km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Magyar Kupa: kalandtúrán a Vép, az NB II-es Soroksárt fogadja a Nádasd

Magyar Kupa: kalandtúrán a Vép, az NB II-es Soroksárt fogadja a Nádasd

Öt vas megyei csapat lép pályára a Magyar Kupa 6. fordulójában. A Haladás Gyöngyösön meccsel, a Sárvár a Debrecent fogadja, a megyei I-es Vasvár az NB III-as Mosonmagyaróvárral játszik, a Vép (megyei I.) Hajdúszoboszlóra utazik hasonló osztályú ellenfeléhez, míg a Nádasdra, egyetlen állva megyei II-es csapatként a Soroksár vár.

 

Nádasd: a Soroksárra várva
 

-    Nagy a készülődés a faluban a vasárnapu kupameccsre – mondta el érdeklődésünkre Vörös István, a nádasdiak edzője -, nem emlékszem, hogy valaha is országos főtáblán játszott volna a település csapata. Két megyei I-es ellenfelet búcsúztattunk, a Lukácsházát 4-2-re vertük, már a szünetben 3-0-ra vezettünk, de az ellenfél még 3-2-vel visszajött a meccsbe. A tavalyi bajnok Celldömölköt 2-1 győztük le egy nagyon jó találkozón, a 17 éves Németh Miklós lőtt bennünket főtáblára, a 91. percben szerzett góljával.  Tavaly bronzérmesek lettünk a megyei II. osztályban, amire kevesen számítottak. 2017-ben estünk ki a megyei I-ből, utána nagy átalakulás következett, kicserélődött a keretünk, az első évben építkeztünk, a másodikban jött a bronzérem. Az idei szezonban kicsit beragadtunk, a társaság mintha a kupameccsre koncentrált volna, de remélhetően a vasárnapi találkozó után új lendületet kapunk. 


-    Mit kell tudni a csapatáról?


-    Edzőként igyekeztem mindig a fiatalokra építeni, most is több olyan 17-20 éves ifjú játékos van nálunk, akikre alapozva hosszabb távon meghatározó csapatot lehet majd építeni, előbb a megyei II-ben, majd pedig a megyei I-ben, hiszen Nádasd sokáig ott szerepelt. Meskó Márk, Meskó Erik, Rejtli Kornél, Varga Kristóf, Urbán Milán, Tuboly Martin, Pálmai Levente, a korábban említett Németh Miklós, Gorza Márk mind-mind a fiatalabb generációhoz tartozik. Őket támogatják a rutinos játékosok, Doktor István, Horváth Attila, Kalamár Norbert, Zsoldos András, Csenterics Tamás. 


-    Az ellenfelük pedig az NB II-ből érkezik, Lipcsei Péter irányításával.


-    Őt nyilván nem kell bemutatni, hiszen mindenki ismeri a magyar labdarúgásban. Ahogy néztük, fiatal, Fradi-nevelésű futballisták mellett NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosaik vannak: Orosz Márk (FTC, Lombard Pápa, Dunaújváros), Gyömbér Gábor (FTC, Lombard Pápa, Puskás Akadémia), Huszák Tamás (DVSC, DVTK, Siófok), Pál András (MTK). Nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesek, de az is biztos, hogy a fiúk mindent beleadnak, hogy méltó ellenfelei legyünk a Soroksárnak. A Csákánydoroszló elleni, helyi rangadón 350-400 néző volt, most olyan 600-700 látogatóra számítunk. Az ellenfelünket megvendégeljük, a szülői munkaközösség zsíros kenyérrel, sós és édes süteményekkel várja a szurkolókat, a bevételt az iskolás gyerekek javára fordítják.


Vasvár: még egy kört mennének

 

A Vasvárra egy fokkal könnyebb feladat vár, az NB III. Nyugati-csoportjában 8. helyen álló Mosonmagyaróvárt fogadja Lepár Attila együttese.


-    Heti három edzéssel készültünk a kupameccsre – válaszolta érdeklődésünkre a vasváriak trénere -, és nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesek, de ez nem jelenti azt, hogy feltartott kezekkel lépnénk pályára. Az ellenfelünk két meccsét megnéztem videón, agresszív, a széleket jól használó, sok támadást vezető csapatról szó. Így aztán masszív védekezésre lesz szükség, abból indulva tudunk kontratámadásokat indítani. Arra készülünk, hogy sok néző előtt, jó napot kifogva meglepetést okozunk, és azzal talán sikerül egy NB I-es csapatot elhozni Vasvárra a következő fordulóban. Az ellenfelünk kiesett az NB II-ből, ki is cserélődött a kerete, de a látottak alapján veszélyesen futballoznak. A mienk közül nem szeretnénk senkit kiemelni, mert mindig csapatban gondolkodom, abban a 14 játékosban, akik a kupameccsen pályára léphetnek. De ha mégis meg kell említeni valakit, akkor a tavalyi megyei I-es gólkirályra, Horváth Ádámra, Horváth Péterre, valamint a régiek közül Robán Dávidra és Varga Armandra hívnám fel a figyelmet. Ezzel együtt azt mondtam a játékosoknak, hogy mivel nagyon fiatal a csapatunk, egy kupameccs, magasabb szinten futballozó ellenféllel szemben kiváló alkalom arra, hogy megmutassák magukat és azt, amit tudnak. 


Vép: hajdúszoboszlói kalandtúra
 


A megyei I-ben négy győzelemmel és egy vereséggel álló Vépet mindenféle szempontból elkerülte a szerencse a sorsolásnál: NB-s ellenfél helyett kaptak egy megyei I-es, erős csapatot, a szomszédvárnak nehezen nevezhető Hajdúszoboszlón. Így aztán a 450 kilométeres kalandra már pénteken elinduló csapat edzőjét délután fél négykor éppen akkor értük utol, amikor végre átvágták magukat a főváros keleti oldalára. A 10 órás vépi rajt után Pest előtt baleset miatt visszafordították őket, majd a hétvége csúcsforgalmával is megküzdöttek.


-    Belehúztunk – fogalmazott tömören Török Richárd játékos-edző Hajdúszoboszlóra tartva – az önkormányzat sietett a segítségünkre, ők finanszírozzák a szállást, az utazásunkat és az étkezésünket. Pont a várható forgalom miatt döntöttünk úgy, hogy egy nappal korábban indulunk, így pihentebben várjuk a találkozót. Az ellenfelünk hozzánk hasonlóan egy meccset veszített el és vezetik a tabellát, ők hat mérkőzést játszottak eddig, mi eggyel kevesebbet. A debreceni akadémián nevelkedett játékosaik és rutinos futballistáik vannak, nagyjából ez az, amit tudunk rólunk. Mi jó formában vagyunk, ezt szeretnénk átmenteni a kupameccsre. Van egy eltiltottunk, a kapusunk, Bezdi Balázs, testvére, Szabolcs munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott velünk tartani. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy őt a szombaton kocsival útnak induló szurkolóink el tudják hozni magukkal – szóval, így fest a helyzet a kupameccs előtt. 


A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el – döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek.
 

A vasi érdekeltségű találkozók:
Szeptember 21. szombat, 15:00
Magyar Mélyépítő HSE - Vép VSE
Sárvár – DVSC
Szeptember 22. vasárnap
Csörnöcgyöngye Vasvár - Credobus Mosonmagyaróvár
Club Walnut Nádasd - Soroksár FC
Gyöngyösi AK - Szombathelyi Haladás


Borítókép: az országos főtáblára jutást ünnepli a Nádasd

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.