km/óra
  2020.07.09., csütörtök  •  Lukrécia napja
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Legfrissebb anyakönyvi hírek:

 

SZÜLETÉS: 


Torma Sándor és Hasza Mónika leányai: Sára és Borbála (ikrek), Guzsván Péter és dr. Nagy Fruzsina Hajnalka leánya: Hanna, Marosits Tamás László és Mészáros Lívia fia: Kilián Koppány, Gecző Márk Erik és Sebestyén Zsuzsanna fia: Denisz Erik, Fábián Gábor és Lázár Barbara leánya: Bianka, dr. Zelei Ambrus Miklós és Kukor Sára Eszter leánya: Sára Franciska, Kőhegyes Balázs és Dercsár Írisz leánya: Nikol, Németh Krisztián és Müller Szandra leánya: Dorina, Lantos Márk és Gróf Barbara leánya: Lia, Dudás Márió István és Czene Kaludia fia: Márió Nimród, Farkas László Zsolt és Horváth Tímea fia: László Bence, Szita Olivér és Balogh Alexandra fia: Zalán, Németh Balázs István és Németh Zsófia fia: Máté, Csizmazia Péter és Németh Bettina leánya: Lilien, Nagy László és Rajki Anita fia: Bence, Légler Bálint és Borsos Vivien fia: Benett Bálint, Varga Bence és Németh Jennifer fia: Nátán, Szabó Gábor József és Kálmán Vivien Judit fia: Olivér Gábor, Kereszty Sándor Gábor és Kovács Eszter leánya: Liza, Eőry László és Siklósi Anett fia: Krisztián, Kiss Gábor és Vari Tímea fia: Mirkó, Csúcs Péter és Balázsvölgyi Csilla fia: Levente, Varga Viktor és Kovács Ramóna fia: Olivér, Németh Richárd és Kóbor Nikoletta leánya: Heléna, Varga László Csaba és Biró Anita fia: Dilen László, Jáger Richárd és Magyar Eszter leánya: Alíz, Biróczki Péter és Krug Mária Ilona leánya: Anna, Kazári Attila és Feréncz Anett leánya: Nara, Kiss Zoltán Jenő és Bogdán Krisztina leánya: Zselyke Róza, Németh Gábor és Takács Anita leánya: Lili Evelin, Szücs Norbert és Gurbács Hajnalka Katalin fia: Milán, Berta Csaba és Horváth Tünde fia: Kevin, Csapó Csaba és Prépost Beatrix Mária leánya: Beatrix, Labritz Gábor és dr. Gelencsér Ágnes leánya: Liza, Tóth Norbert és Kőhalmi Vivien leánya: Bella, dr. Fekete Gusztáv és Impens Evelien fiai: Alexander és Gábriel (ikrek)


HÁZASSÁG:


Misik István és Németh Dóra Tímea, Ambrus Ádám és Venczel Jázmin Mária, Maár András és Szalai Zsuzsanna Andrea, Foki Alex és Horváth Helga, Bogyai Benjamin és Fekete Ramóna Dóra, Kovács Attila Ferenc és Koronczai Éva, Ódor Richárd Péter és Mátyás Alexandra Bettina, Puhr Dániel Károly és Liszt Anna Lili 


HALÁLESET: 


Szerdahelyi Béla István, Hirdi Mária, Toldi Zoltán, Németh Gábor Lajos, Szenci Márton, Mészáros István Jánosné Szarka Anna Teréz, Morsics Kálmánné Kocsis Anna, Windisch István, Virág Ferenc László, Török Ágnes, Törő Árpád Tamás, Bangó Ernő, Bokor Csaba Istvánné Müller Irén Gabriella, Heim Géza Gábor, Szkalák József Sándor, Szabóné Biró Ildikó
 

Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
Savaria Fórum 29. évfolyam 26. szám - 2020.07.03.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria szigorítja az ellenőrzést a magyar határon
Ausztria megkettőzi az ellenőrzést a keleti határokon, a Szlovéniából és Magyarországról érkezők között kiemelt figyelmet fordítanak majd a Balkánról érkezőkre és a buszokra - jelentette be szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.
Ausztria: egy 50 éves magyar nő is meghalt a Medve-szurdokban történt sziklaomlásban
Két ember halálát, köztük egy 50 éves magyar asszonyét okozta egy sziklaomlás a steiermarki Medve-szurdokban (Bärenschützklamm). Kilenc további ember sérült meg - egyikük súlyosan, írják osztrák hírportálok. 
Négy fiatalt raboltak ki a Fő téren, egyikük nyakához kést szorítottak, s megfenyegették, hogy elvágják a torkát
A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kiraboltak négy fiatalt szombaton hajnalban Szombathely Fő terén, olvasható a közleményükben.
Szlovén járványügyi szakember a szigorítások újbóli bevezetését sürgeti a határokon
A szigorú intézkedések újbóli bevezetését sürgette a határokon az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt Bojana Beovic, a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó szakbizottságának vezetője - írta a helyi sajtó szerdán.
Az EU 14 ország számára nyitja meg külső határait
Tizennégy ország állampolgárai számára szünteti meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásokat - meghatározott feltételek függvényében - július 1-től az Európai Unió.
legfrissebbek
Feljelentést tesz a polgármester a Savaria Nagyszálló vételi ajánlata miatt
Másfél évtizede várja sorsának jobbra fordulását a Savaria Nagyszálló. A felszámolás során egy vásárló több mint 470 millió forintot ajánlott a 15 éve üresen álló, pusztuló hotelért. Januárban a testület úgy döntött, a város nem él az elővásárlási jogával. A jogszabályok szerint már meg kellett volna kötni az üzletet, ennek azonban nyoma sincs. A polgármester a közgyűlés döntésének megfelelően büntetőfeljelentést tett az ügyben.
Köznevelési államtitkár: sikeres tanévet zártunk
Sikeresnek értékelte a koronavírus-járvány miatt tantermen kívüli, digitális munkarendben befejezett elmúlt tanév lezárását Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön
Hidegfront érkezik a hétvégén, 10 fokkal csökken a hőmérséklet
Hidegfront érkezik a hétvégén, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
A kártyás fizetések 15 ezer forintos, PIN-kód nélküli értékhatára megtartását javasolja az MNB
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint a magyarországi pénzügyi infrastruktúrák megfelelően kezelték a koronavírus-járvány pénz- és értékpapírforgalmi hatásait és a jelentősen megnövekvő elektronikus fizetési tranzakciókat; a jegybank az érintőkártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó, március 20-tól ötezer forintról 15 ezer forintra megemelt értékhatár megtartását javasolja hosszú távon is - mondta Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Gulyás: nem zárható ki, hogy szigorítanak az intézkedéseken (frissítve)
Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.