km/óra
  2024.04.24., szerda  •  György napja
Koronavírus: hétfőtől a tanulók nem mehetnek iskolába, távoktatásban tanulnak tovább

Koronavírus: hétfőtől a tanulók nem mehetnek iskolába, távoktatásban tanulnak tovább

Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

 

A miniszterelnök péntek este az oldalán jelentette be, hogy már 10 akciócsoportot állított fel, ezek a következők: oktatási, járványügyi mobil konténerkórház felépítésére létrehozott, létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős, nemzetközi koordinációért felelős, kommunikációs, rendkívüli jogrendért felelős, egy pénzügyi, a gazdaság újraindításáért felelős, koronavírus-kutatói és határellenőrzési. 


Hozzátette, hogy több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitása van az országnak. Kesztyűből 22 millió, sebészi maszkból 1,2 millió van, s érkezik egymillió műtéti sebészi maszk. Lélegeztetőgépből 2000 van az országból, altatógépből szintén 2000, ez több tízezer megbetegedésre is elég lehet. Kiemelte még, hogy újabb gépek beszerzéséről is intézkedtek.


Az eddigi országok (Olaszország, Kína, Dél-Korea és Irán) miatt most már Izraelből sem lehet belépni Magyarországra. Azoknak a magyaroknak, akik onnan jönnek haza, szintén két hétre karanténba kell vonulniuk.


Bejelentette, hogy március 16-ától tanterven kívüli digitális órarend lép életbe, a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak be kell menniük, a tanároknak folytatniuk kell az oktatást, digitális eszközökkel: vagy otthonról vagy az iskolából. Mint elmondta, a kormány már tervezte, hogy hogy kiépítik az ország digitális oktatási infrastruktúráját, de most idő előtt megindítják. Hozzáfűzte: ha kell, akkor kiscsoportos gyerekmegőrzést fognak biztosítani, de jobb, ha otthon maradnak a gyerekek.


A miniszterelnök arra kér mindenkit, hogy a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, mivel ők komoly bajba kerülhetnek, a betegség különösen veszélyes rájuk.


 

 

 


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak