km/óra
  2020.05.31., vasárnap  •  Angéla, Petronella napja
Magyar Kupa: vépi győzelem az Óperencián túl

Magyar Kupa: vépi győzelem az Óperencián túl

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján öt vasi csapat érdekelt: szombaton a Sárvár a DVSC-t fogadta és kikapott az NB I-es együttestől. A megyei I-es Vép Hajdúszoboszlón lépett pályára és idegenben verte szintén megyei I. osztályú ellenfelét.

Magyar Mélyépítő HSE - Vép VSE 2-3 (0-2).
Gól
: Kálmán 55., Sólyom M. 81. illetve  Illés Á. 33.,Varga B. 36., Wágner R. 61

Vép: Pajor - Varga B., Wágner R., Auer, Kovács D. - Nagy, Dancs Z., Horváth B. (Szilvás) - Bezdi Sz., Illés Á. (Varga A.), Dala M. (Németh M.). Játékos-edző: Török Richárd.

A Vép végül a pénteki kalandozás utazás végén sikeresen megérkezett Hajdúszoboszlóra, a szombaton útra kelő hűséges szurkolókkal Bezdi Szabolcs is eljutott a kupameccsre. A találkozón a vépieket masszív, erős csapat várta, a HSE nem véletlenül áll a Hajdú-Bihar megyei I. osztály élén.


Az első félidő jó iramú játékot hozott, a házigazda felkészült az ellenfeléből, több vasi gárdától is szereztek információt arról, hogy mit játszik a Vép. A játékrész utolsó harmadában aztán kétszer is mattolta a hazaiakat a vépi együttes. A 33. percben Illés Ádám 20 méteres, kissé balról elvégzett szabadrúgása vágódott a kapuba, majd három perc múlva egy oldalszabadrúgás után a hosszún érkező Varga Bálint fejelt a hálóba. 


Ahogy az várható volt, a szünet után nagy offenzívába kezdett a vendéglátó, egy kavarodás után felzárkóztak (55. perc). A gól nem rogyasztotta meg a Vépet, hat perc múlva egy szögletet követően Wágner megelőzte a védőket és a hosszú sarokba csúsztatott (61.).


A vasiak ezt követően lezárhatták volna a mérkőzést, a kitámadó  hazaiak jókora területet hagytak a kontráknak, azonban ezekből nem született újabb hazai gól. A 81. percben aztán egy kapussal történt ütközést szabálytalannak ítélt a játékvezető, tizenegyeshez jutott a HSE, a büntetőt Sólyom értékesítette. A vége így meleg lett a Vépnek, de a vasiak kivédekezték a hátralévő időt, és továbbjutottak.


Török Richárd játékos-edző: - Kifejezetten jó csapat ellen játszottunk, három gólt lőttünk idegenben, így azt hiszem, megérdemelten nyertünk. Bízom abban, hogy minél jobb csapatot kapunk a következő fordulóban. 

A másik vasi érdekeltségű találkozón: 

Sárvár - DVSC 0-3 (0-1).
Gól: Adenji 3 (13., 49., 61.)


Szeptember 22. vasárnap 15:00

Csörnöcgyöngye Vasvár - Credobus Mosonmagyaróvár
Club Walnut Nádasd - Soroksár FC
Gyöngyösi AK - Szombathelyi Haladás

kapcsolódó cikkek
Magyar Kupa: kalandtúrán a Vép, az NB II-es Soroksárt fogadja a Nádasd
Magyar Kupa: kalandtúrán a Vép, az NB II-es Soroksárt fogadja a Nádasd
Öt vas megyei csapat lép pályára a Magyar Kupa 6. fordulójában. A Haladás Gyöngyösön meccsel, a Sárvár a Debrecent fogadja, a megyei I-es Vasvár az NB III-as Mosonmagyaróvárral játszik, a Vép (megyei I.) Hajdúszoboszlóra utazik hasonló osztályú ellenfeléhez, míg a Nádasdra, egyetlen állva megyei II-es csapatként a Soroksár vár.
címkék
kapcsolódó cikkek
Magyar Kupa: kalandtúrán a Vép, az NB II-es Soroksárt fogadja a Nádasd
Magyar Kupa: kalandtúrán a Vép, az NB II-es Soroksárt fogadja a Nádasd
Öt vas megyei csapat lép pályára a Magyar Kupa 6. fordulójában. A Haladás Gyöngyösön meccsel, a Sárvár a Debrecent fogadja, a megyei I-es Vasvár az NB III-as Mosonmagyaróvárral játszik, a Vép (megyei I.) Hajdúszoboszlóra utazik hasonló osztályú ellenfeléhez, míg a Nádasdra, egyetlen állva megyei II-es csapatként a Soroksár vár.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
legolvasottabbak
Ausztria: június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése
Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.
legfrissebbek
A spanyol kormány hatodszorra is meghosszabbítaná a járvány miatti szükségállapotot
A spanyol kormány hatodszorra és ezúttal utoljára kezdeményezi a parlamentnél a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot meghosszabbítását - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Madridban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Fokozott ellenőrzés kezdődik holnaptól Vas megyében is
Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében, olvasható a police.hu-n.
Melegszik az idő június első napjaiban
Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Újraindultak Szombathely szökőkútjai
A koronavírus-járvánnyal összefüggésben Szombathely városvezetése még márciusban halasztotta el többek között a szökőkutak üzemelésének kezdetét is, mindezt a csoportosulás lehetőségének megakadályozása, így a koronavírus terjedésének csökkentése, a szombathelyiek és az ide látogatók biztonsága és egészsége érdekében, olvasható a Városháza honlapján.
Főhajtással emlékeztek azokra, akik életüket áldozták a hazáért
Az I. világháború óta ma azokról az emberekről emlékezünk meg, akik az életüket áldozták akár a háborúban katonaként, akár civilként Magyarországért, a hazánkért. Azokra is emlékezünk, akik a II. világháborúban, 1956-ban, a diktatúra alatt és a rendszerváltást követően tették ugyanezt, olvasható dr. Nemény András polgármester közösségi oldalán.