km/óra
  2019.12.12., csütörtök  •  Gabriella napja
Minisztérium: 2021-ben lesz építési engedélye a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi útnak

Minisztérium: 2021-ben lesz építési engedélye a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi útnak

Kiválasztották a javasolt nyomvonalat, 2021-ben lesz építési engedélye a Szombathelyt Kőszeggel összekötő, 2x2 sávos gyorsforgalmi útnak, derült ki Ágh Péter országgyűlési képviselő kérdése kapcsán a Parlamentben hétfőn.

Ágh Péter (Fidesz) arról érdeklődött, hogy hol tart a Szombathely és Kőszeg közötti útfejlesztés előkészítése és pontosan milyen további fejlesztések várhatóak a szakaszon, írta az MTI. Ha a fejlesztés elkészül, az új utat jelent Bécs felé, stratégiai jelentőségű lehet Kőszeg számára és mentesíti az átmenő forgalomtól a kistelepüléseket - hívta fel a  figyelmet.


Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a kormány elsőrendű feladatként kezeli a közúthálózat fejlesztését és biztonságosabbá tételét.


A tervezési feladat részeként elkészült a bírálati tanulmányterv és a környezetvédelmi terv, valamint kiválasztották a javasolt nyomvonalat. Az engedélyezési tervek befejezése és az építési engedély megszerzése 2021 második felében várható - közölte.

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán ez olvasható a projektről:


A 87-89 sz. főutak Szombathely északkeleti elkerülő fejlesztése körülbelül 4 km hosszú 2x2 sávos főút, valamint 2,2 km hosszú 2x1 sávos főút új nyomvonalon történő kialakítását jelenti, 3 db vasút feletti (különszintű) átvezetéssel, 2 db különszintű és 2 db szintbeli csomóponttal, a Puskás Tivadar utca 87. sz. főútra történő kikötésével.
 

Szombathely és Kőszeg között 14 km hosszú 2x2 sávos szakasz, valamint Kőszeget keletről elkerülő és az országhatárig tartó mintegy 4,7 km hosszú 2x1 sávos főúti szakasz kerül megtervezésre,  1 db szintbeni, 3 db különszintű csomóponttal.
 


 

Savaria Fórum 28. évfolyam 29. szám - 2019.12.07.
Savaria Fórum 28. évfolyam 29. szám - 2019.12.07.