km/óra
  2020.05.29., péntek  •  Magdolna napja
Közelebb hozták az olvasás szeretetét a gyerekekhez

Közelebb hozták az olvasás szeretetét a gyerekekhez

A Berzsenyi Dániel Könyvtár hat éve csatlakozott a nemzetközi könyvajándék nap rendezvényéhez. Lehetőség nyílt arra, hogy az otthonról behozott könyvek „vakon” gazdát cseréljenek.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár dolgozói az intézmény és a város különböző pontjain, parkokban, padokon, buszon hagytak el könyveket, amelyek a megtalálóké lehettek. A könyvtárban gyerekeket vártak délelőtt interaktív meseolvasásra. A résztvevő első, második osztályosok nagy örömmel adták át a hozott könyveiket és izgatottan választottak helyette másikat. 


A rendezvény célja az volt, hogy közelebb hozza az olvasást a gyerekekhez, erősítse a könyvek iránti szeretetüket és ösztönözze őket a könyvtárlátogatásra. Komondi Gabriella gyermekkönyvtáros elmondta, hogy immár hatodik éve rendezik meg a Berzsenyi könyvtárban a programot, a gyerekek először egy játékos meseolvasós foglalkozáson vesznek részt, utána pedig megajándékozzák őket könyvekkel. 


A gyerekek a kiválasztott könyveket egymásnak mutatva boldogan nyugtázták, hogy a sajátjukért cserében jót, vagy jobbat választhattak. A könyvtár egy-egy könyvjelzőt tett a könyvekbe emlékül.
Tinicsné Berta Brigitta, a Paragvári Utcai Általános Iskola napközis nevelője hozzátette, hogy várakozáson felüli volt az interaktív foglalkozás, nagy örömmel készültek, mivel a gyerekek nagyon szeretnek olvasni. Értékes könyvekkel érkeztek és még értékesebb könyvekkel tértek vissza az iskolába. 


Ezen a napon a könyvtár bejárata mellett elhelyezett polcon találhattak az érdeklődők becsomagolt könyveket, amelyeket elvihettek egy jó állapotú kötetért cserébe. Az intézmény máskor is ajándékoz könyveket, évente kétszer szerveznek ingyenes könyvturkálót.

Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 20. szám - 2020.05.20.
legolvasottabbak
Ausztria június közepétől közös határnyitást tervez Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával
Június közepétől közös határnyitást tervez Ausztria Csehországgal, Szlovákiával és Magyarországgal, írta a krone.at Alexander Schallenberg, osztrák külügyminiszter bejelentése nyomán, aki kedden cseh és szlovák kollégájával videokonferencián tárgyalt a kérdésről.
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon
Ma reggeltől újabb átkelő nyílik meg az osztrák-magyar határon, olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.
Fertőzötteket találtak egy újranyitott étterem vendégei között
A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.
Az Ausztriából érkező magyar és osztrák állampolgárok negatív koronavírus-tesztről szóló orvosi igazolással átléphetik a határt
Péntektől átléphetik a magyar-osztrák határt a két ország állampolgárai, ha négy napnál nem régebbi német, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolják, nem koronavírus-fertőzöttek, hangzott operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Szombat éjféltől Ausztria megnyitja a lezárt határátkelőket Magyarország, Csehország, Szlovákia és Liechtenstein irányában
Újabb utazási könnyítésekről döntött az osztrák kormány. Szombaton éjféltől megnyitják az eddig lezárt határátkelőket Liechtenstein, Csehország, Szlovákia és Magyarország irányában is és enyhítenek az eddigi korlátozásokon és az ellenőrzéseken is.
legfrissebbek
Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vaddisznót gázolt egy Ford Torony közelében, a 89-es főúton
Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt pénteken hajnalban a 89-es főúton, Torony közelében.
Meghalt 8 beteg és 3841-re emelkedett a fertőzöttek száma
Meghalt 8 krónikus beteg, és 25-tel, 3841-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.
Egy éve történt a tragédia, több megemlékezést tartanak Budapesten
Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.
A saját ügyfelét zsarolta az ügyvéd
Letartóztatták a saját ügyfelét zsaroló ügyvédet - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.