km/óra
  2020.05.26., kedd  •  Fülöp, Evelin napja
Magyar volt a hét sofőrje Ausztriában: forgalommal szemben, a mentési útvonalon hajtott le az autóútról

Magyar volt a hét sofőrje Ausztriában: forgalommal szemben, a mentési útvonalon hajtott le az autóútról

Napokig találgatta az osztrák média, hogy ki lehet az az autós, aki a S6-os gyorsforgalmin egy baleset utáni dugóból a forgalommal szemben, a mentőknek és a rendőröknek megnyitott mentési útvonalon hajtott ki. Nos, a rendőrök kiderítették, a kocsi sofőrje magyar.

A baleset múlt szerdán történt, az autóúton egy elektronikai hulladékkal megrakott teherautó borult fel Maria Schutz környékén, elzárva az utat. A helyszín mögött feltorlódtak az autók, a vezetőik félrehúzódva meg is nyitották a mentési útvonalat (Rettungsgasse). Egy sofőr azonban úgy döntött, hogy ha már a lehetőség adott, akkor megfordul és autójával a forgalommal szembehajtva megkereste a legközelebbi kihajtót.


Balszerencséjére a súlyos szabályszegést (a mentési útvonal használata, forgalommal szemben közlekedés autóúton) videóra vették, és hamarosan a komplett osztrák média szétterítette a hírt, azt találgatva, hogy ki lehet ez a jó képességű.


A videó készítője lengyel autóvezetőre gyanakodott a rendszám alapján, de az illetékes hatóság (Bezirkshauptmannschaft Neunkirchen) kiderítette, hogy a sofőr magyar állampolgár - ezt a rendőrség jelentette be hétfőn.


A vezető akár 2180 euró (kb. 700 ezer forint, árfolyamtól függően) büntetést is kaphat amiért a forgalommal szemben, a mentési útvonalon hajtott. A pénzbüntetést az osztrákok szabták ki, arról, hogy a jogosítványát is elveszik a vezetőnek, a magyar hatóságok döntenek, írja az ORF. A krone.at azt írta, a rendőrség több sofőr is megbüntetett kisebb összegekre, miután ők az autóút egyik felhajtójánál fordultak vissza, észlelve a dugót. (ORF, krone.at)

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
legfrissebbek
Egyesül a Budapest Bank, a Takarék Csoport és az MNB
A Budapest Bank Zrt. (BB) csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő - közölte a három pénzintézet.
Eldobott gumikesztyűk és maszkok szennyezik a Földközi-tengert
Szennyezett gumikesztyűket és arcmaszkokat találtak környezetvédők a Földközi-tenger mélyén, a franciaországi Antibes közelében, az Opération mer propre (Tiszta tenger művelet) nevű francia civil szervezet tagjai megpróbálják megtisztítani a Cote d'Azur tengerpartját az eldobott védőeszközöktől.
Az ötszörös BL-győztes Győrt is megjárt kapus az SZKKA első új igazolása
Balog Judit Békéscsabáról érkezett Szombathelyre és nagy reményekkel várja a felkészülést, valamint a következő szezont.
Német csúcsrangadót játszanak ma este
A szokásos 80 ezer szurkoló helyett ma este 18.30-tól zártkapuk között csap össze a Dortmund és a Bayern München.
Ingyenesen elérhető lesz JK Rowling legújabb kötete
A Harry Potter könyvek írója a karantént betartóknak akar kedveskedni az első gyerekkönyvével.