km/óra
  2019.11.13., szerda  •  Szilvia napja
Közgyűlés after: sajtótájékoztatón foglalták össze a munkát és az elmúlt időszakot a frakciók

Közgyűlés after: sajtótájékoztatón foglalták össze a munkát és az elmúlt időszakot a frakciók

Lezárult egy ciklus, eltelt öt év és túl vagyunk az utolsó közgyűlésen is. Ezeket értékelték sajtótájékoztatón a frakciók képviselői, akik közül mindenki megköszönte a munkát dr. Puskás Tivadar polgármesternek.

Rendhagyó közgyűlés utáni sajtótájékoztatókat tartottak a szombathelyi frakcióvezetők péntek délelőtt. Rendhagyó volt mindegyik abból a szempontból, hogy most az utolsó közgyűlésen vagyunk túl és egy öt éves ciklus végén, a politikusok pedig egyhangúan köszönték meg a leköszönő polgármester, dr. Puskás Tivadar nemcsak 5, hanem 9 éves munkáját.

Balassa Péter (Jobbik) azzal kezdte: Puskás az elmúlt 5 évben jó emberként viselkedett, de rossz városvezető volt. "A fejlesztésekre értem ezt. Ha osztályoznom kellene a polgármesteri tevékenységét, akkor egy elégségest adnék. Kicsúszott a kezéből a városvezetés, január óta pedig az ellenzék olyan döntéseket hozott, ami a város életében kardinális.
Ha megnézzük a beígért fejlesztéseket, projekteket, akár összehasonlítva Zalaegerszeggel vagy Győrrel, le vagyunk maradva. Látványpolitizálást folytatott szalagátvágásokkal tűzdelve"
- mondta a politikus, majd az önkormányzati választások tétjére tért ki, amiről azt gondolja, hogy hitelességi választás lesz, azaz eldől, hogy a szombathelyiek miként értékelik a képviselők eddigi munkáját. "Balázsy Péter azt mondta, hogy Puskás munkáját akarja folytatni, hát én előre óvom ettől" - zárta bevezetőjét Balassa, majd a zárt ülésen történtekre tért ki.

Úgy fogalmazott: "az ember már csak néz, mint Jenő a moziban”. Szerinte ugyanis az MSZP és a Fidesz egymás nyakába borult, amikor a zárt ülés utolsó napirendi pontjának szavazásáról volt szó, és miután erről többet nem mondhatott, azzal zárta: milliárdos ingatlanhasznosítást hajt végre a Fidesz a baloldallal.

A Fidesz részéről Illés Károly és Lendvai Ferenc úgy reagált a fentiekre: fontos döntések születtek a zárt ülésen, az északi iparterület kapcsán Szombathely jövőjével kapcsolatban, a döntés pedig megszületett, de a jelenlegi polgármester már nem fogja ezt aláírni. "Ketten nem vettek részt a szavazáson (a széthullás szélén álló civil szervezet két patronáltja), 18 igen és 1 nem szavazattal elfogadtuk a javaslatot. Mindként nagy frakció belátta azt, hogy ez Szombathely következő 10 évét meghatározó jó döntés" - mondta Illés, majd megköszönte dr. Puskás Tivadar elmúlt 9 évnyi munkáját.

Az Éljen Szombathely! részéről Nemény András azzal kezdte: végiggondolva az utolsó közgyűlés munkáját, a javaslatok többsége elfogadásra került és ez a város, a szombathelyiek érdekét szolgálja. Megemlítette, hogy nem fognak már rendkívüli közgyűlést összehívni, ugyanis nincs is rá idő és nem is lenne értelme. Kitért Hende Csaba hétfői, a Fidesz programbemutatójén történt kirohanására is, amikor a közönséggel skandáltatta, hogy Nemény András hazaáruló. "Hende Csaba ezzel olyan szintet ütött meg, ami Szombathely életében eddig még nem történt meg. Gyűlöletet keltett, uszított és a személyes biztonságomat kockáztatta ezzel. Aki így hergeli fel az embereket, nem tudni, hogy a következő hetekben mire számítson azoktól, akiket uszít. Ami pedig a legszomorúbb, hogy a Fidesz polgármestere és polgármesterjelöltje sem ott, sem azóta semmit nem tett, miközben Tarlós István is elhatárolódott a történtektől. A közgyűlés is elítélt  az ott elhangzottakat, Hende Csaba által elmondottakat. Szomorúan vettük tudomásul, hogy ezt a Fidesz frakció nem szavazta meg" - reagált Nemény, majd ő is kitért a zárt ülésre: szerinte olyan döntés született, ami nagyon jó és fontos Szombathely és a szombathelyiek jövőjét illetően, de ezt majd a következő városvezetés fogja megszavazni.

 

címkék
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.