km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Megújított utcák Szombathelyen: öt fejlesztés befejeződött, kettőn még dolgoznak

Megújított utcák Szombathelyen: öt fejlesztés befejeződött, kettőn még dolgoznak

Több mint 5 kilométer hosszan hét útszakasz újul meg a városban, ebből öt már elkészült. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 915 millió forintból valósult meg.

Pénteken hivatalosan is átadták a közlekedőknek az Ernuszt Kelemen, a Márton Áron és a Dózsa György utcát, valamint a Vépi utat. Régóta várták már az itt lakók, hogy megújuljon a Márton Áron utca. A rendkívül forgalmas út már nagyon rossz állapotban volt: a szegélyek letöredeztek, kátyúk nehezítették a közlekedést. Most 950 méter hosszan teljesen lecserélték a burkolatot, és kiépítették a csapadékvíz-elvezető rendszert.
 

915 millió forintból hét utca újul meg a városban év végéig, ebből ötöt, köztük a Dózsa György utcát, már használhatják a közlekedők. Az Újvilág utcában és a Sugár úton még folyik a munka, a kivitelezés várhatóan novemberre fejeződik be.


A pénteki helyszíni bejáráson vett részt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, prof. dr. Kecskés László és Kántás Zoltán önkormányzati képviselők.


Borítókép: a megújult Dózsa György utca Fotó: Cseh Gábor/szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.