Halas Napok Vaskeresztesen: ínyencségek, focitorna, főzőverseny
nyencségek halból
Nagy sikert aratott a vaskeresztesi programsorozat
Élénk érdeklődés mellett rendezték meg a VI. Pinkavölgyi Halas Napot Vaskeresztesen: a program célja megmutatni, hogy a hazai hal finom, egészséges és változatosan elkészíthető. A rendezvényen bemutatkoztak a helyi művészeti csoportok, emellett koncertek és gyerekprogramok is várták a családokat. Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke a Szombathelyi Televíziónak így nyilatkozott az eseménnyel kapcsolatban:
– A szövetségnek, mint a megye legnagyobb halgazdálkodójának nem csak az a feladata, hogy a horgászatot és a horgászvizeket népszerűsítse, hanem hogy a halfogyasztást is, ami jelenleg alacsony szinten áll, 6 kg körül van fejenként egy évben. Ez a rendezvény is, az Agrárminisztériumnak és a Leader-programnak köszönhetően is azt célozza, hogy minél többen kóstoljanak halételeket, ismerkedjenek meg vele – hangsúlyozta az elnök.
A csapatok által készített halételeket a látogatók végigkóstolhatták, a központi főzőhelyen pedig a hagyományos halászlé és sült hal mellett 200 darab harcsaburger is készült.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.