km/óra
  2020.02.17., hétfő  •  Donát napja
Nyugdíjas otthon, biztonságos közlekedés: Bokányi Adrienn a Fogadóórában

Nyugdíjas otthon, biztonságos közlekedés: Bokányi Adrienn a Fogadóórában

Sorozatunkban a város képviselőivel a Szombathelyi Televízió műsorában, a Fogadóórában készült interjúkat foglaljuk össze. Bokányi Adrienn, az Éljen Szombathely! alelnöke és a 2. számú választókörzet képviselője a tervezett idősek otthonáról és a közlekedésbiztonságról is beszélt. 

Fiatal hölgy a képviselőtestületben

 

Bokányi Adrienn mindjárt az interjú elején kiemelte: reméli, az utána következő generációk nőtagjait motiválja abban, hogy igenis érdemes politikával foglalkozni, vagy akár a politikai életben aktívan szerepet vállalni. Nem "null kilométeres" önkormányzati képviselő, hiszen a korábbi ciklusban is fontos szerepet vállalt. A Gazdasági és Jogi Bizottság elnökeként most sokrétű feladatkör tartozik hozzá, ami óriási felelősséget és egyben felhatalmazást is jelent. Úgy véli, hogy a kormánytól továbbra is érkeznek majd fejlesztési támogatások, mivel nem akarják tönkretenni, ellehetetleníteni azokat a városokat, melyek ellenzéki vezetésűek. Másfelől közvetlen uniós forrásokra is számítanak, melynek kapcsán dr. Nemény András polgármester már a kampány folyamán tárgyalt az unió vezetőivel.  


Emberléptékű szociális politika


– Abszolút nem vagyunk egyszerű helyzetben, nem a legtökéletesebb állapotban vettük át a város vezetését – fogalmazott a képviselő. – Ez igaz az utak, a járdák állapotára, a szociális, az oktatási ágazat visszásságaira, a bérlakáshelyzetre. Átfogóan meg kell reformálni a szociális juttatások csomagját, és sokkal inkább figyelembe kell venni a problémás egyéni élethelyzeteket. A Szociális és Lakás Bizottság tagjaként szerintem az embereket nem lehet általánosságban kezelni és beskatulyázni, kategorizálni, hanem az adott krízishelyzetre kell a városnak megfelelő választ adni.  
Éljen Szombathely Applikáció


– A mai politikában nagyon nagy szükség van a modern és innovatív megoldásokra – véli Bokányi Adrienn. – Korábban nem volt egyszerű feladat a problémák bejelentése, ehhez képest most az applikációval pár perc alatt megtehetjük ezt. Decemberben egy gyorsreagálású csoporttal bővül a szolgáltatás. Reményeim szerint pedig a jövőben az applikáció kaphat még egy nagyon fontos funkciót:  az adott választókerületeket érintő beruházásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban egyrészt információt, másrészt együtt-döntési lehetőséget is biztosíthatunk a lakóknak. 


Városi fenntartású nyugdíjas otthon 


Az idősek gondozásában, ellátásában a városnak segítő kezet kell nyújtani a városlakóknak – hangsúlyozta Bokányi Adrienn, majd így folytatta: – A tervek szerint a Welther Károly utca 4. szám alatt, a SZOVA Zrt. jelenlegi székhelyén lenne a városi fenntartású idősek otthona. A tervek szerint 2–5 fős szobákat alakítanánk ki jó minőségben, mindegyikhez tartozna saját fürdő és WC. Lenne étterem, nővérállomás, közösségi tér az udvaron is. A telek végén lévő, Nádasdy utca 17. számú, jelenleg önkormányzati bérlakásként funkcionáló épületben pedig lakásokat alakítanánk ki olyan időseknek, akik még jobb fizikai és szellemi állapotban vannak, de szükségük van felügyeletre, meleg étkezésre. 


Biztonságosabb közlekedés a körzetben


– Több olyan gyalogátkelőhely is van a körzetemben, ahol nincs jelzőlámpa, borzasztóan nehéz az átkelés. Ezeket első körben fel kell szerelni valamilyen figyelemfelkeltő eszközzel, akár fényvisszaverő csíkkal ellátott zászlókkal. Továbbá osztályvezetői javaslatra gondolkozunk abban is, hogy villogó, figyelemfelkeltő, felhívó jelzéssel lássuk el a zebrát. Mindenképpen dolgozunk ennek rövid időn belüli megoldásán – vetítette előre Bokányi Adrienn. 
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
legolvasottabbak
Hit, hivatás, szerelem: Házasság heti beszélgetés Csókay Andrással és feleségével
A neves idegsebész és felesége, Altay Daniella volt a Házasság Hete szombathelyi rendezvénysorozatának vendége kedden este a Martineumban. A házaspár közös életük örömeiről, tragédiáiról, nehézségeiről beszélt a hallgatóságnak.
Csejtei Balázs az Év Zászlósa: a segítségnyújtás a vérében van
A szakma legjobbjainak járó elismerést kapta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborjának technikusa a szervezet országos évértékelő értekezletén január végén. Hatósági kategóriában díjazták elkötelezettségét az „Év Zászlósa” címmel.
A szombathelyi háziorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összefoglalónkban valamennyi szombathelyi felnőtt háziorvos rendelési idejét megtalálja személyre lebontva.
Csernus Imre, Bagdy Emőke, Pál Feri: több mint száz esemény az AGORA tavaszi programjában
Koncertek, színházi előadások, gyermekrendezvények, beszélgetések – több mint száz programmal várja az érdeklődőket tavasszal az AGORA. Folytatódik a táncház és a tematikus kézműves foglalkozássorozat, lesz Oscar After Party, összeáll a város legnagyobb gyerekzenekara, érkezik Csernus Imre és Kovács András Péter. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a májusig tartó kínálatot.
A szombathelyi házi gyermekorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összegyűjtöttük valamennyi szombathelyi gyermek háziorvos rendelési idejét rendelőkre és orvosokra lebontva.
legfrissebbek
Zenei flashmob a Fő téren a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel
Vasárnap délben ismerős dallamokba és a Savaria Szimfonikus Zenekar hat művészébe botlott, aki a szombathelyi Fő téren járt. A Savaria Rézfúvós Együttesből is ismert szimfonikus művészek adtak ugyanis flashmobszerű, rövid térzenei koncertet a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program keretében.
Közel 1 milliárd forintos beruházás: új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők
Új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők: átadták a Szent László király utcai volt EPCOS-telephelyen közel egymilliárd forintból kialakított komplexumot. A sportolók mostantól kedvező körülmények között edzhetnek, és ezáltal akár nemzetközi porondra is kiléphetnek.
Az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.
Brüsszel, Soros, klímavédelem: évet értékelt Orbán Viktor
Magyarország mindenekelőtt – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében, amelyben egyebek mellett arról is beszélt: a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, 2020 és 2021 pedig az országépítés folytatása lesz.
Újabb SZKKA-győzelem: a Szent István csapatát is legyőzték a szombathelyi kézis lányok
A női kézilabda NB I 16. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Hungast-Szombathely KKA együttese. Mayer Szabináék a Szent István együttesét múlták felül 35-28 arányban.