km/óra
  2020.08.09., vasárnap  •  Emőd napja
Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát

Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén, olvasható a közleményükben.

 

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint az egyik - a börtönből alig több, mint három hónapja szabadult - különös visszaeső férfi egy svájci bicskával hadonászott, miközben felszólította a sértetteket, hogy adják oda a pénzt, különben megszúrja őket. Ezt követően a férfi valóban odaszorította a kés pengéjét az egyik sértett nyakához, akit azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, ha nem adja át a pénzét. A fenyegetésen túl mindkét gyanúsított bántalmazta is a sértetteket, pofon vágták, ököllel állon ütötték őket.


A megfélemlített fiatalok átadtak a gyanúsítottaknak összesen 20.400 forint készpénzt és két – köztük egy 160.000 forint értékű – mobiltelefont. A gyanúsítottak az egyik telefont visszaadták, mert túl olcsónak tartották.


A rovott múltú gyanúsított, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni.
Két fiatal könnyű sérülést szenvedett a támadás közben, a másik két sértettnek nem keletkezett sérülése.


A nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta az elrabolt értékeket a gyanúsítottaktól, így a sértettek kára megtérült. 


Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, a rovott múltú gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye miatt is indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

 

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 5-én elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.


Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombathelyen 99-en vannak házi karanténban, egy beteget kórházban ápolnak
Újabb 11 embernél igazolták a koronavírust Magyarországon, 4564-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 28 vasinál mutatták ki a kórt. Külföldön rosszabb a helyzet. A július közepén bevezetett beutazási korlátozások miatt Szombathelyen már 99-en vannak hatósági házi karanténban. Ezt két PCR-teszttel ki lehet váltani, a vizsgálatért viszont augusztus 1-től fizetni kell.
Jelentős mennyiségű csapadék közelít, elsősorban a Dunántúlra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán mutatta meg, hogyan éri el országunkat a csapadék.
36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen, Vas megyében is találtak fertőzötteket
Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 aktuális csatorna Híradója.
Ausztriai időjárás: augusztusi tél a hegyekben, heves esőzés több tartományban
Csinos augusztusi hóleplet hagyott maga után maga után a hételeji lehűlés az osztrák hegyekben. A Tiroler Tageszeitung összefoglalója szerint a 3000 méter feletti területeken 15-30 centi hó hullott - de akadt olyan hely, ahol ennél is több esett.
Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma elsajátítása ingyenes
Az Országos Képzési Jegyzék, az OKJ listáját felváltó új Szakmajegyzékben 25 ágazathoz tartozó 174 szakma szerepel. A Vas Megyei Szakképzési Centrum tagiskoláinak kínálatában ebből 24 féle szakma megtalálható. Érdemes ezekből választani azoknak, akiknek most nem sikerült a felvételi, vagy érettségi után nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma ingyenesen elsajátítható.
legfrissebbek
Árokba borult egy gépkocsi az Orfalu és Farkasfa közötti úton
A 90 éves Mária nénit köszöntötte dr. László Győző
Otthonában látogatta meg és köszöntötte fel 90. születésnapja alkalmából dr. Szente Géza Imrénét dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere.
Romániában meghaladta a 60 ezret az azonosított fertőzöttek száma
Romániában újabb 1350 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel szombaton meghaladta a 60 ezret a járvány kezdete óta eddig beazonosított fertőzöttek száma.
A felebaráti szeretet talaján állva segítenek a nehéz helyzetben lévőkön
Az annunciáta nővérek egykori rendházában alakították ki a Szent Márton Köpenye Alapítvány központját. Iroda és közösségi helyiségek állnak a rászorulók rendelkezésére, a gyerekeket pedig játszószoba várja. Az alapítvány a társadalom perifériájára szorult embereken igyekszik segíteni adományokkal, foglalkozásokkal, képzésekkel és ügyintézéssel.
Továbbra is ezer fölött a napi új fertőzöttek száma Németországban
Németországban immár harmadik napja regisztráltak ezernél több új koronavírus-fertőzöttet: az elmúlt 24 órában 1122-vel bővült a fertőzöttek, tizenkettővel a halálos áldozatok száma - tájékoztatott a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) szombaton.