km/óra
  2020.08.07., péntek  •  Ibolya napja
Hivatalos: legkésőbb 2021 nyaráig elhalasztják a Tokiói Ötkarikás Játékokat

Hivatalos: legkésőbb 2021 nyaráig elhalasztják a Tokiói Ötkarikás Játékokat

Ahogyan az várható volt, a koronavírus miatt biztosan nem rendezik meg idén a tokiói olimpiát. Az új időpontról később dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos közleményt adott ki. A közlemény szerint Thomas Bach, a NOB elnöke és Abe Sinzo japán kormányfő kedden reggel konferencia-beszélgetés keretein belül egyeztettek a jelenlegi egészségügyi helyzetről, valamint a nyári olimpiai játékok esetleges elhalasztásáról. 

 

A beszélgetésben részt vevők egyhangú döntése alapján a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel az olimpiát elhalasztják és egy új időpontban rendezik meg, legkésőbb 2021 nyaráig. Arra, hogy mikor kerül megrendezésre a világ legnagyobb sporteseménye, több forgatókönyv is van, de ezzel kapcsolatban végleges döntés a későbbiekben születik majd. 

 

Az elmúlt napokban több sportoló, valamint Nemzeti Olimpiai Bizottság adott hangot aggályainak a nyári rendezést illetően, és a nem biztonságos rendezés mellett többek között sérelmezték azt is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyáltalán nem kereste fel a sportolókat, így semmilyen párbeszéd nem alakulhatott ki a két fél között. Elsőként Max Hartung német vívóklasszis jelezte távolmaradását, majd Kanada és Ausztrália is úgy döntött, hogy amennyiben az eredeti időpontban lesz az olimpia, nem delegálnak sportolókat, bojkottálják a játékokat. A mai napon az Amerikai Egyesült Államok, valamint Új-Zéland is nyomatékosan kérte a játékok halasztását, ami egyre inkább lépésre kényszerítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. 

 

A 2020-as olimpiát eredetileg július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg a japán fővárosban. 

 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 28. szám - 2020.07.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombathelyen 99-en vannak házi karanténban, egy beteget kórházban ápolnak
Újabb 11 embernél igazolták a koronavírust Magyarországon, 4564-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 28 vasinál mutatták ki a kórt. Külföldön rosszabb a helyzet. A július közepén bevezetett beutazási korlátozások miatt Szombathelyen már 99-en vannak hatósági házi karanténban. Ezt két PCR-teszttel ki lehet váltani, a vizsgálatért viszont augusztus 1-től fizetni kell.
Jelentős mennyiségű csapadék közelít, elsősorban a Dunántúlra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán mutatta meg, hogyan éri el országunkat a csapadék.
Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma elsajátítása ingyenes
Az Országos Képzési Jegyzék, az OKJ listáját felváltó új Szakmajegyzékben 25 ágazathoz tartozó 174 szakma szerepel. A Vas Megyei Szakképzési Centrum tagiskoláinak kínálatában ebből 24 féle szakma megtalálható. Érdemes ezekből választani azoknak, akiknek most nem sikerült a felvételi, vagy érettségi után nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Az iskolarendszerű felnőttképzésben két szakma ingyenesen elsajátítható.
Új óvodavezetőket köszöntöttek a városházán
36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen, Vas megyében is találtak fertőzötteket
Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 aktuális csatorna Híradója.
legfrissebbek
Jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban, különösen Venetóban
Jelentős mértékben, több mint 550-el nőtt az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, a legerőteljesebb emelkedést az északkeleti Venetóban észlelték az egészségügyi tárca pénteki tájékoztatása szerint. A kórházakban jövő tavaszig meghosszabbították a készültséget.
Újabb győzelem, második felkészülési mérkőzését is megnyerte az SZKKA
Marosán György együttese a második felkészülési találkozón a Boglári Akadémia-SZISE együttesét látta vendégül. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, és összességében nem volt kérdés, hogy melyik csapat tart előrébb. A különbség végül négy gól lett a két csapat között. A szombathelyiek öt nap múlva lépnek ismét pályára, méghozzá a Mosonmagyaróvár otthonában.
Két Emmy-jelölést kapott egy magyar producer közreműködésével készült amerikai film
A legjobb operatőri munka és a legjobb zeneszerzés kategóriában kapott jelölést a Hír- és Dokumentumműsorok Emmy-díjára a 306 Hollywood című egészestés amerikai dokumentumfilm, amely a halál és a gyász feldolgozásáról szól, és egy magyar producer közreműködésével készült.
Elkezdődött a lomtalanítás, meg lehet szabadulni a feleslegessé vált dolgoktól
Megkezdődött az éves lomtalanítás Szombathelyen. A korábbiaktól eltérően azonban most nem csak hétvégente, hanem a hetek több napján is elszállítják a lakossági limlomot. Tavaly 800 tonna hulladékot gyűjtöttek így össze, most is ennyire számítanak a szakemberek. Arra kérik a szombathelyieket, hogy veszélyes anyagokat vagy rossz műszaki cikkeket ne tegyenek ki, ezek csak a hulladékudvarban adhatók le, ingyenesen.
Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség
Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.