km/óra
  2020.01.29., szerda  •  Adél napja
Koczka Tibor: Balázsy Péter lépjen vissza a javamra!

Koczka Tibor: Balázsy Péter lépjen vissza a javamra!

Balázsy Péter alkalmatlan, a jobboldal megosztott és a felmérések szerint rosszul is áll Szombathelyen, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Koczka Tibor független polgármesterjelölt. Szerinte a polgári oldal akkor nyerhet a városban, ha Balázsy Péter visszalép a javára.

Hende Csaba kifejezett kérésére vágott bele a politikába 2014-ben és Fidesz listavezetője lett Szombathelyen, emlékezett vissza a politikai pályakezdésre Koczka Tibor, a Fideszből kizárt, függetlenként induló polgámesterjelölt. Koczka utalt arra, hogy mindig is a polgári, konzervatív értékek mellett politizált, az elveiből nem engedett, a Fidesszel ellentétben.


Miután bejelenetette, hogy elindul polgármesterjelöltként, pártjának egy hónap állt rendelkezésre, hogy egyeztessen vele, de ez végül nem történt meg. Helyette Molnár Miklóst, őt és a Pro Savariát támadta a Fidesz, amivel további megosztást szült az amúgyis szétesett jobbooldalon. 


Koczka Tibor azt állította, hogy a mérések szerint nagy a baj a Fidesznél, mert Balázsy Péter nem hozza azokat a számokat, amelyeket a Fidesz "tud" Szombathelyen. Ennek bizonyítéka, hogy egymásnak adják a kilincset a kampányguruk,  az eddigi kék plakátok helyett  narancsszínűek jelentek meg, és most már lejárató kampány is indult. Mint mondta, bosszantó, róla azt írták, alkut kötött, miszerint visszalép.


Balázsyt alkalmalannak nevezte, akire nagy a kabát, a felmérések szerint az egységes jobboldal képes lenne a győzelemre, de jelenleg vesztésre állnak. Balázsy pedig gyáva is, mert folyamatosan menekül a vita elől. 


Szombathelyen csak akkor nyerhet a jobboldal, ha alkalmas, városvezetésben tapasztalt vezetővel vág neki a választásnak, jelentette ki Koczka Tibor, aki felszóíltotta Balázsyt, hogy lépjen vissza a javára, így egyetlen jelölttel van esélye a polgári oldalnak legyőzni Nemény Andrást.


Balázsy Péter saját sajtótájékoztatóján reagált Koczka Tibor szavaira:
 

- A Pro Savaria jelmondatát tudom idézni, miszerint Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek. Köszönöm a civil szervezet alapítóinak, hogy levelükben jelezték, a polgári oldalt támogatják. Jobbikos támogatású jelölttársam szavait nem szeretném kommentálni, úgy látom, hogy szerepjáték folyik ebben az ügyben is.

 

 

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 3. szám - 2020.01.25
Savaria Fórum 29. évfolyam 3. szám - 2020.01.25
legolvasottabbak
Koronavírus: fertőzésgyanús esetet vizsgálnak az egyik bécsi kórházban
A tüdőgyulladást okozó, újfajta koronavírussal fertőződhetett meg az a kínai légiutas-kísérő, akit a bécsi Kaiser Franz Josef-kórházban (Ferenc József császár-kórház) ápolnak, adta hírül a heute.at szombat éjszaka.
A megbecsült és szeretett orvos: Dr. Lóderer Zoltán nyerte az Év vasi embere közönségszavazását
„A legjobb orvos, akit ismerek! Szakmailag és emberileg is kitűnik a többiek közül; Szívén viseli betegei sorsát, lelkiismeretes és megbízható; Nagyszerű orvos, ember, akinek nagy része van abban, hogy ma is élek.” Három komment a több százból, amely dr. Lóderer Zoltán sebész főorvos fotója mellett olvasható az Év vasi embere közönségszavazás Facebook-oldalán.
Halálos baleset Szombathely és Balogunyom között
Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan Szombathely és Balogunyom között.
Koronavírus Ausztriában: egy negatív eredmény és egy újabb gyanús eset
Nem az új típusú koronavírussal fertőződött az a 24 éves kínai légiutas-kísérő, akit még szombaton szállítottak az egyik bécsi kórházba. A hatóságok egy második gyanús esetről számoltak be a nyilvánosságnak vasárnap este.
Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén
Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-ai és 3-ai esemény az eddigi streetfood fesztiválok sorát gazdagítja.
legfrissebbek
Figyelmeztető lövések: menekültek próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél
Működött a határvédelmi rendszer kedd hajnalban, amikor illegális bevándorlók próbáltak meg áttörni a magyar határon Röszkénél – értékelt Pintér Sándor belügyminiszter Budapesten, sajtótájékoztatón, miután ülésezett Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a migrációs munkacsoport.
Villámlik, mennydörög: januári zivatarokkal vonult át a hidegfront Vas megye felett
Januári zivatarokkal, villámlással, jégesővel, hódarával érkezett meg a beharangozott hidegfront Nyugat-Dunántúlra
Az utolsó negyedben állva hagyta a Brindisit a Falco, és életben tartotta továbbjutási esélyeit
Az utolsó esélyt ragadhatta meg a Falco, hogy bejuthasson Európa legjobb 16 csapata közé. Ehhez Gasper Okorn együttesének a Brindisit kellett legyőznie hazai pályán, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Váradi Benedekék fantasztikus utolsó negyedet produkálva 93-83 arányban meg is nyerték a mérkőzést, így maradt még esély a továbbjutásra.
Sikerkovács edző érkezett a Viktória csapatához
December közepén nevezték ki Szabados Györgyöt a Haladás-Viktória vezetőedzőjének. A korábban az MTK-val két bajnoki címet, a Doroggal pedig bravúros bronzérmet nyerő szakemberrel beszélgettünk az elmúlt egy hónap tapasztalatairól, a felkészülésről. 
Az antik órák bűvöletében: Balló László a megyei műtörténet újabb szeletét tárja az olvasók elé
Régi szombathelyi, Vas megyei órák és órások nyomába eredt a szerző, aki sokévi feltáró munkájának eredményét ismerteti meg legújabb könyvében. A díszes kiállítású, képekkel gazdagon illusztrált, részletes tárgyi leírásokat, az adott korszakra (1750-1850.) jellemző művészet- és kultúrtörténeti utalásokat is tartalmazó Értékes óráink – Európai órakincsek gyűjteményeinkben című kötet a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg.