km/óra
  2020.01.29., szerda  •  Adél napja
Nemcsak a húszéveseké a világ

Nemcsak a húszéveseké a világ

Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége évente mintegy félszáz programot szervez tagjai számára. Az első félév eseményeiről, valamint az elkövetkező időszak aktuális feladatairól MolnárÁrpáddal, a szövetség elnökével és Dancs István tiszteletbeli elnökkel beszélgettünk.

– A megyei szövetség maga is szervez programokat, de kapcsolódunk a városi önkormányzat Aktív Időskor Programjához, valamint az együttműködő klubok, egyesületek rendezvényeihez is – fogalmazta meg Molnár Árpád, a szövetség elnöke. – A szövetség munkájában jelenleg harminc szervezet vesz részt, ezek nagyobb része szombathelyi, de szinte a megye minden részében van partnerünk.

– A szövetség éves programterve nagyon színes – vette át a szót Dancs István tiszteletbeli elnök. – Ezt
bizonyítják az első félév történései. Van egy előadás-sorozatunk, amely az Idősek Szabadegyeteme címet viseli. Igyekszünk mindig olyan témákat választani, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot.

Hagyományos rendezvényeink közé tartozik a húsvéti kreatív foglalkozás. Ehhez is kapcsolódik az a tavaszi kézműves kiállítás, ahol tagjaink bemutathatják alkotásaikat. Megszerveztük az idén is a nyugdíjasok sportnapját, ahol öt sportágban versenyeztek a nyugdíjasok, mintegy 100-an voltunk, de többen kettő-három sportágban is elindultak. A sportnap folytatása Ózdon a Nyugdíjasok Országos Sporttalálkozója volt, ahol az Aranykorúak Sportegyesület tagjai alkotta Vas megyei csapat huszonhárom érmet szerzett és egy vándorserleget hozott el. Ez egy olyan verseny, ahol évek óta nagyon eredményesen szerepelnek aktív tagjaink, akik a győri Szenior Sportnapról is hat éremmel jöttek meg.

Az idén is nagy sikere volt Ki mit tudunk-nak, ahol nagy kedvvel daloltak, zenéltek, szavaltak a nyugdíjasok. Ennek folytatásaként Salgótarjánban rendezték meg az Országos Könnyűzenei Találkozót, ahol a Szombathelyt és Vas megyét képviselő fellépők nyolc serleget hoztak el.

 

Borítókép: Nagy Jácint

Savaria Fórum 29. évfolyam 3. szám - 2020.01.25
Savaria Fórum 29. évfolyam 3. szám - 2020.01.25
legolvasottabbak
Koronavírus: fertőzésgyanús esetet vizsgálnak az egyik bécsi kórházban
A tüdőgyulladást okozó, újfajta koronavírussal fertőződhetett meg az a kínai légiutas-kísérő, akit a bécsi Kaiser Franz Josef-kórházban (Ferenc József császár-kórház) ápolnak, adta hírül a heute.at szombat éjszaka.
A megbecsült és szeretett orvos: Dr. Lóderer Zoltán nyerte az Év vasi embere közönségszavazását
„A legjobb orvos, akit ismerek! Szakmailag és emberileg is kitűnik a többiek közül; Szívén viseli betegei sorsát, lelkiismeretes és megbízható; Nagyszerű orvos, ember, akinek nagy része van abban, hogy ma is élek.” Három komment a több százból, amely dr. Lóderer Zoltán sebész főorvos fotója mellett olvasható az Év vasi embere közönségszavazás Facebook-oldalán.
Halálos baleset Szombathely és Balogunyom között
Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan Szombathely és Balogunyom között.
Koronavírus Ausztriában: egy negatív eredmény és egy újabb gyanús eset
Nem az új típusú koronavírussal fertőződött az a 24 éves kínai légiutas-kísérő, akit még szombaton szállítottak az egyik bécsi kórházba. A hatóságok egy második gyanús esetről számoltak be a nyilvánosságnak vasárnap este.
Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén
Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-ai és 3-ai esemény az eddigi streetfood fesztiválok sorát gazdagítja.
legfrissebbek
Figyelmeztető lövések: menekültek próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél
Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél – értékelt Pintér Sándor belügyminiszter Budapesten, sajtótájékoztatón, miután ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a migrációs munkacsoport.
Villámlik, mennydörög: januári zivatarokkal vonult át a hidegfront Vas megye felett
Januári zivatarokkal, villámlással, jégesővel, hódarával érkezett meg a beharangozott hidegfront Nyugat-Dunántúlra
Az utolsó negyedben állva hagyta a Brindisit a Falco, és életben tartotta továbbjutási esélyeit
Az utolsó esélyt ragadhatta meg a Falco, hogy bejuthasson Európa legjobb 16 csapata közé. Ehhez Gasper Okorn együttesének a Brindisit kellett legyőznie hazai pályán, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Váradi Benedekék fantasztikus utolsó negyedet produkálva 93-83 arányban meg is nyerték a mérkőzést, így maradt még esély a továbbjutásra.
Sikerkovács edző érkezett a Viktória csapatához
December közepén nevezték ki Szabados Györgyöt a Haladás-Viktória vezetőedzőjének. A korábban az MTK-val két bajnoki címet, a Doroggal pedig bravúros bronzérmet nyerő szakemberrel beszélgettünk az elmúlt egy hónap tapasztalatairól, a felkészülésről. 
Az antik órák bűvöletében: Balló László a megyei műtörténet újabb szeletét tárja az olvasók elé
Régi szombathelyi, Vas megyei órák és órások nyomába eredt a szerző, aki sokévi feltáró munkájának eredményét ismerteti meg legújabb könyvében. A díszes kiállítású, képekkel gazdagon illusztrált, részletes tárgyi leírásokat, az adott korszakra (1750-1850.) jellemző művészet- és kultúrtörténeti utalásokat is tartalmazó Értékes óráink – Európai órakincsek gyűjteményeinkben című kötet a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg.