km/óra
  2019.11.18., hétfő  •  Jenő napja
Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Kelemen Krisztián, a körzet képviselője és Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje számolt be a fejlesztésekről, amik hamarosan elkezdődnek a Joskar-Ola lakótelepen.

Nem véletlenül a Pázmány Péter körút 42. elé hirdette meg csütörtöki sajtótájékoztatóják Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola városrész képviselője, ugyanis (mint mondta) a lakótelep egyik legrosszabb járda található ott. "Ahol állunk, a járda 45 éve épült és 10-15 éve ilyen rossz állapotban van. Joggal panaszkodtak a lakók, így most elmondhatom, hogy a Pázmány Péter körüt 42-52. előtti járdaszakasz idén végre megújulhat" - számolt be Kelemen Krisztián.

A képviselő elmondta: a Pázmány Péter körút 54-64. előtti járdát is ugyanaz a kivitelező fogja felújitani, mint az előbbinél: egyik 24, másik 20 millió forintba fog kerülni.

"A járdafelújítás mellett a zöldterületet is rendbe tesszük, és két játszótéren 2-2 játékelem is kihelyezésre kerül összesen 1,8 millió forint értékben" - számolt be Kelemen Krisztián.

Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármestere egy jó példaként említette a Joskar-Ola városrészt, ami pozitív példa a körgyűlési többségükre. "Kelemen Krisztián út- és járdafelújítási javaslatait mindig leszavazta a közgyűlés. Januártól viszont többségbe kerültünk, így itt is megújulhatnak járdák, utak és játszóterek, parkolók is létesülhetnek. Ismeretes, 500 milió forinttal többet különítettünk el útfelújításra és plusz 30 milliós keretet játszótérfelújításra. Az itteni fejlesztések is ezeknek a döntéseknek az eredményei. Aki pedig azt mondja, hogy lehetetlen teljesíteni az útfelújítási programunkat, az hazudik" - utalt Balázsy Péter véleményére az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, majd elmondta: ők a a luxusberuházásoktól vesznek el és konkrét, mindenki mindennapját érintő beruházásokra fognak pézt fodítani a jövőben.

Kelemen Krisztián végül bemutatta a Pázmány Péter körút 2-22. tömbbelsőnél folyamatban lévő zöldterületfejlesztést is. "Itt új sétány épül új növényekkel új fák,kal és 7 új padot is kihelyezünk. Ezt a saját képviselői keretemből finanszíroztam meg, 2,8 millió forint lesz a költsége. Kifejezetten a lakók kérése és véleménye alapján terveztük a beruházást" - mondta a képviselő, majd megemlítette, hogy a Joskar Ola városrészen három helyszínen építenek majd parkolókat: a Pázmány Péter körút 25. mellett, a Barátság utca 17. mellett és a Károlyi Antal utca végén. Ez összesen akár 126 férőhelyet is jelenthet, a tervezés pedig már folyamatban van.

 

Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.
Savaria Fórum 28. évfolyam 25. szám - 2019.11.09.