km/óra
  2020.05.31., vasárnap  •  Angéla, Petronella napja
Leforgattad a Blair Witchet a Parkredőben? Nevezd be a Szombathelyi Diák Filmnapra!

Leforgattad a Blair Witchet a Parkredőben? Nevezd be a Szombathelyi Diák Filmnapra!

A MOKA Produkció, azaz a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció-készítő szakja filmes versenyt és szakmai napot szervez szombathelyi és Vas megyei diákfilmesek és érdeklődők számára.

A filmes versenyt és szakmai napot hagyományteremtő szándékkal hozzuk létre, hogy az a jövőben a Szombathelyen és vonzáskörzetében dolgozó diákfilmesek bemutatkozásának fóruma legyen, írják a szervezők. (Az idei rendezvény az Európai Unió által támogatott EFOP-3.2.6-16 projekt keretében jött létre.).

A verseny részleteiről az alábbiakban számolnak a kiírók:

 

Nevezés:


A versenybe 2017. január 1. után született alkotásokat várunk.
A filmeket a YouTube.com vagy a Vimeo.com video-megosztó oldalra kérjük feltölteni az alábbi paraméterekkel:
kép - mp4/mov formátum, 1920x1080-as felbontás, bitarány minimum 10.000 KB/s 
hang - sztereó, minimum 48 kHz, bitarány 256 KB/s 
A feltöltéskor az alkotók címkeként/keresőszóként mindenképpen jelöljék meg a következő kifejezéseket: MOVUM, Szombathely, Szombathelyi Diák Filmnap! 

Nevezési határidő: 2019. szeptember 21. 24.00 óra
 

Kategóriák


- fikciós rövidfilm (maximálisan 30 perc terjedelemig)
- dokumentumfilm 
- kísérleti etűd vagy videoklip
- animációs filmek
- alkalmazott munkák (reklámfilm, PR-jellegű munkák, intrók stb. - akár kampányszerűen kialakított sorozatformában is)

Díjazás

Kategóriánként és a zsűri döntése szerint különdíjakkal 30-50.000 HUF értékben műszaki cikkek, filmkészítésre alkalmas eszközök vagy vásárlási utalványok + MOVUM-DÍJ, a 100.000 HUF értékű fődíj.
 

A filmes verseny eredményhirdetésére 2019. október 4-én (pénteken) a MOVUM Szombathelyi Diák Filmnap keretében, a kora esti órákban kerül majd sor az Agora - Savaria Mozi nagytermében.


A Diák Filmnap egész napos rendezvényének programjában a versenyre nevezett alkotások folyamatos vetítése és a díjkiosztó mellett a következő szakmai programokra lehet számítani: 
függetlenfilmes filmkészítési workshop és gyakorlat,
- a filmes felsőoktatás különböző képzéseinek bemutatása Szombathelyről indult egykor diákfilmes hallgatók segítségével,
- a Magyar Nemzeti Filmalap munkatársainak tájékoztatója az iskolai oktatást segítő tevékenységükről és filmes gyakornoki programról, 
- a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium filmes képzésének bemutatkozása (folyamatosan látogatható kiállítás és filmvetítés), 
- közönségtalálkozó a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs játékfilm készítőivel.


A Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/movumfilm/) lehetőség van a feltöltött filmekkel és a rendezvénnyel kapcsolatos kommunikációra, kérdésekre.

A jelentkezést a movumfilm@gmail.com címre várjuk a következő információk megadásával:

film címe:
készítési éve:
film műfaja (kategória): 
a film YouTube vagy Vimeo-linkje:
A filmeket a feltöltésen kívül Google Drive tárhely-szolgáltatáson vagy MyAirBridge állományküldő
rendszeren keresztül is küldjék meg a nevezési címre!
alkotó(k) neve: 
az alkotók iskolája (vagy volt iskolája):
email-cím:
telefonszám:
levelezési cím:
 

A felsorolt adatokat kizárólag a filmes verseny és szakmai nap szervezésével és az alkotókkal, műhelyekkel való kapcsolattartás céljából használjuk.
A műveket országosan ismert filmes szakemberekből álló bírálóbizottság fogja értékelni.

(MOKA Produkció, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció-készítő szakja)


További információk:

 

https://muveszetiszhely.hu/mozgokep-es-animaciokeszito-szak

https://www.facebook.com/mozgokepesanimacio/

https://www.youtube.com/channel/UCnsrh5u4iCBP_yKTSwphpfQ/videos

Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 21. szám - 2020.05.27.
legolvasottabbak
Ausztria: június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése
Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.
Ausztriai határnyitás: a kisebb átkelők is megnyílnak, de kirándulni és bevásárolni még nem lehet beutazni Magyarországról
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitották az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi az ellenőrzéseken is. Kirándulni és bevásárolni még mindig nem lehet átugrani Ausztriába Magyarországról. A szlovén és az olasz határállomások továbbra is zárva maradnak.
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.
legfrissebbek
A spanyol kormány hatodszorra is meghosszabbítaná a járvány miatti szükségállapotot
A spanyol kormány hatodszorra és ezúttal utoljára kezdeményezi a parlamentnél a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot meghosszabbítását - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Madridban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Fokozott ellenőrzés kezdődik holnaptól Vas megyében is
Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében, olvasható a police.hu-n.
Melegszik az idő június első napjaiban
Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Újraindultak Szombathely szökőkútjai
A koronavírus-járvánnyal összefüggésben Szombathely városvezetése még márciusban halasztotta el többek között a szökőkutak üzemelésének kezdetét is, mindezt a csoportosulás lehetőségének megakadályozása, így a koronavírus terjedésének csökkentése, a szombathelyiek és az ide látogatók biztonsága és egészsége érdekében, olvasható a Városháza honlapján.
Főhajtással emlékeztek azokra, akik életüket áldozták a hazáért
Az I. világháború óta ma azokról az emberekről emlékezünk meg, akik az életüket áldozták akár a háborúban katonaként, akár civilként Magyarországért, a hazánkért. Azokra is emlékezünk, akik a II. világháborúban, 1956-ban, a diktatúra alatt és a rendszerváltást követően tették ugyanezt, olvasható dr. Nemény András polgármester közösségi oldalán.