km/óra
  2019.11.13., szerda  •  Szilvia napja
Nemcsak a húszéveseké a világ

Nemcsak a húszéveseké a világ

Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége évente mintegy félszáz programot szervez tagjai számára. Az első félév eseményeiről, valamint az elkövetkező időszak aktuális feladatairól MolnárÁrpáddal, a szövetség elnökével és Dancs István tiszteletbeli elnökkel beszélgettünk.

– A megyei szövetség maga is szervez programokat, de kapcsolódunk a városi önkormányzat Aktív Időskor Programjához, valamint az együttműködő klubok, egyesületek rendezvényeihez is – fogalmazta meg Molnár Árpád, a szövetség elnöke. – A szövetség munkájában jelenleg harminc szervezet vesz részt, ezek nagyobb része szombathelyi, de szinte a megye minden részében van partnerünk.

– A szövetség éves programterve nagyon színes – vette át a szót Dancs István tiszteletbeli elnök. – Ezt
bizonyítják az első félév történései. Van egy előadás-sorozatunk, amely az Idősek Szabadegyeteme címet viseli. Igyekszünk mindig olyan témákat választani, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot.

Hagyományos rendezvényeink közé tartozik a húsvéti kreatív foglalkozás. Ehhez is kapcsolódik az a tavaszi kézműves kiállítás, ahol tagjaink bemutathatják alkotásaikat. Megszerveztük az idén is a nyugdíjasok sportnapját, ahol öt sportágban versenyeztek a nyugdíjasok, mintegy 100-an voltunk, de többen kettő-három sportágban is elindultak. A sportnap folytatása Ózdon a Nyugdíjasok Országos Sporttalálkozója volt, ahol az Aranykorúak Sportegyesület tagjai alkotta Vas megyei csapat huszonhárom érmet szerzett és egy vándorserleget hozott el. Ez egy olyan verseny, ahol évek óta nagyon eredményesen szerepelnek aktív tagjaink, akik a győri Szenior Sportnapról is hat éremmel jöttek meg.

Az idén is nagy sikere volt Ki mit tudunk-nak, ahol nagy kedvvel daloltak, zenéltek, szavaltak a nyugdíjasok. Ennek folytatásaként Salgótarjánban rendezték meg az Országos Könnyűzenei Találkozót, ahol a Szombathelyt és Vas megyét képviselő fellépők nyolc serleget hoztak el.

 

Borítókép: Nagy Jácint

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.