km/óra
  2020.06.02., kedd  •  Kármen, Anita napja
Minden, ami a nőknek kedves - színes programok (hétvégi ajánló)

Minden, ami a nőknek kedves - színes programok (hétvégi ajánló)

Ezen a hétvégén sem kell otthon ülve unatkoznunk, számtalan programmal kedveskednek a szervezők: lesz családi expo és babaruha-börze, kézműveskedés, borkorcsolya-verseny. Természetesen hétvégén a nőknek is kedveskednek retro fesztivállal, csokoládé különlegességekkel, valamint számos program várja a hölgyeket az arborétum látogatóközpontjában is.

 

Március 7., szombat

Szombathely 


Brenner János Nevelési Központ, 9 óra: Tavaszi Család-Expo és Babaruha-börze. 


Agora Művelődési és Sportház, 9 óra: Kézműves kuckó. Téma: Virág nőnapra.


Haladás Sportkomplexum, 9.30: Savaria Kupa, IX. Tóth Géza Emlékverseny. 


Sugár úti Atlétikai Centrum dobópálya: Magyarország Serdülő és Újonc Téli Dobóbajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga (kivéve gerelyhajítás). 


Végállomás Klub, 16.45: Rock On! TOUR-A 2020. 


Arena Savaria, 17 óra: Nőnapi retro fesztivál. Hatalmas hangulat, rengeteg fellépő: Charlie, Dj Dominique, Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári, Desperado, Dj Szatmári feat Jucus, TNT, Kozmix. Érkezik a külföldi világsztár: Ottawan.


Bartók Terem, 19 óra: Beethoven öröksége. Maurizio Moretti zongoraestje. 


Sárvár
Nádasdy Ferenc Múzeum, 15 óra: ajándék tárlatvezetés, a térképek világa.


Celldömölk
Kemenesaljai Művelődési Központ, 15 óra: Csókos asszony - Operett két felvonásban a Pesti Művész Színház előadásában. 


Soltis Lajos Színház, 18 óra: 3 nővér – premier. 


Kőszeg
Jurisics vár, KÖSZHÁZ, 15 óra: Borkorcsolya verseny. A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete szeretettel invitálja azokat az érdeklődőket is, akik csak kóstolni szeretnék a finom falatokat. A borosgazdák felajánlásának köszönhetően, a helyi borokkal együtt lehet tesztelni a borkorcsolyákat. Nevezni Egy tálca (kb. ½ kg) sós süteménnyel, és a recepttel 14.30-15 óráig a helyszínen. 


Torony
Művelődési Ház és Könyvtár, 9.30: Találkozó az ősi egészség megőrző hagyományok jegyében. A kétnapos rendezvényen alternatív gyógymódokkal, egészségmegőrző technikákkal, és önismereti módszerekkel találkozhatnak az érdeklődők. Különleges Nőnapi ünneplés a Nőnapi Nőkörön való részvétel. 


Őriszentpéter
Harmatfű Erdei Iskola és Szálláshely, 10 óra: Dalol már a pacsirta! Kora tavaszi madarász túra az Őrség gyepein. Bejárják az éledező, pacsirta énektől hangos réteket, szántóföldeket. Spektívvel és távcsővel kerülhetünk közel a tavasz közeledtére felpezsdülő őrségi madárvilághoz. A madármegfigyelés eszközeit a szervezők biztosítják , de ha van távcsöved, ne hagyd otthon! 
A túrát vezeti: Faragó Ádám madarász, az Őrségi Nemzeti Park zoológusa. A túra távja: 6-7 km. 


Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, 15 óra: Az év természetfotósa 2019 – kiállításmegnyitó. Előadással egybekötve megnyitja: Koncz-Bisztricz Tamás, "Az Év Ifjú Madárfotósa". 


Körmend
Sportcsarnok, 18 óra: Egis Körmend—KTE-Duna Aszfalt. 

 

Március 8., vasárnap

Szombathely


Ökoturisztikai Látogatóközpont Kámoni Arborétum, 10 óra: A nő többször. Előadások, könyvbemutató, kézműves vásár, fotókiállítás, kozmetikai és sminkelési tanácsadás állapotfelméréssel, energetikai masszázs, lélekringatás, kineziológia, léleksimogatás, fittség és egészség, meglepetések, élmények. A gyerkőcöket sem kell otthon hagyni, hiszen a Bóbita játékbolt játékai, interaktív meseóra, tánc, csillámtetkó és kézműveskedés várja a kicsiknek és a nagyoknak.


Horvát Óvoda és Általános Iskola, 15 óra: Nőnap a Joskar-Ola lakótelepen. Az ünnepségen fellép Kelemen Zoltán színművész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat tamburásai. Az ünnepség után egy kis uzsonnával, üdítővel kedveskednek a jelenlévőknek. 


Agora MSH, 19 óra: Csányi Sándor színházi estje: Hogyan értsük félre a nőket?. Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, nyolcvan  percben. Csányi Sándor előadásában. Egy részben, szünet nélkül.


Sárvár
Nádasdy-vár, 10 óra: Édes Nőnap. Nőnap alkalmából a Nádasdy-vár szeretettel vár mindenkit Édes Nőnap rendezvényén, ahol a dizájn és az ízlelés öröme feledhetetlenné válhat. Egy nap, ahol nemcsak a süti szélébe csíphetünk bele. Csokoládékészítés, tortadíszítés nemcsak hölgyeknek. Fenyő Iván estje a múzeumban 18 órától. Sétáló látványosságok, karikatúra készítők, virágok, finom kávé és egy profi koktélpult is várja a vendégeket. A legkisebbek számára képességfejlesztő, csokoládéval kapcsolatos játékok a várudvaron.


Nádasdy-vár, 11 óra: Végh Éva kiállításának megnyitója. A vár kortárs kiállítótermében a festő- és zománcművész munkáit ismerhetjük meg.


Jánosháza
Művelődési Otthon és Könyvtár, 15 óra: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor nőnapi operett műsora. 
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
legolvasottabbak
Ausztria: június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése
Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Szigorú óvintézkedések a fürdőkben Ausztriában, tíz négyzetméterenként csak egy ember napozhat
Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában. A koronavírus-járvány esetleges terjedésének megelőzésére elrendelt szabályokról szerda délután Bécsben Rudolf Anschober egészségügyi miniszter tájékoztatott.
legfrissebbek
Új fordulatot vett a járvány Spanyolországban
Az elmúlt egy hétben senki sem hunyt el a koronavírus okozta fertőzés következtében Spanyolország hat tartományában, köztük a Baleár-szigeteken, Kantábriában és Murciában, valamint a két észak-afrikai exklávéban, Ceutában és Melillában.
Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nincs új fertőzött
Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttek.
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén
Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.
Állami autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezik Németországban
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót (1750 milliárd forint) fordíthatnak erre a célra.
A nyugat-balkáni országok megnyitották határaikat
A nyugat-balkáni országok hétfőtől enyhítettek a korlátozásokon, és megnyitották a határaikat egyes országok állampolgárai számára, Bosznia például csak a szomszédos országokból érkezőket várja, Montenegró viszont mindazon országokból, ahol kevés a fertőzött.