km/óra
  2020.07.04., szombat  •  Ulrik napja
Önkéntesek segítségét várják a hétvégi ebédszállításban

Önkéntesek segítségét várják a hétvégi ebédszállításban

Felhívást tett közzé a Szent Márton Köpenye Alapítvány: autóval rendelkező önkéntesek jelentkezését várják, akik segítenének hétvégi ebédszállításban. Az alapítvány a veszélyhelyzetben rászoruló családokat támogat, hogy szombaton és vasárnap is jusson meleg étel az asztalra.

 

Gombos Adrienn, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy a közétkeztetésnek köszönhetően a gyerekek hétköznap megkapják a meleg ételüket, de bizony a hétvége óriási problémát jelent. Az egyházmegyei karitász és a máltai szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának listája alapján kezdtek el dolgozni, illetve felkeresték az általános iskolákat, és a pedagógusok segítségét kérték, hiszen ők pontosan tudják, kik az intézményükben azok a családok, akik legtöbbször nem is jelzik, hogy problémájuk van, segítségre volna szükségük. 


A támogatóknak köszönhetően ezen a hétvégén mintegy 150 adag ételt vihettek házhoz a futárok. Stercz Gellért egyike azoknak az önkénteseknek, akik vállalták ezt a feladatot. 
“Most ez mindenkinek nehéz helyzet, és a legtöbbet azzal tudjuk tenni, hogy segítünk másoknak, megpróbáljuk együtt valahogy átvészelni. Nekem van időm, van autóm, és ez pont olyan lehetőség, amiben tudok segíteni. Egyelőre négyen vagyunk futárok, mindenkinek van egy listája, telefonszámmal, előtte odacsörgünk, majd odamegyünk. Általában a gyerekek várnak minket, és nekik adjuk át az ebédet.” – fogalmazott az önkéntes. 


Az alapítványt a Szombathelyi Egyházmegye hozta létre, tevékenységét anyagi hozzájárulással és önkéntesek, támogatók toborzásával is segíti. Az ételeket a Brenner-iskola konyháján főzik.
Székely János püspök, kuratóriumi elnök hangsúlyozta, hogy A Szent Márton Köpenye Alapítvány Szent Márton nyomában, az ő lelkesedésével és nagylelkűségével próbál a legszegényebbeknek, a rászorulóknak segíteni. Most, a járvány idején pontosan azoknak a családoknak, ahol gond az élelmiszer, a napi túlélés, akiknek nincsenek tartalékaik. A Martinus Gastro készíti az ételeket jutányos áron, nagyon finomak és bőségesek.


Az önkéntesek jelentkezését az alábbi elérhetőségeken, az adományokat pedig a számlaszámra, Ebéd a rászorulók asztalára megjelöléssel várják. 
Szent Márton Köpenye Alapítvány 


számlaszám: 11747006-27255588


telefonszám: 70/388-9008


e-mail: szentmartonkopenye@gmail.com

Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
Savaria Fórum 29. évfolyam 25. szám - 2020.06.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfői hidegfront: zivatarok, eső itthon - jég, özönvíz Ausztriában
Hétfő kora délután megérkezett Nyugat-Magyarországra a hidegfront, Szombathely környékére zivatart és szélvihart nem, csak áztató esőt hozott - ezzel együtt az országban számos helyen pattantak ki viharok A szomszédos Ausztriában nem minden régió volt ilyen szerencsés, a déli területeken jég is esett. 
Szombathelyi egészségügyben dolgozók kaptak jutalmat
Pénzjutalomban részesítette Szombathely MJV Önkormányzata azon egészségügyi területen dolgozó, a szombathelyi önkormányzat alkalmazásában álló munkatársakat, akik nem részesülhettek a kormány által ígért, az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri juttatásból, olvasható a város honlapján.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.
Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
legfrissebbek
Már lehet szavazni az Év Fája verseny döntőseire, egy szombathelyi platán is ringbe szállt
Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen – olvasható az Ökotárs Alapítvány honlapján. Az első 10 között egy különleges szombathelyi platán is szerepel.
Átadták Kőszeg felújított piacterét
Átadták szombaton délelőtt Kőszeg város felújított piacterét, amely a "Városmajor környezettudatos rehabilitációja" elnevezésű több mint 443 millió forint értékű projekt részeként a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében uniós, hazai és önkormányzati forrás felhasználásával valósult meg.
Hatalmas esőzés bénította meg Japánt, mindent elmosott a víz
Tucatnyian eltűntek Japán déli részén szombaton a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek következtében, sokan a háztetőkön várták a mentőket.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti, töltéseken, álló szerelvényeken történő játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV.
Meghalt egy beteg, kettővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon
Elhunyt egy krónikus beteg, és kettővel, 4174-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.