk. Szombathely egy békés, biztonságos város, ahol jó élni és ahol a feljlődés lehetősége megvan" - mondta a leköszönő polgármester és átadta a szót a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltének. Dr. Balázsy Péter elsőként dr. Széll Kálmánt, városunk díszpolgrát, valamint Simon Balázst, Éhen Gyula dédunokáját köszöntötte, majd a programpontjaira tért ki.

- Út- és járdafelújítások, amihez hozzá tette: évente 20 utcát terveznek felújítani, emellett összefüggővé tennék a szombathelyi kerékpárutakat.

- Korszerű, környezetbarát buszokat hoznának a városba.

- Új parkolókat, parkolóházat létesítenének és a parkolási türelmi időket megnövelnék.

- Tervezik a körgyűrű hiányzó szakaszainak megépítését a kormány támogatásával.

- Szigorítanák a lakóparkok építésének szabályait.

- Megújítanák az egyetem környezetét, a Perint partot és új képzéseket indítanának az ELTE-SEK-en.

- Fenntartható várost terveznek a parkok rendbetételével, emellett minden születendő gyermek után egy fát is ültetnének.

- Tervben van a társasházak korszerűsítésének előkészítése és lebonyolítása.

- Létrehoznák a SZOM-bike kerékpárkölcsönzőt élénk kék színnel, emellett korszerűsítenék a meglévő biciklitárolókat és ingyenes parkolást biztosítanának  a zöld rendszámú autóknak.

- Újragondolnák és kiterjesztenék a szelektív hulladékgyűjtést.

- Közösségi kerteket hoznának létre a lakótelepeken, mintakerteket az óvodákban és iskolákban.

- Tervezik megmenteni a város ikonukus épületeit, így a Brenner-villát, a Nagyszállót és a Huszár-laktanyát is.

- Az Aktív Időskor Programba még több nyugdíjast vonnának be és népszerűsítenék az egészségügyi szűrővizsgálatokat.

- Megújítanák a Kalandvárost és a Parkerdőt, emellett tervezik az óvodák, bőlcsödék, iskolák felújításának befejezését.

- Egységes városi ügyfélszolgálatot hoznának létre.

- Bővítenék a szabadidősport színtereit.

- Újabb közösségi tereket hoznának létre a fiatalok számára, akár az idősebb korosztály bevonásával.

- Városi állatmenhely is terveznek, emellett aktívabban kívánják támogatni a civil szervezeteket.

A rendezvényen felszólalt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere és Hende Csaba is, végül Balázsy egyenként invitálta az MMIK színpadára a szombathelyi választókörzetek fideszes képviselőjelöltjeit. Csoportkép után a Himnusz közös eléneklésével zárult a helyi Fidesz választási programbemutatója.

 

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
legolvasottabbak
Hit, hivatás, szerelem: Házasság heti beszélgetés Csókay Andrással és feleségével
A neves idegsebész és felesége, Altay Daniella volt a Házasság Hete szombathelyi rendezvénysorozatának vendége kedden este a Martineumban. A házaspár közös életük örömeiről, tragédiáiról, nehézségeiről beszélt a hallgatóságnak.
Körmendi baleset: fedélzeti kamera rögzítette a csaknem végzetes ütközést (videó)
Rögzítette egy kamion fedélzeti kamerája a Körmendnél hétfőn történt balesetet: a 86-os főútra felhajtó furgon egy Volkswagennel ütközött.
„Megszerezni a vásárlók bizalmát” - Beszélgetés Polákovics Mariettával, a Vásárcsarnok vezetőjével
Polákovics Mariettát választotta meg a Vásárcsarnok igazgatójának a közgyűlés: valamennyi városatya támogatta a kinevezését. Nagy változások előtt áll a piac: a felújítási munkálatok hamarosan elkezdődnek. Az igazgatónővel beszélgettünk.
Cselekedj jót, és ne beszélj róla! – beszélgetés Mándli Péterrel, a BPW-Hungária ügyvezetőjével
Gyerekként ivódott belé: a munkának értéke van. Tizennégy éves korától nyaranta dolgozott, az első évben a szülei munkahelyén, a Remixben. Vallja: az elvégzett munka, amit teremtünk, nemcsak a jövedelmet, amiből meg tudunk élni, nemcsak a szakmai sikereket és a karriert, hanem magát a beteljesülést jelenti.  
A szombathelyi háziorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összefoglalónkban valamennyi szombathelyi felnőtt háziorvos rendelési idejét megtalálja személyre lebontva.
legfrissebbek
Futsal Magyar Kupa: simán jutott döntőbe a Haladás, a Berettyóújfalu lesz az ellenfél a holnapi fináléban
A nőknél Astra-Szekszárd döntőt rendeznek. A férfiaknál a másik elődöntőben az Érd közel volt a csodához, de a végén érvényesült a papírforma és a Berettyóújfalu jutott a döntőbe.
A Jobbik országos vezetése szerint Balassának kellene beülnie Molnár Miklós helyére
Ahogy várható volt, nem maradt szó nélkül, hogy a Pro Savaria úgy döntött, megváltoztatja a választásra leadott lista sorrendjét, és nem a második helyen szereplő Balassa Pétert, hanem a harmadik Koczka Tibort jelöli Molnár Miklós megüresedett képviselői helyére. Az ügyben megszólalt a Jobbik országos vezetése és Ungár Péter (LMP) is.
Hihetetlen végjáték után az Alba Fehérvárt is legyőzte az SZKKA
Az elképesztő izgalmakat hozó mérkőzésen másfél perccel a vége előtt még hárommal vezettek a szombathelyiek, mégis egy időn túli hétméteres döntötte el a találkozót.
Paypassos bankkártyával is fizethetünk a parkolásért
Már paypassos bankkártyával is lehet parkolódíjat fizetni a városban. A forgalmasabb helyeken 13 olyan automatát állított üzembe a SZOVA, ahol ezt a lehetőséget is választhatja az autós. Ahová ezentúl új automata kerül, már mind ilyen típusú lesz.
Elhunyt Horváth György volt városi képviselő, az MMIK egykori igazgatója
76 éves korában elhunyt Horváth György, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának egykori képviselője (1998-2010.), a Kulturális Bizottság korábbi elnöke.