km/óra
  2020.02.17., hétfő  •  Donát napja
Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Kelemen Krisztián, a körzet képviselője és Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje számolt be a fejlesztésekről, amik hamarosan elkezdődnek a Joskar-Ola lakótelepen.

Nem véletlenül a Pázmány Péter körút 42. elé hirdette meg csütörtöki sajtótájékoztatóják Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola városrész képviselője, ugyanis (mint mondta) a lakótelep egyik legrosszabb járda található ott. "Ahol állunk, a járda 45 éve épült és 10-15 éve ilyen rossz állapotban van. Joggal panaszkodtak a lakók, így most elmondhatom, hogy a Pázmány Péter körüt 42-52. előtti járdaszakasz idén végre megújulhat" - számolt be Kelemen Krisztián.

A képviselő elmondta: a Pázmány Péter körút 54-64. előtti járdát is ugyanaz a kivitelező fogja felújitani, mint az előbbinél: egyik 24, másik 20 millió forintba fog kerülni.

"A járdafelújítás mellett a zöldterületet is rendbe tesszük, és két játszótéren 2-2 játékelem is kihelyezésre kerül összesen 1,8 millió forint értékben" - számolt be Kelemen Krisztián.

Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármestere egy jó példaként említette a Joskar-Ola városrészt, ami pozitív példa a körgyűlési többségükre. "Kelemen Krisztián út- és járdafelújítási javaslatait mindig leszavazta a közgyűlés. Januártól viszont többségbe kerültünk, így itt is megújulhatnak járdák, utak és játszóterek, parkolók is létesülhetnek. Ismeretes, 500 milió forinttal többet különítettünk el útfelújításra és plusz 30 milliós keretet játszótérfelújításra. Az itteni fejlesztések is ezeknek a döntéseknek az eredményei. Aki pedig azt mondja, hogy lehetetlen teljesíteni az útfelújítási programunkat, az hazudik" - utalt Balázsy Péter véleményére az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, majd elmondta: ők a a luxusberuházásoktól vesznek el és konkrét, mindenki mindennapját érintő beruházásokra fognak pézt fodítani a jövőben.

Kelemen Krisztián végül bemutatta a Pázmány Péter körút 2-22. tömbbelsőnél folyamatban lévő zöldterületfejlesztést is. "Itt új sétány épül új növényekkel új fák,kal és 7 új padot is kihelyezünk. Ezt a saját képviselői keretemből finanszíroztam meg, 2,8 millió forint lesz a költsége. Kifejezetten a lakók kérése és véleménye alapján terveztük a beruházást" - mondta a képviselő, majd megemlítette, hogy a Joskar Ola városrészen három helyszínen építenek majd parkolókat: a Pázmány Péter körút 25. mellett, a Barátság utca 17. mellett és a Károlyi Antal utca végén. Ez összesen akár 126 férőhelyet is jelenthet, a tervezés pedig már folyamatban van.

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
Savaria Fórum 29. évfolyam 6. szám - 2020.02.15
legolvasottabbak
Hit, hivatás, szerelem: Házasság heti beszélgetés Csókay Andrással és feleségével
A neves idegsebész és felesége, Altay Daniella volt a Házasság Hete szombathelyi rendezvénysorozatának vendége kedden este a Martineumban. A házaspár közös életük örömeiről, tragédiáiról, nehézségeiről beszélt a hallgatóságnak.
Csejtei Balázs az Év Zászlósa: a segítségnyújtás a vérében van
A szakma legjobbjainak járó elismerést kapta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborjának technikusa a szervezet országos évértékelő értekezletén január végén. Hatósági kategóriában díjazták elkötelezettségét az „Év Zászlósa” címmel.
A szombathelyi háziorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összefoglalónkban valamennyi szombathelyi felnőtt háziorvos rendelési idejét megtalálja személyre lebontva.
Csernus Imre, Bagdy Emőke, Pál Feri: több mint száz esemény az AGORA tavaszi programjában
Koncertek, színházi előadások, gyermekrendezvények, beszélgetések – több mint száz programmal várja az érdeklődőket tavasszal az AGORA. Folytatódik a táncház és a tematikus kézműves foglalkozássorozat, lesz Oscar After Party, összeáll a város legnagyobb gyerekzenekara, érkezik Csernus Imre és Kovács András Péter. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a májusig tartó kínálatot.
A szombathelyi házi gyermekorvosok rendelési ideje 2020. január 1-től
Összegyűjtöttük valamennyi szombathelyi gyermek háziorvos rendelési idejét rendelőkre és orvosokra lebontva.
legfrissebbek
Zenei flashmob a Fő téren a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel
Vasárnap délben ismerős dallamokba és a Savaria Szimfonikus Zenekar hat művészébe botlott, aki a szombathelyi Fő téren járt. A Savaria Rézfúvós Együttesből is ismert szimfonikus művészek adtak ugyanis flashmobszerű, rövid térzenei koncertet a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program keretében.
Közel 1 milliárd forintos beruházás: új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők
Új otthonra találnak a cserkészek, a vívók és az asztaliteniszezők: átadták a Szent László király utcai volt EPCOS-telephelyen közel egymilliárd forintból kialakított komplexumot. A sportolók mostantól kedvező körülmények között edzhetnek, és ezáltal akár nemzetközi porondra is kiléphetnek.
Az ellenzéki összefogás jelöltje, Kálló Gergely nyerte az időközi választást Dunaújvárosban és környékén
Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM) nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választást a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén.
Brüsszel, Soros, klímavédelem: évet értékelt Orbán Viktor
Magyarország mindenekelőtt – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében, amelyben egyebek mellett arról is beszélt: a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el, 2020 és 2021 pedig az országépítés folytatása lesz.
Újabb SZKKA-győzelem: a Szent István csapatát is legyőzték a szombathelyi kézis lányok
A női kézilabda NB I 16. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Hungast-Szombathely KKA együttese. Mayer Szabináék a Szent István együttesét múlták felül 35-28 arányban.