km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Pro Savaria: félóra ingyen parkolás mindenkinek

Pro Savaria: félóra ingyen parkolás mindenkinek

Ingyen adna 30 perc parkolást a félórára váltott jegyek mellé a Pro Savaria Szombathely egész területén, jelentette be a civil szervezet kedden. 

Arra számítottunk, hogy lesz tévés vita, ott a szombathelyiek megismerhetik a Pro Savaria által támogatott Koczka Tibor programját, ami több helyen átfedésben van a miénkkel, kezdte a sajtótájékoztatót Molnár Miklós, de ez Balázsy Péter jóvoltából meghiúsult. A civil szervezet egyébként hamarosan minden háztartásba eljuttatja 10x5 pontból álló választási elképzeléseit.


-    A józan ész alapján állítottuk össze programunkat – mondta Molnár Miklós -, csak megvalósítható és végrehajtható ígéreteket teszünk, nem szálltunk be abba a napok óta tartó cunamiba, hogy ki tud nagyobbat és többet mondani.


Balassa Péter, Pro Savariát támogató a Jobbik szombathelyi elnöke és városi képviselő egy programpontról beszélt a sajtónak. Mint mondta, 2015 tavasza javasolja a városvezetésnek, hogy dolgozzanak ki egy átfogó közlekedési és parkolási koncepciót, mert a helyzet csak romlik Szombathelyen. A kormánypárti többség ezzel nem foglalkozott, most viszont a kampányban sorra felbukkannak az ellenzéki elképzelések. 


-    Mivel sokan intézik az ügyeiket Szombathely belvárosában és annak környékén, azt javasoljuk, aki félórára vesz parkolójegyet, az egy óra parkolást kapjon ezért valamennyi övezetben. Ez kifejezetten az ügyintézés, rövidebb találkozók idejére szóló kedvezmény lenne, hogy ne kelljen az órát nézegetni, a büntetés miatt izgulni. Reméljük, minden párt támogatja ezt a javaslatot, ami kifejezetten polgárbarát, azonnal bevezethető, nincsen nagy költségvetési vonzata.


Balassa hozzátette, azonnal ott tudják bevezetni a rendszert, ahol a parkolóórákban meg kell adni a rendszámot is. A kedvezmény kizárólag a félórára váltott jegyekre érvényes, hosszabb vagy rövidebb idő esetén nem.  Kiemelte azt is, hogy az új többség január óta hangsúlyosan foglalkozik a parkolás, tömegközlekedés, a belső és az elkerülő utak problémáival is.  
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.