km/óra
  2020.07.16., csütörtök  •  Valter napja
Összegzés: kiadványban mutatja be Puskás Tivadar polgármester a város elmúlt évét

Összegzés: kiadványban mutatja be Puskás Tivadar polgármester a város elmúlt évét

Az elmúlt kilenc év eredményeit összegzi az a kiadvány, amelynek anyagát  Puskás Tivadar  polgármester sajtótájékoztató keretében mutatta be hétfőn délután a Városházán.

2010 óta Puskás Tivadar irányítja polgármesterként a várost. Október 13-án új vezetője lesz a városnak, ezért kötelességének érezte, hogy a választókat tájékoztassa az elvégzett munkáról. Az eredményeket egy kiadványban összegezték, amellyel hétfőn délután egy sajtótájékoztató keretében ismerkedhettek meg az újságírók. 

Szombathely törődik a fiatalokkal, ez az első fejezet címe, amelyben számba veszik az oktatás területén megvalósult fejlesztéseket, a felsőoktatásban bekövetkezett változásokat. A gazdasággal foglalkozó részből kiderül, hogy 2010-ben 18 milliárd forint adóssága volt a városnak, ám ezeket a kormány átvállalta, így az önkormányzatnak nem kellett a forrásait törlesztésre fordítani, hanem ebből is fejleszthetett. Ebben az időszakban több mint duplájára nőtt a város iparűzési bevétele, miközben a munkanélküliség jelentősen csökkent. A szombathelyiek szolgálatában fejezetben a közbiztonság, valamint az ügyfélbarát ügyintézés fejlesztése áll a középpontban. Szombathely Szent Márton városa is, ennek jegyében fejlesztések és programok sora valósult meg az elmúlt években a városban. Szép sikereket értek el a Szombathely a segítés városa programban. Szombathely az élmények városa is, ahol kulturális események sorát rendezik, amelyhez megfelelő hátteret kínál a Művelődési és Sportház, a Savaria Múzeum és további intézmények felújítása. Hat oldalon keresztül olvashatók a verseny-és szabadidő sport eredményei. A Szombathely senkit sem hagy magára fejezet az egészségügyi, a szociális ellátás alakulásáról, az időseknek szóló programokról szól. A város lakóit az értékek kötik össze fogalmazta meg a polgármester, aki elmondta azt is, hogy milyen intézkedéseket tettek annak érdekében, hogy az itt élők azt érezzék, hogy szombathelyinek lenni jó.

A kiadvány megjelentetését a polgármester képviselői keretéből támogatja, amelyet eljuttatnak majd a város polgáraihoz.  (EDZ)


Fotó: Cseh Gábor/szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 27. szám - 2020.07.10.
Savaria Fórum 29. évfolyam 27. szám - 2020.07.10.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria szigorítja az ellenőrzést a magyar határon
Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra - jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.
Forgalomkorlátozás lesz a világháborús bomba elszállítása miatt
II. Világháborúból származó légibombát találtak múlt héten Bük külterületén. A robbanószerkezet elszállítását szerda este végzik a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred katonái. A légibomba elszállításának idejére forgalomkorlátozásokra lehet számítani a 8624-es, valamint a 8614-es számú úton, Bükön és Csepregen, áll a rendőrség közleményében. A GYSEV tájékoztatása szerint a vonatforgalom is szünetel.
Beutazási korlátozásokat jelentett be Gulyás
Koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány, jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Horvátország egyelőre zöld marad, Ukrajna vörös, Románia pedig sárga.
Visszaállítják az ellenőrzést a szlovák–magyar határon
A szlovák rendőrség egy napra, péntek délután három órától szombat délután három óráig visszaállítja az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizze azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek - jelentette pénteken a szlovák rádió.
Tizenhárommal emelkedett a fertőzöttek száma, Vasban is eggyel több a beteg
Tizenhárommal, 4247-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn. Vas megyében régóta 17 volt a betegek létszáma, ez most 18-ra emelkedett.
legfrissebbek
Horvátországban és Szlovéniában nem mérséklődik az új fertőzöttek száma
Nem mérséklődik jelentősen Horvátországban és Szlovéniában az új koronavírussal fertőzöttek napi száma - derült ki a válságstábok csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A Vatikán is foglalkozik a gyermekbántalmazásokkal
Az egyházi személyek által kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaéléseket érintő eljárásokhoz közölt úgynevezett útmutató dokumentumot a Hittani Kongregáció vatikáni hivatala csütörtökön.
Az EU több mint 2 milliárd eurót fordít közlekedési kezdeményezésekbre
Az Európai Unió 2,2 milliárd eurót (mintegy 770 milliárd forint) fordít a koronavírus-járvány következményei miatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindítását segítő 140 kulcsfontosságú közlekedési kezdeményezésre.
Sokfelé csapadékos lesz a hétvége
A hétvégén sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Nagy meleg sem várható, néhol a 20 fokot sem érik majd el a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
D-típusú sportpark a 11-es Huszár úti tömbbelsőben
D-típusú sportparkot adtak át csütörtökön a 11-es Huszár úti tömbbelsőben, ahol a körzet képviselője, Bokányi Adrienn tartott sajtótájékoztatót.