km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Polgármesterjelölti vita: távol maradt az egyeztetésről Balázsy Péter

Polgármesterjelölti vita: távol maradt az egyeztetésről Balázsy Péter

Koczka Tibor (független) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) egyeztetett volna a Pro Savaria által kezdeményezett polgármesterjelölti vitáról, azonban Balázsy Péter első körben nem vett részt ezen és nem is delegált a csapatából senkit. Az ötletgazda még egyszer meginvitálta a Fidesz választottját a vita előkészítéséra.

Nyilvános vitát szervez a szombathelyi polgármesterjelöltnek a Pro Savaria, jelentette be Molnár Miklós, a civil szervezet vezetője. Koczka Tibor (független) sajtótájékoztatón, dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) pedig érdeklődésünkre jelezte, hogy részt vesz a diskurzuson.- ezt múlt pénteken is tudtuk már, amikor az eseményről beszámoltunk. Molnár Miklós hétfőn 16 órakor várta a jelöltek képviselőit, hogy a vita technikai és egyéb részleteit kidolgozzák. 


Portálunk múlt pénteken a Fidesz által támogatott Balázsy Péternél is érdeklődött, hogy küld-e valakit az egyeztetésre, illetve mi az álláspontja a vitával kapcsolatban, de válasz nem érkezett. A mai egyeztetésen aztán csak Koczka Tibor (független) és Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterjelöltek és szakmai stábjuk, valamint Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület elnöke vett részt, a kormánypárti jelölt csapatából senki nem jelent meg, Balázsy Péter is távol maradt.


A polgármesterjelölti vita kezdeményezője, Molnár Miklós ezt nyilatkozta a történtekről:


- A meghívót hétfőn délelőtt kiküldtük mindhárom polgármesterjelölt számára, akik közül ketten – Koczka Tibor és Dr. Nemény András – még a délelőtt folyamán jelezték részvételi szándékukat. Dr. Balázsy Pétertől nem érkezett visszajelzés, ezért telefonon felhívtam őt, hogy elkérje magán e-mail címét, hiszen a jegyző úr szabadságát tölti, így vélhetően azért nem válaszolt, mert hivatali levelezését nem követi figyelemmel. A telefonos egyeztetés megtörtént, délután 1 órakor újra elküldtük a meghívó a Dr. Balázsy Péter által megadott magán e-mail címre, amelyre 16:00 órakor érkezett válasz, miszerint ő olyan egyeztetésen részt venni nem tud, amelyről 3 órával korábban kap tájékoztatást.


A jelenlévők politikusok egyetértettek abban, a nyilvános viták során a választók jobban megismerhetik a jelölteket és a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket, ezért fontos lenne valamennyi polgármesterjelölt részvétele egy ilyen eseményen. Molnár Miklós ezután felaánlotta a távol maradt Balázsy Péternek, hogy válasszon egy újabb időpontot,  csütörtök délután 4-ig, és újra megszervezi a vitáról szóló egyeztetést, amin immár mindhárom jelölt küldöttei ott lesz.


Balázsy Péter Facebook-oldalán hétfő este fél kilenc előtt az alábbi bejegyzés jelent meg:
 

Vita, de kivel?

A szombathelyi ellenzék évek óta mást sem harsog, mint hogy mennyire egységes. Erre azt látom, hogy a Jobbik embere mellett van még Gyurcsány Ferencnek és az MSZP-nek is egy polgármesterjelöltje, Nemény András. A megosztott ellenzék két jelöltje verseng tehát egymással, ami távol áll az egységtől. Jó volna, ha először saját szavazóik számára tennék egyértelművé a helyzetet: ki is az ellenzéki választók egyetlen polgármesterjelöltje?

Ha ezt a kérdést sikerül eldönteniük, utána lehet bármi másról beszélni. Akár a vitáról is.

Egyben biztosak lehetnek: Szombathely érdekében mindenre készen állok.

 

Az Éljen Szombathely egy rövid közleményben ugyancsak a részvételre biztatta Balázsy Pétert. 
 

Nem kell félni, Péter!

A Fidesz polgármesterjelöltje fél a választóktól, nem mer kiállni a polgármesterjelölti vitára sem. Így a szombathelyiek továbbra sem tudhatják meg, van-e bármilyen elképzelése a város vezetésére, és azt sem, hogy Balázsy 33 évesen tapasztalatok hiányában alkalmas-e egyáltalán a feladatra. 
Vegyen példát dr. Nemény Andrásról, aki bárkivel, bármikor hajlandó megvitatni szeretett városunk jövőjével kapcsolatos kérdéseket!,
írják a közleményükben.


A Szombathelyi Televízió anyaga az ügyről:

 

 

Borítókép: Molnár Miklós (balról) és  Koczka Tibor a múlt pénteki sajtótájékoztatón.

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.