km/óra
  2020.05.25., hétfő  •  Orbán napja
Mégis lett vita: asztalhoz ültek a jelöltek - Herényben

Mégis lett vita: asztalhoz ültek a jelöltek - Herényben

Ahogy az előző kampányokban, úgy ezúttal is összeültek választási vitára az 1-es számú választókörzet jelöltjei. A Herényiek Házában tartott kedd esti rendezvényen György István Péter (Éljen Szombathely), Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) és Koczka Tibor (Pro Savaria) ismertette elképzeléseit a városrésszel és Szombathellyel kapcsolatban. 


A moderátor Katona Attila egyetemi docens volt, a rövid bemutatkozást követően pedig előre leegyeztetett kérdésekre válaszoltak az 1-es számú választókörzet (Kámon, Herény, Minerva-lakópark) jelöltjei. A lakókkal való kapcsolattartás témájával indult a vita. Horváth Gábor kiemelte: valamennyi választópolgárhoz igyekezett eljutni, a kampányát már a nyáron elkezdte. Felkereste személyesen az itt élőket, a választási lapját ő vitte ki a postaládákba, emellett egyeztetett a körzetben lévő intézményvezetőkkel. Állítása szerint sokan jelezték neki az elmúlt időszakban, hogy Koczka Tibor, a jelenlegi képviselő nem volt elérhető. A fideszes jelölt sérelmezte továbbá a hivatali ügymenet nehézkességét. Koczka Tibor kiemelte: noha Gencsapátiban él, napi szinten jár a körzetben, megannyi sajtónyilvános eseményen vett részt, emellett rendszeresen tartott fogadóórákat. Az alpolgármester szerint is több esetben hibázott a hivatal, ám ez jegyzői hatáskör. György István Péter azt emelte ki, hogy a képviselőség nem elöljáróságot jelent az olvasatában, hanem szolgálatot. Mivel itt él a körzetben, szinte mindenkivel remek kapcsolatot ápol, így rendre tisztában van a problémákkal. 


És akkor a problémákról. Azzal valamennyi jelölt egyetértett, hogy az utak, az esővízelvezetők, valamint a járdák állapota meglehetősen elhanyagolt, mindannyian felsoroltak jó néhány szakaszt, ahol katasztrofális a helyzet. Ugyancsak kritikával illették a buszközlekedést – abban sem volt vita, hogy a következő testületnek felül kell vizsgálnia az ÉNYKK-val, vagy „leánykori nevén” Volánnal kötött szerződést. Koczka Tibor arról szólt, hogy komplett közlekedési koncepciót kell mielőbb kidolgozni, Horváth Gábor és György István Péter azt emelte ki, hogy a peremkerületek bizony hátrányt szenvedtek el az elmúlt időszakban a többi körzettel szemben. 


Szó esett még arról is, hogy a városi szolgáltató cégek nem látják el megfelelően a munkájukat, ezért is szemetes, gondozatlan sok terület, továbbá azt sem értették a jelöltek, hogy miután kiépítették a világítást a temetőben, miért nem használják azt. 


A Gothard-kastély is téma volt természetesen, György István Péter például azt kritizálta, hogy fideszes politikusok kész tényként harangozták be az épület felújítását, ám az átadás azóta is csúszik. Koczka Tibor arról beszélt, hogy a tervek elkészítése után valóban elakadt a projekt a minisztériumok között, jelenleg is dolgozik azon, hogy mielőbb rendeződjön a helyzet. Horváth Gábor orvosi rendelőt, idősek otthonát és postát tudna elképzelni a kastély helyén – privát véleménye szerint tán érdemesebb volna lebontani az épületet, és újat felhúzni a területen. (KI)
 

Borítókép: György István Péter (balról), Koczka Tibor, Horváth Gábor Fotó: Herényi Kulturális és Sportegyesület

 

 

 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria: több intézményben ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal
Közösen kell fellépni a koronajárvány esetleges második hulláma ellen - jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter hétfőn, azt követően, hogy az osztrák főváros több intézményében ismét csoportosan fertőződtek meg koronavírussal.
legfrissebbek
Tűzeset egy szombathelyi üzemcsarnok impregnáló kemencéjében
Impregnáló kemencében keletkezett tűz egy szombathelyi gyár üzemcsarnokában a Csaba úton hétfőn a kora reggeli órákban, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Trianon kapcsán új nevet kap Csongrád megye
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
Fűnyíró traktor dőlt a Perint-patak medrébe
Senki sem sérült meg abban a balesetben, ami hétfőn délelőtt, patakparti fűnyírás közben történt a szombathelyi Körmendi út mellett.
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát
Júliusban indíthatják útjára a kínai Marsszondát - közölte hétfőn a projektet vezető Kínai Űrtudományi és Technológiai Vállalat.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.