km/óra
  2020.07.08., szerda  •  Ellák napja
Minisztérium: 2021-ben lesz építési engedélye a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi útnak

Minisztérium: 2021-ben lesz építési engedélye a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi útnak

Kiválasztották a javasolt nyomvonalat, 2021-ben lesz építési engedélye a Szombathelyt Kőszeggel összekötő, 2x2 sávos gyorsforgalmi útnak, derült ki Ágh Péter országgyűlési képviselő kérdése kapcsán a Parlamentben hétfőn.

Ágh Péter (Fidesz) arról érdeklődött, hogy hol tart a Szombathely és Kőszeg közötti útfejlesztés előkészítése és pontosan milyen további fejlesztések várhatóak a szakaszon, írta az MTI. Ha a fejlesztés elkészül, az új utat jelent Bécs felé, stratégiai jelentőségű lehet Kőszeg számára és mentesíti az átmenő forgalomtól a kistelepüléseket - hívta fel a  figyelmet.


Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a kormány elsőrendű feladatként kezeli a közúthálózat fejlesztését és biztonságosabbá tételét.


A tervezési feladat részeként elkészült a bírálati tanulmányterv és a környezetvédelmi terv, valamint kiválasztották a javasolt nyomvonalat. Az engedélyezési tervek befejezése és az építési engedély megszerzése 2021 második felében várható - közölte.

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán ez olvasható a projektről:


A 87-89 sz. főutak Szombathely északkeleti elkerülő fejlesztése körülbelül 4 km hosszú 2x2 sávos főút, valamint 2,2 km hosszú 2x1 sávos főút új nyomvonalon történő kialakítását jelenti, 3 db vasút feletti (különszintű) átvezetéssel, 2 db különszintű és 2 db szintbeli csomóponttal, a Puskás Tivadar utca 87. sz. főútra történő kikötésével.
 

Szombathely és Kőszeg között 14 km hosszú 2x2 sávos szakasz, valamint Kőszeget keletről elkerülő és az országhatárig tartó mintegy 4,7 km hosszú 2x1 sávos főúti szakasz kerül megtervezésre,  1 db szintbeni, 3 db különszintű csomóponttal.
 


 

Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát
A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén, olvasható a közleményükben.
Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis-napi ünnepségen
Az idei évben a Semmelweis-napi díjátadó ünnepséget rendhagyó módon szűkebb körben és fogadás nélkül szervezték meg a Városházán. S bár a Semmelweis-ünnep az egészségügyi dolgozók ünnepe, de ahogy ők fogalmaztak, nemcsak róluk szól. Hanem azokról is, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy fizikai és mentális sérülés nélkül, egészségesen vészelték át az elmúlt járványidőszakot.
Már lehet szavazni az Év Fája verseny döntőseire, egy szombathelyi platán is ringbe szállt
Tíz fa jutott a döntőbe abból a 38-ból, amelyet az ország minden részéről neveztek az idei Év Fája versenybe. A 2020-as év nyertese indulhat a februári európai versenyen – olvasható az Ökotárs Alapítvány honlapján. Az első 10 között egy különleges szombathelyi platán is szerepel.
Eldőlt a Víztorony és a KRESZ-park sorsa
A legutóbbi közgyűlésen eldőlt a Víztorony, illetve a hozzá tartozó KRESZ-park sorsa. A város művelődési központja mindkét létesítmény esetében feladatot kap.
Gyors óvintézkedésekre van szükség Felső-Ausztriában: iskolákat, óvodákat zárnak be
Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban - jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.
legfrissebbek
Öttel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Öttel, 4210-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.
Volkswagen hajtott Renault autószállító elé Sárvár határában
A német rendszámú Volkswagen vezetője a 88-as főútról hajtott volna rá a 84-es főútra, de érkezett a Renault.
Sikerült megfékezni a járványkitörést a legnagyobb németországi gócban
Sikerült megfékezni az új típusú koronavírus (Sars-Cov-2) terjedését a legnagyobb németországi járványgócban, az észak-rajna-vesztfáliai Gütersloh járásban, ahol így már nincs szükség újabb korlátozásokra - közölte a tartomány egészségügyi minisztere a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió keddi jelentése szerint.
Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában
Péntektől ismét hétvégi kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt, "csodának kellene történnie, hogy ezt az intézkedést ne hozza meg a válságstáb" - jelentette be Aleksandar Vucic szerb elnök kedd esti sajtótájékoztatóján.
Kutatók szerint német kamionokkal jutott Észak-Olaszországba a vírus "agresszív" törzse
Olasz orvosi kutatások szerint a koronavírus agresszívabb, gyorsabban terjedő törzse Németországból érkező kamionokkal jutott be a lombardiai Bergamo ipari térségébe, ahol eddig a legmagasabb halálozási arányt regisztrálták a világon.