km/óra
  2020.05.31., vasárnap  •  Angéla, Petronella napja
Megyei tűzoltónap a Fő téren: közösen mutatkoztak be  hivatásosok és az önkéntesek

Megyei tűzoltónap a Fő téren: közösen mutatkoztak be  hivatásosok és az önkéntesek

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Tűzoltó Találkozót. A rendezvény keretében több mint félszáz tűzoltógépjármű és több száz Vas megyei tűzoltó sorakozott fel Szombathely Fő terén. 

A rendezvényen a történelmi egyházak képviselői felszentelték a Szent Flórián szobrot. A résztvevő hivatásos, önkormányzati tűzoltóparancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek Dr. Bognár Balázstól a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától és Kovács Andrástól, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnökétől átvették a Szent Flórián szobor kicsinyített másolatát, valamint az ünnepség alkalmából kibocsátott emléklapot. A Fő téren szakmai bemutatók várták az érdeklődőket. 
 

Vas megyében a  hivatásos tűzoltóparancsnokságokkal nyolcvanhárom önkéntes tűzoltó egyesület kötött együttműködési megállapodást, ez a szám országos szinten is kiemelkedőnek számít. A rendezvény is jelezte, hogy szükség van az önkéntesek munkájára, illetve az önkéntes és hivatásos tűzoltók együttműködésére, annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban érkezzen meg a segítség oda, ahol szükség van rá.
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
legolvasottabbak
Ausztria: június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése
Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.
legfrissebbek
A spanyol kormány hatodszorra is meghosszabbítaná a járvány miatti szükségállapotot
A spanyol kormány hatodszorra és ezúttal utoljára kezdeményezi a parlamentnél a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot meghosszabbítását - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Madridban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Fokozott ellenőrzés kezdődik holnaptól Vas megyében is
Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében, olvasható a police.hu-n.
Melegszik az idő június első napjaiban
Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Újraindultak Szombathely szökőkútjai
A koronavírus-járvánnyal összefüggésben Szombathely városvezetése még márciusban halasztotta el többek között a szökőkutak üzemelésének kezdetét is, mindezt a csoportosulás lehetőségének megakadályozása, így a koronavírus terjedésének csökkentése, a szombathelyiek és az ide látogatók biztonsága és egészsége érdekében, olvasható a Városháza honlapján.
Főhajtással emlékeztek azokra, akik életüket áldozták a hazáért
Az I. világháború óta ma azokról az emberekről emlékezünk meg, akik az életüket áldozták akár a háborúban katonaként, akár civilként Magyarországért, a hazánkért. Azokra is emlékezünk, akik a II. világháborúban, 1956-ban, a diktatúra alatt és a rendszerváltást követően tették ugyanezt, olvasható dr. Nemény András polgármester közösségi oldalán.