km/óra
  2019.11.13., szerda  •  Szilvia napja
Megyei tűzoltónap a Fő téren: közösen mutatkoztak be  hivatásosok és az önkéntesek

Megyei tűzoltónap a Fő téren: közösen mutatkoztak be  hivatásosok és az önkéntesek

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Tűzoltó Találkozót. A rendezvény keretében több mint félszáz tűzoltógépjármű és több száz Vas megyei tűzoltó sorakozott fel Szombathely Fő terén. 

A rendezvényen a történelmi egyházak képviselői felszentelték a Szent Flórián szobrot. A résztvevő hivatásos, önkormányzati tűzoltóparancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek Dr. Bognár Balázstól a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától és Kovács Andrástól, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnökétől átvették a Szent Flórián szobor kicsinyített másolatát, valamint az ünnepség alkalmából kibocsátott emléklapot. A Fő téren szakmai bemutatók várták az érdeklődőket. 
 

Vas megyében a  hivatásos tűzoltóparancsnokságokkal nyolcvanhárom önkéntes tűzoltó egyesület kötött együttműködési megállapodást, ez a szám országos szinten is kiemelkedőnek számít. A rendezvény is jelezte, hogy szükség van az önkéntesek munkájára, illetve az önkéntes és hivatásos tűzoltók együttműködésére, annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban érkezzen meg a segítség oda, ahol szükség van rá.
 

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.