km/óra
  2019.11.13., szerda  •  Szilvia napja
Megkezdődött az Egészségügyi Alapellátó építése a régi strand területén

Megkezdődött az Egészségügyi Alapellátó építése a régi strand területén

Megkezdődött az Egészségügyi Alapellátó építése a kórházzal szembeni, volt városi strand területén. Területbejárásra hívták a sajtó képviselőit.

Már bontják a sportközpont épületét, ennek helyén létesül az Egészségügyi Alapellátó. Az 1400 négyzetméteres, H-alakú épületben az egy orvos-egy rendelő modell alapján négy háziorvosi és tíz fogorvosi rendelő kap helyet, továbbá ide költözik a Wesselényi utcából a fogászati ügyelet. Az utcafronti szárny kétszintes, a hátsó rész egyszintes lesz. A beruházás 686,5 millió forint TOP forrásból valósul meg - mondta a sajtóbejáráson Puskás Tivadar polgármester.


A közbeszerzési eljárás márciusban indult, az építkezés szerdán kezdődött el, és 14 hónap múlva kell befejeződnie. A kivitelező szerint ennél rövidebb idő alatt is elkészülhetnek. Az építési forgalmat nem a kórház felőli oldalon bonyolítják, hogy ne zavarják a betegeket. A területen lévő fák többsége megmarad, és 75 új parkoló is létesül.


Hende Csaba országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy el kell kezdeni gondolkodni, miként hasznosítható az állami tulajdonban lévő SZTK-épület, ami az alapellátó elkészültével teljesen kiürül.

 

 

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.