km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Pro Savaria: félóra ingyen parkolás mindenkinek

Pro Savaria: félóra ingyen parkolás mindenkinek

Ingyen adna 30 perc parkolást a félórára váltott jegyek mellé a Pro Savaria Szombathely egész területén, jelentette be a civil szervezet kedden. 

Arra számítottunk, hogy lesz tévés vita, ott a szombathelyiek megismerhetik a Pro Savaria által támogatott Koczka Tibor programját, ami több helyen átfedésben van a miénkkel, kezdte a sajtótájékoztatót Molnár Miklós, de ez Balázsy Péter jóvoltából meghiúsult. A civil szervezet egyébként hamarosan minden háztartásba eljuttatja 10x5 pontból álló választási elképzeléseit.


-    A józan ész alapján állítottuk össze programunkat – mondta Molnár Miklós -, csak megvalósítható és végrehajtható ígéreteket teszünk, nem szálltunk be abba a napok óta tartó cunamiba, hogy ki tud nagyobbat és többet mondani.


Balassa Péter, Pro Savariát támogató a Jobbik szombathelyi elnöke és városi képviselő egy programpontról beszélt a sajtónak. Mint mondta, 2015 tavasza javasolja a városvezetésnek, hogy dolgozzanak ki egy átfogó közlekedési és parkolási koncepciót, mert a helyzet csak romlik Szombathelyen. A kormánypárti többség ezzel nem foglalkozott, most viszont a kampányban sorra felbukkannak az ellenzéki elképzelések. 


-    Mivel sokan intézik az ügyeiket Szombathely belvárosában és annak környékén, azt javasoljuk, aki félórára vesz parkolójegyet, az egy óra parkolást kapjon ezért valamennyi övezetben. Ez kifejezetten az ügyintézés, rövidebb találkozók idejére szóló kedvezmény lenne, hogy ne kelljen az órát nézegetni, a büntetés miatt izgulni. Reméljük, minden párt támogatja ezt a javaslatot, ami kifejezetten polgárbarát, azonnal bevezethető, nincsen nagy költségvetési vonzata.


Balassa hozzátette, azonnal ott tudják bevezetni a rendszert, ahol a parkolóórákban meg kell adni a rendszámot is. A kedvezmény kizárólag a félórára váltott jegyekre érvényes, hosszabb vagy rövidebb idő esetén nem.  Kiemelte azt is, hogy az új többség január óta hangsúlyosan foglalkozik a parkolás, tömegközlekedés, a belső és az elkerülő utak problémáival is.  
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.